Migrate Guru is een gratis migratie-plugin die beschikbaar is via WordPress.org. Het is relatief eenvoudig te gebruiken, werkt goed, zelfs met grotere WordPress-sites en is te gebruiken met Kinsta.

Hier volgen de stappen die je moet nemen om je WordPress-website te migreren naar Kinsta met behulp van Migrate Guru:

Deze handleiding is bedoeld om je te helpen bij het uitvoeren van je eigen migratie. Houd er echter rekening mee dat Migrate Guru mogelijk niet (goed) werkt met sommige WordPress-sites. Ons ondersteuningsteam is altijd blij om te helpen met simpele migratievragen, maar kan achteraf niet helpen met mislukte migraties, omdat dit buiten het bereik van onze ondersteuning valt.

Al onze pakketten bevatten een of meer gratis migraties. Als je je zorgen maakt over de integriteit van je gegevens, raden we je ten zeerste aan ons professionele migratieteam te gebruiken. Extra migraties kunnen worden gekocht voor een eenmalige vergoeding van $100. Daarbij bieden we ook bulkmigratieprijzen.

Voeg een site toe in MyKinsta

Nadat je je hebt aangemeld voor een Kinsta-hostingpakket, moet je een site in MyKinsta toevoegen om Migrate Guru te gebruiken.

Zorg ervoor dat je bij het maken van de site, je de optie Install WordPress kiest.

Een site maken in MyKinsta en WordPress installeren.
Een site maken in MyKinsta en WordPress installeren.

Terwijl je nieuwe site wordt gemaakt, kun je doorgaan naar de volgende stappen.

Migrate Guru installeren

Terwijl de site in MyKinsta wordt gemaakt, log je in op je bestaande website (degene die je wilt migreren). Nadat je bent aangemeld bij het WordPress-beheerdersgedeelte, ga je naar Plugins > Add New en zoek je naar Migrate Guru.

Installeer de migratieguru van de WordPress-repository.
Installeer de migratieguru van de WordPress-repository.

Zodra je de plugin hebt gevonden, klik je op de knop Nu installeren om deze te installeren.

Start de migratie

Na installatie van Migrate Guru, activeer je de plugin. Na activering word je doorgestuurd naar het beheerdersmenu van Migrate Guru. Als je toevallig weg klikt en je de weg terug moet vinden, kun je dit scherm vinden door op Migrate Guru te klikken in het WordPress-zijbalkmenu.

Voer je e-mail in en start de migratie met Migrate Guru.
Voer je e-mail in en start de migratie met Migrate Guru.

Voer op de Migrate Guru pagina je e-mailadres in, vink het vakje aan om akkoord te gaan met de Blogvault voorwaarden en het privacybeleid, en klik vervolgens op de knop Migrate Site.

Selecteer in het volgende menu Kinsta onder host you are migrating to.

Selecteer Kinsta als host waarnaar je migreert.
Selecteer Kinsta als host waarnaar je migreert.

Domein en SFTP gegevens

Ga vervolgens terug naar MyKinsta en verzamel de URL- en SFTP gegevens voor de site die je zojuist hebt gemaakt.

Domeingegevens

Ga naar WordPress Websites > sitenaam > Domeinen. Elke site die bij Kinsta wordt gemaakt wordt geleverd met een tijdelijke WordPress URL die deze indeling gebruikt:

https://sitename.kinsta.cloud

Je gebruikt deze tijdelijke URL voor de Destination Site URL in Migrate Guru.

Vind jouw kinsta.cloud domein in MyKinsta.
Vind jouw kinsta.cloud domein in MyKinsta.

SFTP gegevens en directorypad

Zoek je SFTP gegevens en directorypad in WordPress Websites > sitenaam > Info.

Vind je SFTP gegevens in MyKinsta.
Vind je SFTP gegevens in MyKinsta.

Als je meer informatie nodig hebt over het vinden van je SFTP gegevens, kan ons artikel “Zo gebruik je SFTP” je helpen ze te vinden. Zodra je over de nodige gegevens beschikt, voer je deze in het Migrate Guru formulier in.

De migratie beginnen

Hieronder staan de zeer belangrijke migratie-instellingen die je goed moet configureren. Anders kun je niet naar het volgende scherm in Migrate Guru.

• Destination Site URL: De tijdelijke URL van je nieuwe site, inclusief het protocol (bijv. https://kinstahelptesting.kinsta.cloud).
  • sFTP Host/Server Address: Het IP adres uit het Host veld in MyKinsta onder WordPress Websites > sitenaam > Info.
  • Port: Verschilt per site, te vinden in MyKinsta onder WordPress Websites > sitenaam > Info
  • sFTP Username: Te vinden in MyKinsta onder WordPress Websites > sitenaam > Info
  • sFTP Password: Te vinden in MyKinsta onder WordPress Websites > sitenaam > Info
  • Directory Path: Het pad van de nieuwe site, te vinden in MyKinsta onder WordPress Websites > sitenaame > Info (bijv. /www/sitename_123/public)

Nadat je hebt gecontroleerd of de ingevoerde gegevens correct zijn, scrol je naar beneden en klik je op de Migrate knop om de migratie te starten.

Voeg je WordPress sitegegevens toe aan Migrate Guru.
Voeg je WordPress sitegegevens toe aan Migrate Guru.

Migrate Guru zal nu kijken of je de juiste SFTP gegevens hebt ingevoerd. Als er problemen optreden, keert Migrate Guru automatisch terug naar de vorige SFTP gegevenspagina en markeert het de velden die je moet nakijken. Controleer ze, corrigeer eventuele fouten en klik opnieuw op Migrate.

Als je niet het juiste directorypad of bestemmingsadres hebt ingevoerd, dan krijg je de volgende foutmelding:

Unable to access wpconfig file. Please check if WordPress is installed on the destination address. Also, check if you have permission to access the folder.

Als Migrate Guru herhaaldelijk problemen met de SFTP gegevend rapporteert, neem dan contact op met ons supportteam voor hulp. Meerdere mislukte SFTP verbindingspogingen kunnen ervoor zorgen dat je IP adres geband wordt.

Zodra de verbinding met succes is gemaakt, zal Migrate Guru beginnen met het migreren van de site en een pagina weergeven waarmee je de voortgang van de migratie kunt volgen. Afhankelijk van de grootte van je WordPress site, kan de migratie even duren.

De Migrate Guru migratie wordt uitgevoerd.
De Migrate Guru migratie wordt uitgevoerd.

Wanneer de migratie is voltooid, zie je een pagina met de tekst Migration completed successfully.

Een successvolle WordPress migratie met Migrate Guru.
Een successvolle WordPress migratie met Migrate Guru.

De gemigreerde site testen

Nadat de migratie is voltooid, kun je testen met de tijdelijke URL van je site. In de onderstaande screenshot is de tijdelijke URL van onze gemigreerde site https://kinstalifenew.kinsta.cloud, en ziet hij er precies zo uit als de site waarvan we migreren.

Een gemigreerde WordPress site van Migrate Guru.
Een gemigreerde WordPress site van Migrate Guru.

Als er verwijzingen zijn naar het live domein in de database of bestanden die je problemen opleveren bij het bekijken van de site op de tijdelijke URL, bekijk dan ons artikel over hoe je een voorbeeld van je site kunt bekijken met onze Site Preview tool voordat je de DNS bijwerkt.

Live gaan

Wanneer je klaar bent met testen en klaar bent om live te gaan op je gemigreerde site, volg je de stappen in onze Go Live checklist. De checklist bevat belangrijke stappen zoals het installeren van de Kinsta MU plugin en het instellen van SSL.