Kinsta biedt een verscheidenheid aan WordPress hostingpakketten aan om aan de verschillende behoeften van onze klanten te voldoen. Elk pakket, van Starter tot Enterprise en hoger, heeft zijn eigen unieke combinatie van kenmerken, zoals maandelijkse bezoeken, SSD opslag en CDN bandbreedte.

Kinsta biedt verschillende pakketten om aan je behoeften te voldoen
Kinsta biedt verschillende pakketten om aan je behoeften te voldoen

Voor veel van onze klanten, zoals webdesign- en developmentbureaus, is de belangrijkste factor bij het maken van een keuze het aantal WordPress installaties. In dit artikel leggen we uit hoe Kinsta WordPress installaties telt voor de hostingpakketten, zodat je een beter beeld krijgt van welk pakket je voor jouw project moet kiezen.

Wat is een WordPress installatie?

Elke pakket bij Kinsta ondersteunt een bepaald aantal WordPress installaties. Ons Pro pakket ondersteunt bijvoorbeeld twee WordPress installaties, terwijl ons Enterprise 2 pakket 80 WordPress installaties bevat.

Op ons hostingplatform bestaat een WordPress installatie of “site” uit twee omgevingen – live en staging. Beide ondersteunen een enkele installatie van de WordPress Core software in hun respectievelijke MySQL databases. Bovendien staan we niet toe dat er extra databases worden gemaakt in PHPMyAdmin, via de commandline of met een andere methode. Met andere woorden: de enige manier om bij Kinsta een extra database te maken, is door een nieuwe site of WordPress installatie toe te voegen.

WordPress installaties vs domeinen

WordPress kan in twee verschillende modi werken: single-site en multisite. In de standaard single-site modus, kan je domein.com en www.domein.com naar dezelfde WordPress site verwijzen, zodat ze beide op de site uitkomen. Als je wil dat je site ook toegankelijk is via andere domeinen, zoals oud-domein.com en www.oud-domein.com, dan kan je redirectregels gebruiken op je webserver.

WordPress single-site modus

Bij Kinsta ondersteunen we de bovenstaande configuratie voor single-site WordPress sites. Als je bijvoorbeeld wil dat je Kinsta site te bereiken is via domein.com, www.domein.com, oud-domein.com, en www.oud-domein.com, dan kan je alle vier de domeinnamen toevoegen aan je Kinsta site, en een automatische 301 redirect naar je primaire domein opstellen met onze handige HTTPS Forceren tool.

Zoals je kan zien, tellen we niet elk domein als een individuele WordPress installatie, omdat elk domein uiteindelijk verwijst naar dezelfde WordPress installatie.

WordPress Multisite modus

WordPress bevat ook een Multisite modus, waarmee je extra subsites kan maken die zich in dezelfde MySQL database bevinden als je primaire site. Bij Kinsta staan we WordPress Multisite configuraties toe op de Pro pakketten en hoger. Met WordPress Multisite kan je domein-, subdomein– en subdirectory-subsites hosten binnen een enkele WordPress installatie.

Ook Kinsta's sitecreatie-wizard ondersteunt de WordPress Multisite modus.
Ook Kinsta’s sitecreatie-wizard ondersteunt de WordPress Multisite modus.

Alle onderstaande vijf domeinen kunnen bijvoorbeeld op Kinsta worden gehost in een enkele WordPress installatie wanneer je de Multisite modus gebruikt.

1. domein.com (domein)
  2. www.domein.com (subdomein)
  3. domein.com/nl/ (subdirectory)
  4. Fr.domein.com (subdomein)
  5. Ander-domein.com (domein)

Nu vraag je je waarschijnlijk waarom we überhaupt Enterprise pakketten aanbieden – die honderden WordPress installaties ondersteunen – wanneer het mogelijk is om WordPress in Multisite modus te gebruiken. Wat je niet moet vergeten is dat – in Multisite modus – de primaire site en alle subsites dezelfde resources moeten delen, zoals high-performance C2 CPU’s, RAM, en PHP workers.

Bovendien ondersteunen onze gratis Let’s Encrypt SSL certificaten slechts maximaal 100 hostnames. Dit betekent dat je een aangepast SSL nodig hebt of een dienst als Cloudflare moet gebruiken voor SSL termination, als je meer dan 100 Multisite subsites wil hosten op Kinsta.

Voortbordurend op het punt hierboven: ons Enterprise 3 abonnement ondersteunt 120 WordPress installaties. Elk van deze installaties heeft toegang tot 12 PHP workers. Aan de andere kant: als je 120 subsites wil hosten op een Business 2 pakket, dan moeten al deze sites 4 PHP workers delen. WordPress Multisites zijn ook beperkt op het gebied van plugin- en themaflexibiliteit, wat het niet altijd tot de beste keuze maakt als je meerdere unieke WordPress sites wil.

Samenvatting

Samenvattend is dat wat je moet onthouden over hoe wij WordPress installaties tellen.

1. Een WordPress installatie verwijst naar één enkele WordPress database en elke Kinsta site kan slechts één database hebben.
  2. Er is weinig correlatie tussen WordPress installaties en domeinen. We staan toe dat meerdere domeinen worden omgeleid naar een primair domein in de single-site modus van WordPress. Voor Pro pakketten en hoger staan we unieke subsites toe met hun eigen domeinen/subdomeinen, omdat alle subsites in de Multisite modus van WordPress uiteindelijk een enkele database delen.

Om meer te leren over onze WordPress hostingpakketten check je hier onze pagina waarin we alle pakketten vergelijken!