Migrate Guru is een gratis migratie-plug-in die beschikbaar is via WordPress.org. Het is relatief eenvoudig te gebruiken, werkt goed, zelfs met grotere WordPress-sites en is te gebruiken met Kinsta.

Hier volgen de stappen die je moet nemen om je WordPress-website te migreren naar Kinsta met behulp van Migrate Guru:

Deze handleiding is bedoeld om je te helpen bij het uitvoeren van je eigen migratie. Houd er echter rekening mee dat Migrate Guru mogelijk niet (goed) werkt met sommige WordPress-sites. Ons ondersteuningsteam is altijd blij om te helpen met simpele migratievragen, maar kan achteraf niet helpen met mislukte migraties, omdat dit buiten het bereik van onze ondersteuning valt.

Al onze pakketten bevatten een of meer gratis migraties. Als je je zorgen maakt over de integriteit van je gegevens, raden we je ten zeerste aan ons professionele migratieteam te gebruiken. Extra migraties kunnen worden gekocht voor een eenmalige vergoeding van $100. Daarbij bieden we ook bulkmigratieprijzen.

Voeg een site toe in MyKinsta

Nadat je je hebt aangemeld voor een Kinsta-hostingpakket, moet je een site in MyKinsta toevoegen om Migrate Guru te gebruiken.

Zorg ervoor dat je bij het maken van de site, je de optie Install WordPress kiest.

Een site maken in MyKinsta en WordPress installeren.

Een site maken in MyKinsta en WordPress installeren.

Welk domein moet je gebruiken?

Wanneer je de site hebt gemaakt, heb je de mogelijkheid om een aangepast domein op te geven.

Als je je live domein als een aangepast domein toevoegt, zal MyKinsta een installatie maken die ingesteld is om je live domein vanaf het begin te gebruiken. Als je geen aangepast domein toevoegt, wordt de site ingesteld om tijdelijk een Kinsta-subdomein te gebruiken.

Beide opties kunnen worden gebruikt bij het migreren van de site. Je keuze hier heeft echter later gevolgen voor het migratieproces.

Het gebruiken van een aangepast domein maakt het een beetje moeilijker om een voorbeeld van de gemigreerde site te bekijken, maar gemakkelijker om live te gaan met de gemigreerde site wanneer je hiervoor klaar bent. Het gebruik van het Kinsta-subdomein zal het tegenovergestelde doen: een voorbeeld van de gemigreerde site bekijken zal gemakkelijker zijn, maar live gaan vereist een paar extra stappen.

Uit ervaring weten we dat het kunnen bekijken van een voorbeeld van de site met een tijdelijk domein, voor gebruikers die naar Kinsta verhuizen erg belangrijk is. Daarom raden we aan om het veld met de domeinnaam leeg te laten bij het aanmaken van de site, en om te migreren naar het opgegeven kinsta.cloud domein.

Zodra je de gemigreerde site hebt geverifieerd, kan je een aangepast domein toewijzen en een zoek- en vervangopdracht uitvoeren op de site om naar je live domein te verhuizen.

Nadat je alle velden hebt ingevuld, klik je op Add. MyKinsta heeft een paar minuten nodig om de site in te stellen. Terwijl dat gebeurt, kun je door naar de volgende stap.

Migrate Guru installeren

Terwijl de site wordt aangemaakt in MyKinsta, log je in op je bestaande website. Nadat je bent aangemeld bij het WordPress-beheerdersgedeelte, ga je naar Plugins > Add New en zoek je naar Migrate Guru.

Zodra je Migrate Guru hebt gevonden, kan je de plugin installeren.

Zodra je Migrate Guru hebt gevonden, kan je de plugin installeren.

Zodra je de plug-in hebt gevonden, installeer je deze.

Start de migratie

Na installatie van Migrate Guru, activeer je de plug-in. Na activering word je doorgestuurd naar het beheerdersmenu van Migrate Guru. Als je toevallig weg klikt en je de weg terug moet vinden, kun je dit scherm vinden door op Migrate Guru te klikken in het WordPress-beheerdersmenu.

Voer je e-mail in en start de migratie met Migrate Guru.

Voer je e-mail in en start de migratie met Migrate Guru.

Voer in het menu Migrate Guru je e-mailadres in, ga akkoord met de Servicevoorwaarden en het Privacybeleid van Blogvault en klik vervolgens op Migrate Site.

Selecteer in het volgende menu Kinsta onder “host you are migrating to”.

Selecteer Kinsta als host waarnaar je migreert.

Selecteer Kinsta als host waarnaar je migreert.

Domein en SFTP gegevens

Ga vervolgens terug naar MyKinsta en verzamel de domein- en SFTP gegevens voor de site die je zojuist hebt gemaakt.

Domeingegevens

Vind je kinsta.cloud domein in Websites > [jouw-site] > Domeinen.

Vind jouw kinsta.cloud domein in MyKinsta.

Vind jouw kinsta.cloud domein in MyKinsta.

SFTP gegevens

Je kan je SFTP gebruikersnaam, wachtwoord, poort en directorypad vinden in Websites > [jouw-site] > Info.

Vind je SFTP gegevens in MyKinsta.

Vind je SFTP gegevens in MyKinsta.

Als je niet zeker weet waar je deze gegevens kan vinden, raadpleeg dan ons artikel Zo gebruik je SFTP om ze te vinden. Zodra je over de nodige gegevens beschikt, voer je de gegevens in Migrate Guru in.

Belangrijke migratiedetails

Hieronder staan een aantal zeer belangrijke migratie-instellingen die je correct moet configureren, anders kan je niet naar het volgende scherm gaan.

