Kinsta gebruikt bedrijven om gebruikers en pakketten te koppelen aan sites die op ons platform worden gehost. Dus als je begrijpt hoe bedrijven bij Kinsta werken, snap je wellicht beter hoe je binnen ons platform met meerdere sites, gebruikers en pakketten kunt werken.

Beschouw bedrijven als het centrale punt waar pakketten, gebruikers en sites omheen draaien:

• Een hostingpakket wordt toegepast op een specifiek bedrijf
  • Elke site behoort tot slechts één bedrijf
  • Als gebruiker kan je toegang hebben tot één of meerdere bedrijven

Toegang en rechten

Tijdens het maken van een bedrijf voegt je een pakket aan dat bedrijf toe. Zodra het bedrijf een pakket heeft, kan je sites aan het bedrijf toevoegen. Vervolgens kan je andere gebruikers toegang verlenen tot je bedrijf. Binnen onze multi-user functie zijn er vier verschillende soorten bedrijfsgebruikersrollen die je kan gebruiken om de rechten te beheren en precies te bepalen wat die gebruiker in je bedrijf kan doen.

Opmerking: Je kan gebruikers echter ook rechtstreeks toegang verlenen tot afzonderlijke sites, dus het is misschien niet nodig om een apart bedrijf aan te maken.

Een nieuw bedrijf aanmaken

Als je met meerdere klanten of bureaus werkt, wil je misschien extra bedrijven voor je sites maken en mensen vervolgens toegang verlenen tot het bedrijf. Je kan dit doen door op de gebruikersavatar te klikken in de rechterbovenhoek en vervolgens naar Gebruikersinstellingen te gaan.

MyKinsta gebruikersinstellingen.
MyKinsta gebruikersinstellingen.

Ga vervolgens naar het tabblad Toegang en klik op Bedrijf aanmaken.

Maak een nieuw bedrijf aan in MyKinsta.
Maak een nieuw bedrijf aan in MyKinsta.

Kies een pakket voor je nieuwe bedrijf, vul de benodigde velden in en klik op de knop Bedrijf aanmaken in de rechter benedenhoek.

Nadat je het nieuwe bedrijf hebt aangemaakt, kun je bovenaan de linkerzijbalk  zien welk bedrijf je open hebt in MyKinsta.

Van bedrijf wisselen in MyKinsta.
Van bedrijf wisselen in MyKinsta.

Je kan vervolgens gebruikers uitnodigen voor je bedrijf.

Als je een gebruiker wil verwijderen, raadpleeg je ons kennisbankartikel over het verwijderen van een gebruiker uit een bedrijf.

Hoe verhoudt zich dit tot reseller hosting?

Met reseller hosting koop je normaal gesproken hosting en verkoop je deze door aan je klanten. De host biedt doorgaans een geïntegreerd factureringssysteem, waarmee je je klanten rechtstreeks vanuit de interface van de host kan factureren. Bovendien krijgt de klant toegang tot een privé hostingconfiguratiescherm dat alleen zijn/haar websites bevat.

Het beste wat momenteel beschikbaar is bij Kinsta, is dat je je klanten rollen op siteniveau kan aanbieden (Site Administrator of Site Developer). Met deze methode kunnen je klanten hun sites beheren in MyKinsta. Er is echter geen geïntegreerd factureringsportaal in MyKinsta, dus je zult een extern factureringssysteem moeten gebruiken om facturen te genereren en te verwerken.