Migrate Guru is een gratis migratie-plug-in die beschikbaar is via WordPress.org. Het is relatief eenvoudig te gebruiken, werkt goed, zelfs met grotere WordPress-sites en is te gebruiken met Kinsta.

Hier volgen de stappen die je moet nemen om je WordPress-website te migreren naar Kinsta met behulp van Migrate Guru:

1. Voeg een site toe in MyKinsta
  2. Migrate Guru installeren
  3. Start de migratie
  4. Test de gemigreerde site
  5. Update je domein en DNS
  6. Installeer Kinsta MU-Plugin

Deze handleiding is bedoeld om je te helpen bij het uitvoeren van je eigen migratie. Houd er echter rekening mee dat Migrate Guru mogelijk niet (goed) werkt met sommige WordPress-sites. Ons ondersteuningsteam is altijd blij om te helpen met simpele migratievragen, maar kan achteraf niet helpen met mislukte migraties, omdat dit buiten het bereik van onze ondersteuning valt.

Al onze pakketten bevatten een of meer gratis migraties. Als je je zorgen maakt over de integriteit van je gegevens, raden we je ten zeerste aan ons professionele migratieteam te gebruiken. Extra migraties kunnen worden gekocht voor een eenmalige vergoeding van $100. Daarbij bieden we ook bulkmigratieprijzen.

Voeg een site toe in MyKinsta

Nadat je je hebt aangemeld voor een Kinsta-hostingpakket, moet je een site in MyKinsta toevoegen om Migrate Guru te gebruiken.

Let bij het toevoegen van de site op de optie Add a brand new WordPress install (een geheel nieuwe WordPress-installatie toevoegen).

een site toevoegen mykinsta

Zorg ervoor dat je WordPress installeert wanneer je een site toevoegt voor gebruik met Migrate Guru

Welk domein moet je gebruiken?

Wanneer je de site toevoegt, kun je een aangepast domein toevoegen.

Als je je live domein als een aangepast domein toevoegt, zal MyKinsta een installatie maken die ingesteld is om je live domein vanaf het begin te gebruiken. Als je geen aangepast domein toevoegt, wordt de site ingesteld om tijdelijk een Kinsta-subdomein te gebruiken.

Beide opties kunnen worden gebruikt bij het migreren van de site. Je keuze hier heeft echter later gevolgen voor het migratieproces.

Het gebruiken van een aangepast domein maakt het een beetje moeilijker om een voorbeeld van de gemigreerde site te bekijken, maar gemakkelijker om live te gaan met de gemigreerde site wanneer je hiervoor klaar bent. Het gebruik van het Kinsta-subdomein zal het tegenovergestelde doen: een voorbeeld van de gemigreerde site bekijken zal gemakkelijker zijn, maar live gaan vereist een paar extra stappen.

Onze aanbeveling is om gewoon door te gaan en de live domein toe te voegen als een aangepast domein wanneer je de site toevoegt in MyKinsta.

Je bepaalt zelf hoe de rest van de velden in het formulier in MyKinsta worden ingevuld. Nadat de migratie is voltooid, worden de sitenaam en de gebruiker die op dit punt zijn aangemaakt overschreven.

Nadat je alle velden hebt ingevuld, klik je op Add. MyKinsta heeft een paar minuten nodig om de site in te stellen. Terwijl dat gebeurt, kun je door naar de volgende stap.

Migrate Guru installeren

Terwijl de site wordt aangemaakt in MyKinsta, log je in op je bestaande website. Nadat je bent aangemeld bij het WordPress-beheerdersgedeelte, ga je naar Plugins > Add New en zoek je naar Migrate Guru.

Zodra je Migrate Guru hebt gevonden, installeer je de plug-in.

Zodra je Migrate Guru hebt gevonden, installeer je de plug-in.

Zodra je de plug-in hebt gevonden, installeer je deze.

Start de migratie

Na installatie van Migrate Guru, activeer je de plug-in. Na activering word je doorgestuurd naar het beheerdersmenu van Migrate Guru. Als je toevallig weg klikt en je de weg terug moet vinden, kun je dit scherm vinden door op Migrate Guru te klikken in het WordPress-beheerdersmenu.

Migrate Guru plug-in-interface

Het menu-opdracht Migrate Guru brengt je naar de plug-in-interface.

Voer in het menu Migrate Guru je e-mailadres in, ga akkoord met de Servicevoorwaarden en het Privacybeleid van Blogvault en klik vervolgens op Migrate Site.

