Boekhouding en accounting zijn van zichzelf vaak erg tijdrovende taken. En als je met meerdere gebruikers en klanten werkt, dan neemt de tijd die je hieraan kwijt bent snel toe.

Bij Kinsta doen we ons best om de bedrijven van onze klanten waar mogelijk te ondersteunen door nieuwe features toe te voegen die hun leven makkelijker maken. Daarom hebben we een automatisch factureringssysteem geïmplementeerd die je per gebruiker in kan stellen. Hierbij heb je volledige controle over de ontvangers van je facturen.

Als je meerdere gebruikers beheert in je Kinsta account of een (persoon in je) team hebt die de facturatie beheert, dan kan je met deze feature ervoor zorgen dat alle facturen aan het einde van de maand automatisch naar meerdere e-mailadressen worden verzonden.

Waar vind ik mijn facturen?

Om mee te beginnen: je kan een overzicht van alle facturen vinden in het MyKinsta dashboard.

Alle facturen bevatten een factuurnummer, het in rekening gebrachte bedrag, de factureringscyclus (maandelijks of jaarlijks), de aanmaakdatum van de factuur en de start-/einddatums.

Makkelijk toegang tot je facturen

Makkelijk toegang tot je facturen

Om toegang te krijgen tot je facturen, moet je het volgende doen:

1. Log in op je MyKinsta dashboard.
  2. Klik op Bedrijf.
  3. Ga nu naar het tabblad Facturen.

Hier vind je een lijst met al je facturen. Als je een van de facturen als PDF wil downloaden, dan kan je dat doen door op het kleine icoontje te klikken rechts van de factuur (wordt geopend in een nieuw tabblad).

PDF bestanden genereren van je facturen

PDF bestanden genereren van je facturen

De PDF versie van je factuur bevat alle informatie die je nodig hebt, zoals het totale verschuldigde bedrag, de begin- en einddatum van de gefactureerde dienst, belasting (indien van toepassing), het saldo van het Kinsta account, om maar een paar te noemen.

Bovenaan de pagina vind je ook een link om de factuur lokaal als PDF bestand op je computer te downloaden.

Kinsta factuur als PDF bestand

Kinsta factuur als PDF bestand

Voor klanten die een jaarlijks abonnement bij ons hebben afgesloten, maken we maar een factuur aan per jaar in plaats van maandelijkse facturen. Hierbij wordt echter geen rekening gehouden met actieve addons of overschrijdingen, die per gebruiker worden gefactureerd.

Een jaarabonnement kan je veel tijd en geld besparen. Mocht je geïnteresseerd zijn, je krijgt 2 maanden gratis hosting wanneer je upgradet naar een jaarabonnement!

Zo beheer je gebruikers die facturatie e-mails ontvangen

Met onze multi-user functie, kan je eenvoudig een team aanmaken en beheren. Je kan ze bijvoorbeeld toegang geven tot verschillende onderdelen van je account, waaronder facturering.

Company Owners en Company Administrators zijn de enige rollen die in elk account gebruikers kunnen toevoegen, verwijderen en wijzigen. Voor een gedetailleerde uitleg van de verschillende toegangstypes, bekijk ons artikel in de kennisbank over hoe MyKinsta gebruikersrollen werken.

Als je wil dat mensen toegang krijgen tot facturen en automatische facturatie e-mails, dan moet je een Company Billing gebruikersaccount aanmaken.

Een Company Billing gebruiker is een speciale rol die alleen factuurgegevens en bedrijfsinstellingen kan zien. Ze kunnen facturen inzien/ontvangen en de bedrijfsgegevens wijzigen, zoals naam en adres. Ze hebben op geen enkele manier toegang tot websites.

Om een gebruiker uit te nodigen voor de Company Billing rol, zodat diegene automatische facturatie e-mails ontvangt, ga je als volgt te werk:

Stap 1: Log in op MyKinsta.

Stap 2: Klik in het menu op Gebruikers om het gebruikersgedeelte te openen.

Stap 3: Klik op de knop Gebruikers uitnodigen in de rechterbovenhoek.

Gebruikers uitnodigen in MyKinsta

Gebruikers uitnodigen in MyKinsta

Stap 4: Voer het e-mailadres in van de gebruiker die je wil uitnodigen.

Stap 5: Selecteer Bedrijfstoegang in het dropdown-menu.

Bedrijfstoegang verlenen aan nieuwe gebruikers

Bedrijfstoegang verlenen aan nieuwe gebruikers

Stap 6: Selecteer de optie Company billing.

Company billing rechten verlenen aan gebruikers

Company billing rechten verlenen aan gebruikers

Stap 7: Klik onderaan op de knop Gebruiker uitnodigen om je uitnodigingen te versturen.

Als je opnieuw een uitnodiging wil versturen naar een gebruiker, dan kan je de knop “Opnieuw verzenden” gebruiken die je naast de lopende uitnodiging vindt. Je kan ook op het prullenbakpictogram klikken om de openstaande uitnodiging te verwijderen.

Een openstaande MyKinsta uitnodiging

Een openstaande MyKinsta uitnodiging

Automatische facturatie e-mails inschakelen in MyKinsa

Automatische facturatie e-mails zijn standaard uitgeschakeld voor elke gebruiker. Als je wil dat een gebruiker automatisch via e-mail facturen ontvangt, dan moeten ze zelf deze functie inschakelen. Dit kunnen ze doen in de sectie Gebruikersinstellingen binnen hun eigen Kinsta account:

Automatische facturatie e-mails inschakelen in MyKinsa

Automatische facturatie e-mails inschakelen in MyKinsa

Dit zijn de stappen die nodig zijn om automatische facturatie e-mails in te schakelen:

1. Log in op je MyKinsta account.
  2. Klik op je gebruiker in de linkerbenedenhoek.
  3. Klik op Gebruikersinstellingen.
  4. Klik op Meldingen op de pagina Gebruikersinstellingen.
  5. Ga naar de sectie Factuur in e-mail en klik op de schakelaar.

Zorg dat alle gebruikers die toegang hebben tot jouw account, two-factor authenticatie (2FA) hebben ingeschakeld. Hiermee verklein je de kans op ongeautoriseerde toegang tot je account en dit maakt je account een stuk veiliger.

Als je dit artikel leuk vond, dan zal onze support je zeker bevallen. Alle hostingpakketten van Kinsta hebben 24×7-ondersteuning van onze ervaren WordPress-ontwikkelaars en -engineers. Chat met hetzelfde team dat onze Fortune 500-klanten ondersteunt. Bekijk onze pakketten