Het zo veilig mogelijk houden van je MyKinsta account is erg belangrijk. Naast het gebruik van een sterk wachtwoord voor MyKinsta, raden we aan om twee-factor authenticatie, of 2FA, in te stellen en alle gebruikers in je bedrijf te vragen hetzelfde te doen. Met 2FA ingeschakeld, zullen alle MyKinsta loginpogingen een extra verificatiecode vereisen van je mobiele apparaat of wachtwoordmanagement-app.

Dit maakt je account veiliger omdat kwaadwillenden niet langer toegang kunnen krijgen met alleen je gebruikersnaam en wachtwoord. Hier bij Kinsta ondersteunen we authenticator-gebaseerde 2FA voor al onze klanten. In dit artikel leer je hoe je twee-factor authenticatie instelt om je MyKinsta account te beschermen.

2FA inschakelen in MyKinsta

Alle Kinsta gebruikers hebben toegang tot op een authenticator gebaseerde twee-factor authenticatie in MyKinsta. Vergeleken met de op SMS gebaseerde 2FA, is de op authenticator gebaseerde 2FA veiliger omdat het niet afhankelijk is van mobiele telefoonnummers waarvan de SIM kaart omgewisseld kan worden. Het is daarnaast handiger omdat het kan worden gebruikt met een authenticatie-app of populaire wachtwoordbeheerders zoals 1Password en LastPass.

Om 2FA in te schakelen, klik je op je gebruikersnaam in de rechterbovenhoek en vervolgens op Gebruikersinstellingen in het menu dat verschijnt. Op de pagina Mijn account scrol je naar beneden en klik je op Twee-factor authenticatie.

Enable two-factor authentication in MyKinsta.
Twee-factor authenticatie inschakelen in MyKinsta.

Vervolgens word je gevraagd om de 2FA QR code te scannen met een Authenticator app. Als je een wachtwoordbeheerder als 1password of LastPass gebruikt, dan raden we aan om de ingebouwde 2FA feature in die apps te gebruiken. Anders is Google Authenticator ook een goede optie.

QR code voor het instellen van twee-factor authenticatie in MyKinsta.
QR code voor het instellen van twee-factor authenticatie in MyKinsta.

Zo voeg je MyKinsta 2FA toe aan 1Password

Als je al 1Password gebruikt om wachtwoorden te beheren, raden wij je aan om de ingebouwde twee-factor authenticatie functie te gebruiken om je MyKinsta 2FA toe te voegen.

Navigeer in de 1Password app naar het inlogprofiel voor je MyKinsta-account en druk op Edit.

Zoek en bewerk je MyKinsta loginprofiel in 1Password.
Zoek en bewerk je MyKinsta loginprofiel in 1Password.

Klik vervolgens op de vervolgkeuzelijst New Field en selecteer de optie One-Time Password.

Een eenmalig wachtwoord toevoegen in 1Password.
Een eenmalig wachtwoord toevoegen in 1Password.

Klik vervolgens op het QR code-icoon in het nieuw aangemaakte One-Time Password veld om 1password’s QR codescanner te activeren.

Klik op het QR code-icoon om de QR code scanner in 1Password te activeren.
Klik op het QR code-icoon om de QR code scanner in 1Password te activeren.

Plaats de 1Password Code Scanner boven de QR code totdat de gemarkeerde hoeken groen worden, en het scant je code. Wanneer je 2FA code helemaal is ingesteld, klik je Save in 1Password.

Je zou nu een one-time password veld moeten zien in het 1password loginprofiel voor je MyKinsta account. Om het 2FA installatieproces in MyKinsta te voltooien, kopieer je het eenmalige wachtwoord in het veld Voer de 6-cijfer code in die je in de app ziet die je ziet in de app in MyKinsta, en druk op Verifieer.

Een eenmalig wachtwoord in 1Password.
Een eenmalig wachtwoord in 1Password.

Zo voeg je MyKinsta 2FA toe aan Google Authenticator

Google Authenticator is een 2FA app die beschikbaar is voor zowel iOS- als Android apparaten. Om MyKinsta 2FA toe te voegen aan Google Authenticator, druk je op de + knop in de rechterbovenhoek van de Google Authenticator app en drukt je op Scan Barcode.

Gebruik vervolgens de camera op je mobiele apparaat om de QR code in MyKinsta te scannen. Nadat je de QR code hebt gescand, voer je de zescijferige code van Google Authenticator in het veld Voer de 6-cijfer code in die je in de app ziet in MyKinsta, en druk op Verifieer.

Over MyKinsta twee-factor authenticatie

Wanneer 2FA is ingeschakeld, zie je dit onder de kolom 2FA in de pagina Gebruikersbeheer. Als 2FA wordt uitgeschakeld binnen je account, dan ontvang je meteen een e-mailnotificatie. Als je een van deze meldingen ontvang, maar je hebt 2FA niet uitgeschakeld, neem dan direct contact op met ons supportteam.

De 2FA status van de gebruiker in MyKinsta.
De 2FA status van de gebruiker in MyKinsta.

De volgende keer dat je inlogt bij MyKinsta, wordt je gevraagd om een zescijferige verificatiecode. Als je een authenticatie-app gebruikt, opent je die, zoek je de 2FA code, voer je die in het veld met de 6-cijferige verificatiecode in en druk je op Login. Als je een wachtwoordmanager zoals 1Password gebruikt, wordt de code automatisch op je klembord geplaatst, zodat je deze na het openen van de inlogpagina kunt plakken.

MyKinsta login met 2FA.
MyKinsta login met 2FA.

Zo herstel je je met 2FA beschermde MyKinsta account

Als je de toegang tot je 2FA apparaat bent kwijtgeraakt en niet kunt inloggen op MyKinsta, kan ons supportteam je helpen om weer toegang te krijgen tot je account.

Volg de onderstaande stappen om je 2FA beveiligde account te herstellen.

• Stuur een e-mail naar [email protected] vanaf het e-mailadres dat in je MyKinsta account staat. Als je [email protected] gebruikt om in te loggen op MyKinsta, stuur ons dan een e-mail vanaf [email protected]. Laat ons in de e-mail weten dat je bent buitengesloten en weer toegang tot je account wilt krijgen.
  • Ons ondersteuningsteam zal je e-mailadres controleren om er zeker van te zijn dat het overeenkomt met het adres dat wij in ons bestand hebben.
  • Ons supportteam zal je vragen om de laatste 4 cijfers en de vervaldatum van de credit card die wij in ons bestand hebben voor de account.
  • Nadat je e-mailadres en creditcardgegevens met succes zijn geverifieerd, zal ons supportteam de 2FA beveiliging van je account verwijderen. Je kan dan inloggen op MyKinsta en 2FA opnieuw configureren.

Samenvatting

In het afgelopen decennium zijn cyberaanvallen aanzienlijk toegenomen in frequentie en complexiteit. Naast gerichte brute-forcingpogingen worden ook databases met gebruikersnamen en wachtwoorden routinematig op het internet gedumpt, zodat iedereen ze kan zien.

Met dat in het achterhoofd is het gemakkelijk te begrijpen waarom het toevoegen van een extra beschermingslaag met 2FA belangrijk is. We raden dan ook aan om 2FA in te schakelen voor al je internetdiensten die dit ondersteunen. Met 2FA ingeschakeld in MyKinsta kan je weer genieten van een goede nachtrust, wetende dat je Kinsta account veel veiliger is!

QR Code is een gedeponeerd handelsmerk van DENSO WAVE INCORPORATED in de Verenigde Staten en andere landen.