De op containers gebaseerde infrastructuur van Kinsta betekent dat elke site wordt gerund in een privécontainer met een eigen crontab. Dit betekent dat we bij Kinsta gebruikers toestaan om real server cronjobs aan elke sitecontainer toe te voegen.

Als je liever het ingebouwde cron-systeem van WordPress gebruikt, raadpleeg dan ons artikel over het maken en wijzigen van een cron-taak in WordPress.

Hoe een server cron te schrijven

Een taak die is toegevoegd aan crontab bestaat uit twee delen:

1. Een reeks cijfers en sterretjes (*) die bepaalt hoe vaak de cron moet worden uitgevoerd.
  2. Een opdracht die op de server moet worden uitgevoerd.

Als je een cron schrijft, moet je deze twee factoren bepalen: de opdracht die moet worden uitgevoerd en hoe vaak deze moet worden gepland.

Als je zelf bezig wil met de crontab-syntaxis, bekijk dan de crontab-documentatie van The Open Group, wat een uitstekende plek is om meer te leren over crons en waar je ook veel voorbeelden aantreft.

Als je de opdracht hebt geschreven die je toe wil voegen en je liever een gratis tool gebruikt die de volledige crontab-syntaxis voor je genereert, dan zijn er online tools die je kan gebruiken om de volledige opdracht in de juiste crontab-syntaxis te genereren. Crontab Generator is een van onze favoriete tools die je hiervoor kan gebruiken.

Hoe een server cron toe te voegen

Zodra de cronjob toegevoegd kan worden aan de container, heb je twee opties:

Om de job zelf te uploaden, open je de sitecontainer via SSH en run je deze opdracht crontab -e. Selecteer vervolgens de gewenste teksteditor (selecteer nano als je het niet weet).

Voer crontab -e uit en selecteer de gewenste teksteditor.

Voer crontab -e uit en selecteer de gewenste teksteditor.

Plak ten slotte de opdracht aan het einde van de lijst.

Sluit vervolgens het bestand. Wanneer je het bestand sluit, zie je een bericht zoals deze waarin wordt bevestigd dat de crontab is bijgewerkt:

crontab: installing new crontab

Als je niet vertrouwd bent met het gebruik van SSH, maak dan een supportticket aan en vraag het supportteam van Kinsta om de job aan de crontab van je site toe te voegen.

Beleid Kinsta inzake server crons

Als je dit artikel leuk vond, dan zal onze support je zeker bevallen. Alle hostingpakketten van Kinsta hebben 24×7-ondersteuning van onze ervaren WordPress-ontwikkelaars en -engineers. Chat met hetzelfde team dat onze Fortune 500-klanten ondersteunt. Bekijk onze pakketten