Wanneer je je WordPress website host bij Kinsta, moet je je domein toevoegen en naar ons verwijzen, zodat onze servers je site aan bezoekers kunnen leveren. Voor een overzicht van het proces om je site live te maken bij Kinsta, bekijk zeker onze “Live gaan met je website” checklist

Cloudflare vs. Non-Cloudflare domeinen

In het kader van dit artikel:

• Als je domein al is verbonden met Cloudflare via je eigen actieve Cloudflare account, wordt het beschouwd als een “Cloudflare domein”.
  • Als je domein geen verbinding heeft met Cloudflare (proxy of DNS), wordt het beschouwd als een “niet-Cloudflare domein”.

Gebruikers met actieve eigen Cloudflare accounts moeten een speciale reeks instructies volgen om de compatibiliteit tussen de twee Cloudflare zones (hun Cloudflare account en onze gratis Cloudflare integratie) te behouden.

Als je site geen Cloudflare domein gebruikt, lees dan hier verder voor instructies over hoe je je domein kunt toevoegen en verwijzen naar Kinsta. Als je Cloudflare al gebruikt, raadpleeg dan onze handleiding zo voeg je een Cloudflare domein toe voor instructies over hoe je je Cloudflare domein toevoegt en naar Kinsta verwijst.

Zo voeg je je domein toe en verifieer je hem in MyKinsta

Stap 1 – Voeg een nieuw domein toe in MyKinsta

Ga in MyKinsta naar Websites > sitenaam > Domeinen, en klik op de Domein toevoegen knop.

Voeg een nieuw domein toe in MyKinsta
Voeg een nieuw domein toe in MyKinsta.

Voer in de popup Domein toevoegen je domeinnaam in het Domein veld in. Als je je domein wilt toevoegen zonder het wildcard subdomein (.voorbeeld.com) of als je een aangepast SSL certificaat wilt toevoegen, klik je de link Geavanceerde opties om deze opties te bekijken en je keuzes te maken.

Voeg je eigen domein toe in MyKinsta.
Voeg je eigen domein toe in MyKinsta.

Als je een aangepast SSL certificaat wilt toevoegen terwijl je het domein toevoegt, selecteer je Mijn eigen SSL certificaat gebruiken met dit domein en voer je je SSL certificaat en sleutel in de bijbehorende velden in.

Voeg je aangepaste domein en aangepaste SSL certificaat toe in MyKinsta.
Voeg je aangepaste domein en aangepaste SSL certificaat toe in MyKinsta.

Wanneer je de gegevens voor je domein hebt ingevoerd en je selecties hebt gemaakt onder Geavanceerde opties (indien van toepassing), klik je op de knop Domein toevoegen.

Stap 2 – Verifieer je nieuwe domein

Vervolgens moet je het eigendom van je domein verifiëren om Kinsta’s gratis Cloudflare integratie te gebruiken. Om een ​​nieuw domein te verifiëren, moet je twee TXT records toevoegen aan de DNS van je domein. Je DNS provider is waar de naamservers van je domein naar worden verwezen. Dit kan de registrar van je domein zijn, maar kan ook een andere DNS provider zijn.

Als je Kinsta DNS gebruikt, worden de TXT records voor domeinverificatie automatisch voor je toegevoegd, dus je kunt verder gaan naar Zo verwijs je je domein naar Kinsta hieronder.

Als je een andere DNS provider gebruikt, log je in op het beheervenster van je DNS provider en voeg je de nieuwe TXT records toe.

Verifieer je domein in MyKinsta.
Verifieer je domein in MyKinsta.

TXT Record 1

• Naam: _cf-custom-hostname
  • Waarde: Unieke UUID waarde van MyKinsta (xxxxxxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxx)

TXT Record 2

• Naam: @ (als je DNS provider “@” niet ondersteunt, kun je deze leeg laten).
  • Waarde: Unieke UUID waarde van MyKinsta (xxxxxxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxx)

Log in op het beheervenster van je DNS provider en voeg een nieuw TXT record toe.

Gebruik voor het eerste TXT record _cf-custom-hostname voor het veld Hostname en je unieke UUID waarde voor het Content/Text veld. Nadat je de TXT recordgegevens hebt toegevoegd, sla je je nieuwe TXT record op.

Gebruik voor het tweede TXT record @ in het Hostname veld of laat het leeg (wat er ook het beste werkt bij je DNS provider), en gebruik je unieke UUID waarde voor het Content/Text veld. Nadat je de TXT recordgegevens hebt toegevoegd, sla je je nieuwe TXT record op.

Zodra je de TXT records bij je DNS provider hebt toegevoegd, klik je op OK, ik heb het gedaan in het Domein toevoegen modalvenster in MyKinsta.

Na verificatie met TXT records, klik je op de OK, ik heb het gedaan knop in MyKinsta.
Na verificatie met TXT records, klik je op de OK, ik heb het gedaan knop in MyKinsta.

Afhankelijk van je DNS provider kan het tot 24 uur duren voordat de TXT records zijn verspreid. Na een succesvolle domeinverificatie ontvang je een melding per e-mail zoals deze:

Domeinverificatiemail van Kinsta.
Domeinverificatiemail van Kinsta.

