Wanneer je plugins en/of thema’s op je site bijwerkt, geeft WordPress een onderhoudspagina weer met de volgende tekst:

Briefly unavailable for scheduled maintenance. Check back in a minute.

Deze pagina is een ingebouwde onderhoudsmodus in WordPress en wordt meestal automatisch gewist zodra de updates zijn voltooid. Af en toe kan er een probleem optreden waardoor deze onderhoudspagina vastloopt, wat een beetje handmatige tussenkomst vereist om het op te lossen.

Het wissen van de WordPress onderhoudspagina

Om dit onderhoudsbericht te wissen, moet je verbinding maken met je site met SFTP of met SSH en het .maintenance bestand verwijderen in de public map van je site (ook bekend als rootmap of documentroot).

Zodra je bent verbonden met je site en de public map bekijkt, zie je een lijst met de bestanden en submappen van je site. Zoek en verwijder het bestand met de naam .maintenance.

Voorkomen dat WordPress vast komt te zitten in de onderhoudsmodus

Enkele scenario’s kunnen ervoor zorgen dat de onderhoudspagina vastloopt en niet automatisch wordt gewist. Om dit te voorkomen, volgen hier een paar snelle tips:

1. Zorg ervoor dat plugins/thema’s compatibel zijn met jouw versie van WordPress voordat je gaat updaten.
  2. Update plugins vaak, zodat je niet een groot aantal updates tegelijk hoeft uit te voeren. We hebben dit gemakkelijker voor je gemaakt met onze Plugin en Theme Management feature in MyKinsta.
  3. Vermijd het tegelijkertijd bijwerken van een groot aantal plugins of thema’s. Afhankelijk van de plugins en de omvang van de update die nodig is, voer je 2-3 tegelijk uit, of zelfs 1 tegelijk om mogelijke conflicten of verbindingsproblemen te voorkomen.