New Relic is een monitoringtool die je uitgebreide prestatie-analytics geeft op een gedetailleerd niveau. We geven alvast twee opmerkingen bij het gebruik van dit systeem:

1. We raden af ​​om Kinsta APM en New Relic tegelijkertijd te gebruiken voor monitoring. Het is prima om te wisselen tussen Kinsta APM en New Relic, zolang beide tools niet tegelijkertijd actief zijn.
  2. New Relic kan je website vertragen omdat het JavaScript aan de frontend toevoegt. Zorg ervoor dat je het uitschakelt wanneer je klaar bent met debuggen.

Om je website te monitoren met New Relic, moet je je aanmelden voor je eigen New Relic licentiesleutel.

New Relic abonnementniveaus

New Relic heeft vier abonnementen: Free, Standard, Pro, en Enterprise. Om de juiste te kiezen voor de behoeften van jouw site, bekijk en vergelijk je hun abonnementen op de prijspagina van New Relic.

Een New Relic licentiesleutel verkrijgen

Als je het nog niet hebt gedaan, meld je dan aan voor een New Relic account. Er zijn verschillende API sleutels beschikbaar voor verschillende features in New Relic. De sleutel die je aan MyKinsta moet toevoegen, is degene die ze de licentiesleutel noemen (ook wel ingest – licentie genoemd). Dit is de primaire ingest sleutel die wordt gebruikt voor APM ingest en andere data ingest.

Nadat je bent ingelogd op je New Relic account, klik je op de account / user dropdown en klik je op API keys.

Selecteer API keys in de account dropdown.
Selecteer API keys in de account dropdown.

Op de API keys pagina, zie je meerdere API sleutels. Degene die je moet kopiëren, is de INGEST – LICENSE sleutel. Klik op het menu met drie stippen (meer) voor die sleutel en selecteer Copy key in de dropdown.

Kopieer de New Relic licentiesleutel.
Kopieer de New Relic licentiesleutel.

New Relic tracking toevoegen in MyKinsta

Om je New Relic licentiesleutel aan MyKinsta toe te voegen, begin je door in te loggen op MyKinsta. Ga naar de Tools pagina van je site en klik op Met monitoren beginnen onder New Relic Monitoring.

Start New Relic monitoring voor WordPress in MyKinsta.
Start New Relic monitoring voor WordPress in MyKinsta.

Voer in de New Relic Monitoring activeren popup je New Relic licentiesleutel in en klik op de knop Met monitoren beginnen.

Voeg je New Relic licentiesleutel toe in MyKinsta.
Voeg je New Relic licentiesleutel toe in MyKinsta.

Monitor je WordPress site met New Relic

Nadat je je licentiesleutel in MyKinsta hebt toegevoegd, kun je prestatiegegevens voor je WordPress site bekijken in New Relic. Als je gegevens na een paar minuten niet verschijnen, probeer dan uit te loggen en weer in te loggen op je New Relic account.

Ga naar Explorer> Services -APM of klik op APM in de navigatie bovenaan. Je zou je WordPress site moeten zien. Het zal dezelfde naam hebben als in MyKinsta.

Services -APM bekijken in New Relic Explorer.
Services -APM bekijken in New Relic Explorer.

Klik op je sitenaam en je kunt de bijbehorende APM gegevens in New Relic zien.

APM data in New Relic.
APM data in New Relic.

Bekijk de onderstaande tutorials voor meer informatie over het gebruik van New Relic om prestatieknelpunten op je WordPress site op te lossen.