Zo verwijs je je domein naar Kinsta

Nadat je domein met succes is geverifieerd, klik je op de Domein verwijzen knop in de e-mail of op de Domein verwijzen knop naast je aangepaste domein in MyKinsta.

Verwijs je domein naar Kinsta.
Verwijs je domein naar Kinsta.

Verwijs je hoofddomein naar Kinsta

In de Je domein verwijzen naar Kinsta modal/popup zie je het IP adres van je site. Dit is het IP adres voor het A record van je domein.

IP adres van de site in MyKinsta.
IP adres van de site in MyKinsta.

Ga vervolgens naar je DNS provider en werk je A record bij om naar je site IP adres te verwijzen. Als je Kinsta DNS gebruikt, kun je je A record als volgt bijwerken:

1. Open MyKinsta in een nieuw tabblad, ga naar Kinsta DNS.
  2. Als je al een A, AAAA of CNAME record voor je domein hebt, moet je dat verwijderen voordat je het nieuwe A record toevoegt door op het Delete (prullenbak) pictogram onder de Actions kolom te klikken.
  3. Klik op de Een DNS record toevoegen knop en selecteer de optie A.
  4. Als je naar je hoofddomein verwijst, laat je het Hostnaam veld leeg. Als je naar een subdomein verwijst, specificeer je je subdomein in het Hostnaam
  5. Voer het IP adres van je site in het IPV4 Address veld
  6. Klik op DNS record toevoegen.
Maak een A record in Kinsta DNS.
Maak een A record in Kinsta DNS.

Nadat je het DNS record hebt toegevoegd, ga je terug naar de Je domein naar Kinsta verwijzen modal en klik je op OK, ik heb het gedaan.

Klik op de OK, ik heb het gedaan knop nadat je je domein naar Kinsta hebt verwezen.
Klik op de OK, ik heb het gedaan knop nadat je je domein naar Kinsta hebt verwezen.

Verwijs je WWW domein naar Kinsta

Naast het configureren van een A record voor je hoofddomein, raden we ook aan om de www versie van je domein naar Kinsta te verwijzen (als je dat nog niet hebt gedaan). Opmerking: als je Kinsta DNS gebruikt en de optie om DNS record met en zonder www toe te voegen hebt geselecteerd, is je www CNAME al juist naar ons gericht.

Om dit te doen, voeg of bewerk je een CNAME record voor je www domein en verwijs je deze naar je hoofddomein.

Maak een CNAME record aan voor je www domein.
Maak een CNAME record aan voor je www domein.

Als je Kinsta DNS gebruikt, klik je op Een DNS record toevoegen, en selecteer je de CNAME optie. Gebruik de onderstaande instellingen voor het CNAME record:

• Type: CNAME
  • Hostname: www
  • Points To:  je hoofddomein (bijv. brianwp.com).
  • TTL: 1 uur

Verwijs je wildcard domein naar Kinsta (optioneel)

We ondersteunen ook wildcard subdomeinen. Een wildcard subdomein is een ‘catch-all’ subdomein. Als je bijvoorbeeld drie DNS records als volgt hebt ingesteld:

1. Een record voor sub.domein.com dat verwijst naar 123.123.123.123.
  2. Een record voor sub2.domein.com dat verwijst naar 456.456.456.456.
  3. Een record voor *.domein.com dat verwijst naar 789.789.789.789.

Elk verzoek aan een subdomein dat niet sub.domain.com of sub2.domain.com is, wordt automatisch afgehandeld door de *.domain.com A record en doorgestuurd naar 789.789.789.789.

Als je de wildcard domeinfunctionaliteit van Kinsta wilt gebruiken, controleer je eerst het volgende:

• Zorg ervoor dat je je wildcard domein in de bovenstaande stappen hebt toegevoegd. Als dit niet het geval is, moet je het domein verwijderen, opnieuw toevoegen en ervoor zorgen dat Domein toevoegen met wildcard is geselecteerd.
  • Als je een aangepaste SSL hebt toegevoegd, zorg er dan voor dat deze je wildcard subdomein ondersteunt (.voorbeeld.com).

Vervolgens kun je een extra A-record aanmaken met de onderstaande instellingen:

• Type: A
  • Hostname: *
  • Points To: Het IP adres van je site van MyKinsta
  • TTL: 1 uur
 Voeg een wildcard A record toe voor je domein.
Voeg een wildcard A record toe voor je domein.

Na het toevoegen van een wildcard A record, zal het openen van een subdomein dat niet ergens anders naar verwijst ertoe leiden dat het verzoek wordt doorgestuurd naar Kinsta.

HTTPS forceren (optioneel)

Hoewel dit technisch optioneel is, wordt aanbevolen om je site te forceren om via HTTPS te laden. Met onze Cloudflare integratie wordt, zodra je domein is geverifieerd, automatisch een gratis SSL certificaat (met wildcard ondersteuning) aan je site toegevoegd. Het enige dat je hoeft te doen is naar je site in MyKinsta te gaan, dan naar Tools te gaan en op de Inschakelen knop te klikken onder HTTPS forceren.

Forceer HTTPS in MyKinsta.
Forceer HTTPS in MyKinsta.