Er zijn momenten waarop u aan een WordPress-site werkt dat u misschien niet wilt dat deze toegankelijk is voor het publiek. Misschien ontwikkelt u een site voor een klant en wilt u alleen dat zij toegang hebben. Een relatief eenvoudige manier om uw site af te sluiten is door deze met een wachtwoord te beveiligen. U kunt dit doen met onze MyKinsta .htpasswd tool die gebruik maakt van wat wordt aangeduid als basis HTTP-authenticatie.

Volg de onderstaande stappen om uw site met een wachtwoord te beveiligen.

Kijk je liever de videoversie?

Hoe de wachtwoordbescherming op uw site in te schakelen

Onze .htpasswd tool voegt wachtwoordbeveiliging toe aan uw gehele WordPress-site, niet alleen aan de WordPress-beheerder. De tool is beschikbaar voor zowel live sites als staging omgevingen.

Stap 1

Log in op MyKinsta.

Stap 2

Klik op de site die u wilt beveiligen met een wachtwoord.

Selecteer de site in MyKinsta.
Selecteer de site in MyKinsta.

Stap 3

Klik op Gereedschap aan de linkerkant. Scroll dan naar beneden en onder Wachtwoordbeveiliging en klik op de knop Inschakelen.

Schakel .htpasswd bescherming in.
Schakel .htpasswd bescherming in.

Stap 4

In de popup Wachtwoordbeveiliging inschakelen, voer je een gebruikersnaam en wachtwoord in om te gebruiken voor authenticatie. Om een nieuw wachtwoord te genereren en naar je klembord te kopiëren, gebruik je de pictogrammen voor vernieuwen (opnieuw uitvoeren) en kopiëren naast het wachtwoordveld. Klik vervolgens op de knop Inschakelen.

.htpasswd gebruikersnaam en wachtwoord
.htpasswd gebruikersnaam en wachtwoord

Stap 5

Je kan vervolgens je WordPress site bezoeken om te controleren of deze correct werkt. Wanneer je toegang probeert te krijgen tot je site, zie je een popupvenster waarin jou om je gebruikersnaam en wachtwoord wordt gevraagd. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in die je hebt ingesteld in de wachtwoordbeveiligingstool in MyKinsta en klik op de knop Aanmelden.

.htpasswd authentication prompt
.htpasswd authentication prompt

U hebt dan toegang tot uw WordPress-site voor de rest van de sessie van uw browser.

.htpasswd succesvolle authenticatie
.htpasswd succesvolle authenticatie

Verkeerde aanmeldingsgegevens of annulering van de annulering Prompt

Als een verkeerde gebruikersnaam of wachtwoord wordt ingevoerd, verschijnt de popup opnieuw. Als de prompt voor inloggegevens wordt gesloten of geannuleerd, retourneert de browser een 401 HTTP statuscode en krijgt de gebruiker het bericht “401 Authorization Required“.

Nginx 401 autorisatie vereist fout in Chroom
Nginx 401 autorisatie vereist fout in Chroom

Alternatieve Aanwijzingen in verschillende browsers

De beveiligingsmelding kan er iets anders uitzien op basis van de browser die u gebruikt. In Chrome heet de popup Sign in (zoals hierboven weergegeven).

In Mozilla Firefox is dit een Authentication Required popup.

Authenticatie vereist prompt in Firefox
Authenticatie vereist prompt in Firefox

In Safari is dit een Log in popup.

.htpasswd login prompt in Safari
.htpasswd login prompt in Safari

Hoe de gegevens te wijzigen of de beveiliging van het wachtwoord uit te schakelen

U kunt op elk moment de gegevens wijzigen of de wachtwoordbeveiliging uitschakelen door terug te gaan naar de .htpasswd tool in MyKinsta en te klikken op de knop Wijzigen.

.htpasswd wijzigen of uitschakelen
.htpasswd wijzigen of uitschakelen

Als u slechts een deel van uw site of zelfs een specifieke pagina met een wachtwoord moet beveiligen, bekijk dan onze uitgebreide gids over WordPress-wachtwoordbeveiliging.

Ook kan je nieuwe chat openen met ons Support team als je extra hulp nodig hebt. We zijn hier om te helpen.