We bieden momenteel 4 verschillende typen databases om aan verschillende behoeften aan gegevensopslag te voldoen:

• Redis 5.0 en 6.x
  • MariaDB 10.4, 10.5 en 10.6
  • PostgreSQL 9.6, 10, 11, 12, 13, 14 en 15
  • MySQL 8.0

Je koppelt databases aan applicaties of draait databases op zichzelf.

Een database toevoegen

Om een database toe te voegen, klik je op de knop Database toevoegen rechtsboven op de pagina Databases.

De volgende velden zijn beschikbaar met de beschreven effecten.

Basisgegevens

Databasegegevens toevoegen.
Databasegegevens toevoegen.
  • Database naam: De naam van je databasedie je zult gebruiken om er verbinding mee te maken. Sommige databasenamen zijn om veiligheidsredenen beperkt. De volledige lijst met ongeldige databasenamen staat hieronder.
  • Weergavenaam: De naam die in MyKinsta getoond zal worden.
  • Databasetype en versie: De databasesoftware en -versie die je wilt gebruiken. Momenteel ondersteunen we:
    • Redis 5.0 en 6.x
    • MariaDB 10.4, 10.5 en 10.6
    • PostgreSQL 9.6, 10, 11, 12, 13, 14 en 15
    • MySQL 8.0
  • Database gebruikersnaam: De gebruikersnaam waarmee je verbinding maakt met de database. We raden aan dit zo te laten. Eenmaal gekoppeld aan een applicatie kunnen we je omgevingsvariabelen automatisch vullen met deze gegevens. Sommige gebruikersnamen van databases zijn om veiligheidsredenen beperkt. De volledige lijst met ongeldige databasegebruikersnamen staat hieronder.
  • Database wachtwoord: Het wachtwoord waarmee je verbinding maakt met de database. We raden aan dit zoals-is te laten. Eenmaal gekoppeld aan een applicatie kunnen we je omgevingsvariabelen automatisch vullen met deze gegevens.
  • Locatie datacenter: Kies het datacenter dat je wilt gebruiken voor deze database.
  • Grootte: Kies de resources die je nodig hebt voor deze database. Als je de grootte in de toekomst moet vergroten, kun je dit doen binnen Instellingen > Details bewerken.

Samenvatting

Bekijk de maandelijkse gebruikskosten van je database, bevestig je betaalmethode en voeg indien nodig een nieuwe betaalmethode toe.

Controleer en bevestig de maandelijkse gebruikskosten en betaalmethode van je database.
Controleer en bevestig de maandelijkse gebruikskosten en betaalmethode van je database.

Klik op Database aanmaken.

Ongeldige databasenamen en gebruikersnamen

Ongeldige MySQL databasenamen en gebruikersnamen:

• mysql
  • information_schema
  • performance_schema
  • sys

Ongeldige PostgreSQL database namen en gebruikersnamen:

• postgres
  • template0
  • template1
  • information_schema
  • performance_schema
  • sys