Met de transfertool van Kinsta kan je makkelijk en snel een site van het ene bedrijf naar het andere verhuizen. Er zijn genoeg redenen te verzinnen waarom je dit zou willen doen.

1. Je hebt een WordPress bureau dat de site naar het persoonlijke Kinsta account van een klant wil overdragen.
  2. Je bent een bedrijfseigenaar en wil een site overdragen aan een WordPress beheerbedrijf voor routine-onderhoud.
  3. Je wil met een nieuw project aan de slag en wil je oude site overdragen aan een derde partij.

Volg onderstaande stappen om sites onder jouw bedrijfsaccount in MyKinsta over te zetten naar een ander bedrijfsaccount.

Stap 1 – Zoek de bedrijf ID of het e-mailadres van het bestemmingsbedrijf

Als je de site overdraagt aan iemand die al een account en bedrijf heeft bij Kinsta, zoek dan de bedrijf ID of het e-mailadres van een bedrijfseigenaar of bedrijfsbeheerder van het bestemmingsbedrijf. De bedrijf ID is te vinden in MyKinsta onder Bedrijf > Facturatiegegevens > Bedrijf ID. De e-mailadressen van bedrijfsgebruikers zijn te vinden onder Gebruikers in MyKinsta.

Kinsta bedrijf ID in MyKinsta.
Kinsta bedrijf ID in MyKinsta.

Als je geen MyKinsta toegang hebt tot het bestemmingsbedrijf of als je het e-mailadres van de bedrijfseigenaar of bedrijfsbeheerder niet weet, moet je rechtstreeks contact opnemen met het bedrijf om de bedrijf ID of het e-mailadres te krijgen.

Als je de site overdraagt aan iemand die nog geen account bij Kinsta heeft, neem dan contact met hen op om het e-mailadres te krijgen dat ze bij Kinsta willen gebruiken. Als onderdeel van de overdracht moeten ze een account en bedrijf opzetten bij Kinsta.

Stap 2 – Begin de overdracht als bronbedrijf

De volgende stap is het initiëren van de site-overdracht (zowel live als staging site containers) vanuit het bronbedrijf, jouw bedrijf dus.

Om dit te doen, navigeer je naar WordPress Webites in MyKinsta, klik je op het driestippenmenu voor de site die je wilt overzetten en selecteer je de optie Site overdragen in het vervolgkeuzemenu dat verschijnt.

Selecteer Site overdragen om te beginnen met het overzetten van je site naar een ander bedrijf.
Selecteer Site overdragen om te beginnen met het overzetten van je site naar een ander bedrijf.

Voer in de popup die verschijnt het e-mailadres of de bedrijf ID. Je kan ook optioneel een abonnement kiezen voor de site die je overdraagt om deze aan te bevelen en je Affiliate ID invoeren (indien van toepassing).

Als je Kinsta’s DNS gebruikt op een site die je overdraagt, dan raden we aan om dit ook over te dragen. Selecteer daarvoor de relevante domein(en) onder Domein overdragen en klik op de knop Volgende om door te gaan naar de bevestigingsstap.

Voer de bedrijf ID in van het bedrijf van bestemming en selecteer de domeinen voor de overdracht.
Voer de bedrijf ID in van het bedrijf van bestemming en selecteer de domeinen voor de overdracht.

Om de site-overdracht te bevestigen, typ je de sitenaam in en klik je op de knop Site overdragen.

Klik op de knop Site overdragen om je siteoverdracht te bevestigen.
Klik op de knop Site overdragen om je siteoverdracht te bevestigen.

Nu moet het ontvangende bedrijf de site-overdracht bevestigen. In je MyKinsta account (die van het bronbedrijf), staat de site nu als in afwachting van overdracht voor de company owner en company administrator(s).

Een site in afwachting van overdracht aan een ander bedrijf.
Een site in afwachting van overdracht aan een ander bedrijf.

Opmerking: Totdat de site-overdracht is geaccepteerd door het ontvangende bedrijf, kan je de overdracht intrekken in WordPress Websites > sitenaam > Info.

