Er zijn momenten waarop u aan een WordPress-site werkt dat u misschien niet wilt dat deze toegankelijk is voor het publiek. Misschien ontwikkelt u een site voor een klant en wilt u alleen dat zij toegang hebben. Een eenvoudige manier om uw site af te sluiten is door deze met een wachtwoord te beveiligen. U kunt dit doen met onze MyKinsta .htpasswd tool die gebruik maakt van wat wordt aangeduid als basis HTTP-authenticatie.

Volg de onderstaande stappen om uw site met een wachtwoord te beveiligen.

Hoe de wachtwoordbescherming op uw site in te schakelen

Onze .htpasswd tool voegt wachtwoordbeveiliging toe aan uw gehele WordPress-site, niet alleen aan de WordPress-beheerder. De tool is beschikbaar voor zowel live sites als staging omgevingen.

Belangrijk

Als u ons al gevraagd heeft om wachtwoordbeveiliging op uw site toe te voegen, zullen onze vorige regels deze tool vervangen. Om de bescherming die we handmatig aan uw omgeving hebben toegevoegd uit te schakelen, kunt u contact opnemen met ons ondersteuningsteam.

Stap 1

Log in op het MyKinsta dashboard.

Stap 2

Klik op de site die u wilt beveiligen met een wachtwoord.

MyKinsta site

MyKinsta site

Stap 3

Klik op “Gereedschap” aan de linkerkant. Scroll dan naar beneden en klik onder “Wachtwoordbeveiliging” op “Inschakelen”.

Schakel .htpasswd bescherming in.

Schakel .htpasswd bescherming in.

Stap 4

Kies een gebruikersnaam en wachtwoord waarvoor je een gebruikersnaam en wachtwoord kiest, die je gebruikt voor de authenticatie. U kunt eenvoudig een nieuw wachtwoord genereren en naar uw klembord kopiëren met behulp van de pictogrammen naast het wachtwoordveld. Klik dan op “Inschakelen”.

.htpasswd gebruikersnaam en wachtwoord

.htpasswd gebruikersnaam en wachtwoord

We gebruiken Nginx in Kinsta. De tool creëert een verborgen bestand in de Nginx-configuratie van uw site dat uw gecodeerde gebruikersnaam en wachtwoord opslaat.

Stap 5

U kunt dan uw WordPress-site bezoeken om er zeker van te zijn dat deze goed werkt. Wanneer u probeert toegang te krijgen tot uw site, ziet u een “Aanmelden” vakje zoals hieronder te zien is, waarin u om uw .htpasswd certificaten wordt gevraagd. Voorbeeld in Google Chrome hieronder. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in dat u in de tool hebt ingesteld en klik op “Aanmelden”.

.htpasswd authenticatie prompt

.htpasswd authenticatie prompt

U hebt dan toegang tot uw WordPress-site voor de rest van de sessie van uw browser.

.htpasswd succesvolle authenticatie

.htpasswd succesvolle authenticatie

Verkeerde aanmeldingsgegevens of annulering van de annulering Prompt

Als een verkeerde gebruikersnaam of wachtwoord wordt ingevoerd, verschijnt het vakje “Aanmelden” gewoon weer. Als de prompt met referenties wordt gesloten of geannuleerd, zal de gebruiker een “401 Authorization Required”-bericht ontvangen. De browser zal een 401 HTTP-statuscode terugsturen.

Nginx 401 autorisatie vereist fout in Chroom

Nginx 401 autorisatie vereist fout in Chroom

Alternatieve Aanwijzingen in verschillende browsers

De beveiligingsmelding kan er iets anders uitzien op basis van de browser die u gebruikt. In Mozilla Firefox ziet u bijvoorbeeld een venster “Authenticatie vereist” in Mozilla Firefox.

Authenticatie vereist prompt in Firefox

Authenticatie vereist prompt in Firefox

In Safari ziet de login prompt er zo uit.

.htpasswd login prompt in Safari

.htpasswd login prompt in Safari

Hoe de gegevens te wijzigen of de beveiliging van het wachtwoord uit te schakelen

U kunt op elk moment de gegevens wijzigen of de wachtwoordbeveiliging uitschakelen door terug te gaan naar de .htpasswd tool in het MyKinsta dashboard en te klikken op de knop “Wijzigen”.

.htpasswd wijzigen of uitschakelen

.htpasswd wijzigen of uitschakelen

Als u slechts een deel van uw site of zelfs een specifieke pagina met een wachtwoord moet beveiligen, bekijk dan onze uitgebreide gids over WordPress-wachtwoordbeveiliging.

U kunt ook een support ticket openen met ons team als u extra hulp nodig heeft. We zijn hier om te helpen.

Als je dit artikel leuk vond, dan zal onze support je zeker bevallen. Alle hostingpakketten van Kinsta hebben 24×7-ondersteuning van onze ervaren WordPress-ontwikkelaars en -engineers. Chat met hetzelfde team dat onze Fortune 500-klanten ondersteunt. Bekijk onze pakketten