De migratie beginnen

Voer vervolgens je kinsta.cloud domein in binnen het veld “Destination Site URL” van Migrate Guru, en voeg je SFTP gegevens en directorypad toe. Nadat je hebt gecontroleerd of de ingevoerde gegevens correct zijn, scrol je naar beneden en klik je op de Migrate knop om de migratie te starten.

Voeg je WordPress sitegegevens toe aan Migrate Guru.

Voeg je WordPress sitegegevens toe aan Migrate Guru.

Migrate Guru zal nu kijken of je de juiste SFTP gegevens hebt ingevoerd. Als er problemen optreden, keert Migrate Guru automatisch terug naar de vorige SFTP gegevenspagina en markeert het de velden die je moet nakijken. Controleer ze, corrigeer eventuele fouten en klik opnieuw op Migrate.

Als je niet het juiste directorypad of bestemmingsadres hebt ingevoerd, dan krijg je de volgende foutmelding:

Unable to access wpconfig file. Please check if WordPress is installed on the destination address. Also, check if you have permission to access the folder.

Als Migrate Guru herhaaldelijk problemen met de SFTP gegevend rapporteert, neem dan contact op met ons supportteam voor hulp. Meerdere mislukte SFTP verbindingspogingen kunnen ervoor zorgen dat je IP adres geband wordt.

Zodra de verbinding met succes tot stand is gebracht, zal Migrate Guru je site migreren en je een pagina laten zien waar je het migratieproces kan volgen. Afhankelijk van de grootte van je WordPress site, kan de migratie even duren.

De Migrate Guru migratie wordt uitgevoerd.

De Migrate Guru migratie wordt uitgevoerd.

Wanneer de migratie is voltooid, zie je een pagina met de tekst “migration completed successfully”.

Downtime en WordPress problemen? Kinsta is de hosting oplossing speciaal ontworpen om jou tijd te besparen! Bekijk onze kenmerken
Een successvolle WordPress migratie met Migrate Guru.

Een successvolle WordPress migratie met Migrate Guru.

De gemigreerde site testen

Een gemigreerde WordPress site van Migrate Guru.

Een gemigreerde WordPress site van Migrate Guru.

Nadat de migratie is voltooid, kan je je site testen via het kinsta.cloud domein. In de onderstaande is onze gemigreerde site te bereiken via kinstalifenew.kinsta.cloud en ziet er precies zo uit als onze vorige site op kinstalife.com.

Overschakelen naar je live domein

Als je een Kinsta-subdomein hebt gebruikt om een voorbeeld van de site te bekijken, kunt je de site omschakelen om het live domein te gebruiken. Volg deze stappen:

1. Maak een handmatige back-up van de site zodat je die kunt herstellen, mocht er tijdens dit proces iets misgaan.
  2. Voeg je live domein toe aan de site als primaire domein.
  3. Voer een zoek-vervang van de sitedatabase uit om alle instanties van de URL in de database bij te werken.
  4. Wis het cachegeheugen van de site.
  5. Bewerk je hostbestand of gebruik het hulpprogramma hosts.cx om een voorbeeld van de site te bekijken en te bevestigen dat deze correct wordt geladen in het live domein.

Nadat je hebt bevestigd dat de site met behulp van het live domein correct wordt geladen, werk je het DNS bij en verwijs je het live domein naar Kinsta.

(Optioneel) Migreer je SSL-certificaat

Als je huidige site een SSL-certificaat gebruikt en over https laadt, moet je hier bij Kinsta een SSL-certificaat installeren om de site via https te laten laden. Afhankelijk van het type SSL dat je gebruikt, moeten er waarschijnlijk enkele stappen worden ondernomen:

Nadat de SSL is geïnstalleerd, moet je een zoek-vervang van de sitedatabase uitvoeren om elke verschijning van de site-URL in de database bij te werken van http naar https. Ons bericht over het oplossen van waarschuwingen voor gemengde inhoud bevat een gedetailleerde beschrijving van het bijwerken van deze URL’s.
Nadat de site met succes is geladen via https, kun je de Force HTTPS-tool gebruiken in het MyKinsta-dashboard. Hierdoor worden alle http-aanvragen omgeleid naar https, zodat de site alleen toegankelijk is via https.

Installeer Kinsta MU-Plugin

Onze Kinsta MU-Plugin wordt automatisch geïnstalleerd op nieuwe WordPress-installaties die hier bij Kinsta worden uitgevoerd. Omdat je de site echter zelf hebt gemigreerd, moet je de Kinsta MU-Plugin handmatig downloaden en installeren. Dit omvat onze volledige paginacaching en andere functies, zoals de mogelijkheid om de Kinsta Kinsta CDN  te implementeren.

Stap 1: Download en pak de plug-in uit

Download eerst de Kinsta MU-Plugin en pak deze uit.

Stap 2: Uploaden naar site

Je moet vervolgens via SFTP verbinding maken met de site en de bestanden kinsta-mu-plugins-folder en kinsta-mu-plugins.php-file uploaden naar de /wp-content/mu-plugins/-map.

Kinsta MU-plug-ins

Kinsta MU-plug-ins
Als de /wp-content/mu-plugins/-map niet bestaat, maak je deze eerst aan en plaats je vervolgens het bovenstaande bestand en map.

[caption id="" align="aligncenter" width="1191"]map met mu-plug-ins map met mu-plug-ins

Als je dit artikel leuk vond, dan zal onze support je zeker bevallen. Alle hostingpakketten van Kinsta hebben 24×7-ondersteuning van onze ervaren WordPress-ontwikkelaars en -engineers. Chat met hetzelfde team dat onze Fortune 500-klanten ondersteunt. Bekijk onze pakketten