Met deze feature kun je de thema’s en plugins van je site rechtstreeks vanuit MyKinsta beheren. Vanaf de pagina Thema’s en plugins kun je:

• Een lijst met WordPress plugins bekijken die op je site zijn geïnstalleerd.
  • Een lijst met geïnstalleerde WordPress bekijken die op je site zijn geïnstalleerd.
  • Het versienummer van de meest recente update zien voor elk thema of plugin.
  • Elk(e) plugin of thema afzonderlijk updaten.
  • Alle thema’s op tegelijkertijd bijwerken.
  • Alle plugins tegelijkertijd updaten.
  • Geselecteerde thema’s tegelijkertijd updaten.
  • Geselecteerde plugins tegelijkertijd bijwerken.

Je geïnstalleerde plugins en thema’s bekijken

Als je de plugins en thema’s wilt zien die op je site zijn geïnstalleerd, meld je dan aan bij MyKinsta, selecteer je site en klik op het tabblad Thema’s en plugins.

Thema's en plugins bekijken in MyKinsta.
Thema’s en plugins bekijken in MyKinsta.

De huidige versie van het thema of de plugin wordt weergegeven in de kolom Geïnstalleerd en als er een update beschikbaar is, wordt de nieuwste versie weergegeven in de kolom Nieuwste.

Plugins en thema’s bekijken

Als je een losse plugin of thema wil bijwerken, klik je op de knop Updaten aan de rechterkant van dat item.

Als je meerdere plugins of thema’s wilt bijwerken, vink dan het selectievakje naast elk item aan en klik u op de knop Updaten. Het selectievakje in de tabelheader kan worden gebruikt om alle items in de lijst te selecteren.

Klik in de popup Update die verschijnt op de knop Update… om de updates die je wilt uitvoeren te bevestigen en het updateproces te starten.

Meerdere plugins updaten in MyKinsta.
Meerdere plugins updaten in MyKinsta.

Terwijl het updateproces wordt uitgevoerd, worden acties op de pagina Thema’s en plugins uitgeschakeld en wordt er een melding weergegeven boven de secties Geïnstalleerde thema’s of Geïnstalleerde plugins, afhankelijk van wat er wordt bijgewerkt.

De Thema's en Plugins pagina in MyKinsta is uitgeschakeld tijdens het updaten.
De Thema’s en Plugins pagina in MyKinsta is uitgeschakeld tijdens het updaten.

Zodra het proces is voltooid, zijn de acties op de pagina weer beschikbaar en verschijnt er een succesbericht.

WordPress plugins succesvol bijgewerkt in MyKinsta.
WordPress plugins succesvol bijgewerkt in MyKinsta.

Fouten en probleemoplossing

Er kunnen situaties zijn waarin een update mislukt. Als dit gebeurt, wordt er een foutmelding weergegeven op de pagina Plugins en thema’s.

Als op de pagina een optie wordt weergegeven om een backup te herstellen, klik dan op de knop Open backups om te beginnen met het herstellen van een backup.

Thema-update is mislukt en de optie om een backup te herstellen wordt weergegeven.
Thema-update is mislukt en de optie om een backup te herstellen wordt weergegeven.

Als een plugin of thema niet kan worden bijgewerkt vanuit MyKinsta, kun je proberen om bij te werken vanuit het WordPress dashboard of de plugin of het thema handmatig bij te werken.

Een mislukte thema-update.
Een mislukte thema-update.

Als je een foutmelding ziet dat WordPress niet beschikbaar is en je WordPress opnieuw moet installeren en het opnieuw moet proberen, is dit meestal te wijten aan een Bedrock of andere niet-standaard WordPress installatie met een aangepaste publieke web root (document root). Start een nieuwe chat met ons supportteam, en zij kunnen een nieuw wp-cli.yml bestand toevoegen aan de ~/public directory, met het pad naar de WordPress installatie van de site.

Veelgestelde vragen

Kan ik plugins en thema’s op meerdere sites tegelijkertijd bijwerken?

Nee, de feature is alleen beschikbaar op omgevingsniveau. Je moet naar elke site en omgeving in MyKinsta gaan om plugins en thema’s te bekijken en bij te werken.

Kan ik kiezen naar welke versie van een plugin of thema ik wil updaten?

Nee, je kan alleen updaten naar de nieuwste versie van een plugin of thema.

Kan ik deze feature gebruiken om een plugin of thema te downgraden?

Nee, je kan alleen updaten naar de nieuwste versie van een plugin of thema. Je kan niet teruggaan naar een vorige versie.

Wat als er een probleem is met een update? Kan ik de wijziging ongedaan maken?

Hoewel er geen ingebouwde manier is om een update ongedaan te maken, maken we een snapshot van de omgeving net voor de update, waarnaar je kan herstellen. Opmerking: Snapshots die vóór een plugin- of thema-update zijn gemaakt, zijn slechts twee uur beschikbaar.

Kan ik mijn plugins en thema’s nog steeds beheren in mijn WordPress dashboard?

Ja, je kunt nog steeds met plugins en thema’s blijven werken via WordPress.

Kan ik deze feature op elke site gebruiken?

Niet helemaal. Hoewel de feature op de meeste sites prima werkt, zijn er enkele situaties die voorkomen dat deze feature zijn werk kan doen:

• Problemen die ons ervan weerhouden WP-CLI uit te voeren.
  • Premium (betaling vereist) en aangepaste (gebouwd door jou of je ontwikkelaar) plugins of thema’s hebben mogelijk geen openbaar beschikbaar update-endpoint, dus ze kunnen niet worden bijgewerkt vanuit MyKinsta. In sommige gevallen kunnen we detecteren dat er een nieuwe versie beschikbaar is, maar het updateproces mislukt omdat het niet beschikbaar is via het standaard WordPress endpoint.