Een siteoverdracht in MyKinsta annuleren/herroepen.
Een siteoverdracht in MyKinsta annuleren/herroepen.

Stap 3 – Voltooi de overdracht van het ontvangende bedrijf

Nadat je de site-overdracht hebt geïnitieerd, ontvangen de company owner en company administrator(s) van het ontvangende bedrijf een notificatie via e-mail.

Dit is hoe de dingen er aan hun kant uitzien, afhankelijk van een paar factoren:

1. Als je een pakket aanbeveelt.
  2. Als de ontvanger al een Kinsta account heeft.
  3. Als de ontvanger meer dan één bedrijf heeft.

Geen Kinsta account, geen pakket aanbevolen

E-mail voor siteoverdracht zonder aanbevolen pakket.
E-mail voor siteoverdracht zonder aanbevolen pakket.

Als er geen abonnement wordt aanbevolen, gaan ze door op de knop Een account registreren te klikken naar de Kinsta pakketpagina waar ze hun pakket kunnen selecteren en het aanmeldingsproces kunnen starten.

Kinsta Managed WordPress Hosting prijzenpagina
Kinsta Managed WordPress Hosting prijzenpagina

Geen Kinsta account, pakket aanbevolen

E-mail voor siteoverdracht met een aanbevolen pakket.
E-mail voor siteoverdracht met een aanbevolen pakket.

Als een pakket wordt aanbevolen, gaan ze door op de knop Registeren te klikken naar de aanmeldingspagina waar ze hun Kinsta account kunnen instellen. Ook hebben ze de mogelijkheid om het pakket te wijzigen als ze dat willen.

Kinsta aanmeldingspagina met een geselecteerd pakket.
Kinsta aanmeldingspagina met een geselecteerd pakket.

Kinsta account met meerdere bedrijven

Als de accepterende gebruiker al een Kinsta account heeft, hebben ze de mogelijkheid om de site over te dragen aan een van hun bedrijven of om de site over te dragen aan een nieuw bedrijf.

Siteoverdracht e-mail met meerdere bedrijven.
Siteoverdracht e-mail met meerdere bedrijven.

Door op de knop Overdragen aan dit bedrijf te klikken, worden ze naar de lijst met WordPress Sites van het bedrijf in MyKinsta overgedrachten.

De overdracht accepteren in MyKinsta

De site die wordt overgedragen, wordt weergegeven als een inkomende overdracht. Door op de naam van de site te klikken, krijgen ze de mogelijkheid om de overdracht te accepteren of te weigeren.

Inkomende siteoverdracht in de MyKinsta WordPress Sites lijst van het bestemmingsbedrijf.
Inkomende siteoverdracht in de MyKinsta WordPress Sites lijst van het bestemmingsbedrijf.

Om de overdracht van de site te voltooien, moeten ze op de knop Overdracht accepteren in MyKinsta klikken. Als ze je verzoek niet willen accepteren, kunnen ze het afwijzen door in plaats daarvan op Overdracht afwijzen te klikken.

Verzoek om een binnenkomende transfer te accepteren.
Verzoek om een binnenkomende transfer te accepteren.

Als het pakket van het ontvangende bedrijf ontoereikend is en er geen plek is voor de site en/of KinstaDNS, dan wordt hen gevraagd het pakket te upgraden nadat ze de overdracht hebben geaccepteerd.

Als ze op Annuleren klikken zonder de overdracht af te wijzen, dan kunnen ze deze nog steeds binnen 72 uur accepteren.

Mogelijk is een pakket-upgrade nodig om de site-overdracht mogelijk te maken.
Mogelijk is een pakket-upgrade nodig om de site-overdracht mogelijk te maken.

Nadat de siteoverdracht is geaccepteerd, ontvangen jij (de eigenaar van het verzendende bedrijf) en eventuele Company Administrator(s) — een e-mailmelding.

Als je het eigendom van je hele bedrijf moet overdragen, en niet slechts van één enkele site, bekijk dan onze gids over hoe je het eigendom van een bedrijf overdraagt.