Selecteer in het volgende menu de FTP-optie:

chuif naar het einde van de lijst en zoek de FTP-optie.

chuif naar het einde van de lijst en zoek de FTP-optie.

Ga vervolgens terug naar MyKinsta en verzamel de SFTP-details voor de site die je zojuist hebt gemaakt:

• Het domein dat je gebruikte toen je de site maakte.
  • IPv4-adres om te gebruiken als het IP-adres van de doelserver.
  • Het SFTP-poortnummer, de gebruikersnaam en het wachtwoord.
  • Het mappad van de site.

Als je niet zeker weet waar je deze gegevens kunt vinden, kun je ons artikel over SFTP gebruiken om ze te vinden. Zodra je de benodigde gegevens hebt, voer je deze in Migrate Guru in.

Belangrijke Migratiegegevens

Hieronder staan zeer belangrijke migratie-instellingen die je correct moet instellen, anders kun je niet naar het volgende scherm gaan.

Bestemmingssite-URL: je moet het protocol van de site opnemen, of dit https: // of http: // is.

FTP-type: selecteer SFTP in plaats van FTP als FTP-type.

Mappad: zorg ervoor dat je het volledige pad / www / sitename_123 / publicgebruikt, zoals weergegeven in je MyKinsta-dashboard.

Migrate Guru SFTP

Zorg ervoor dat alle gegevens correct zijn. Herhaalde mislukte verbindingspogingen kunnen een IP-ban activeren

Nadat je de gegevens hebt ingevoerd, schuif je naar beneden en klik je op Migrate.

Migrate Guru zal vervolgens de SFTP-referenties die je hebt opgegeven testen. Mochten er problemen optreden, dan keert Migrate Guru terug naar het scherm SFTP-gegevens en markeert de velden die moeten worden nagekeken. Controleer de gegevens, corrigeer eventuele fouten en klik  opnieuw op Migrate.

Als je niet het juiste mappad of bestemmingsadres invoert, krijg je de volgende foutmelding:

Unable to access wpconfig file. Please check if WordPress is installed on the destination address. Also, check if you have permission to access the folder.

Als Migrate Guru herhaaldelijk problemen met de SFTP-gegevens meldt, neem dan voor hulp contact op met ons ondersteuningsteam. Meerdere mislukte SFTP-verbindingspogingen kunnen een IP-ban activeren.

Nadat de verbinding tot stand is gebracht, migreert Migrate Guru de site en toont een pagina die je kunt gebruiken om de voortgang van de migratie te volgen.

Zodra de migratie voltooid is, zal Migrate Guru dit aangeven. Voor grotere sites kan dit behoorlijk lang duren.

Zodra de migratie voltooid is, zal Migrate Guru dit aangeven. Voor grotere sites kan dit behoorlijk lang duren.

Test de gemigreerde site

Nadat de migratie is voltooid, zou je even de tijd moeten nemen om de gemigreerde site na te gaan.

Als je een Kinsta-subdomein hebt gebruikt, ga je gewoon naar het subdomein en kijk je daar rond. Als je een aangepast domein hebt gebruikt en het domein nog niet naar Kinsta is verwezen, kun je het hostbestand bewerken of het hulpprogramma hosts.cx gebruiken om een voorbeeld van de site te bekijken.

Zorg ervoor dat je tijdens het controleren van de gemigreerde site naar verschillende front-end pagina’s gaat. Zorg ook dat je je aanmeldt bij de site en ga de verschillende pagina’s van het beheerdersgedeelte na. Als de site veel gegevens bevat, dien je ervoor te zorgen dat alle gegevens correct worden weergegeven.

Ga live vanuit Kinsta

Wanneer je er zeker van bent dat de gemigreerde site klaar is om live te gaan, hoef je alleen nog maar te controleren of de site op het juiste domein wordt geladen en vervolgens je domein naar Kinsta te verwijzen.

Als je de site instelt om vanaf het begin je live domein te gebruiken, zal de taak iets eenvoudiger zijn. Dit komt doordat je al hebt bevestigd dat de site op het juiste domein wordt geladen.

Het enige dat je nog hoeft te doen, is je DNS bijwerken en je live domein naar Kinsta te verwijzen.

Aan de andere kant, als je ervoor hebt gekozen om de site te bekijken met behulp van een tijdelijk Kinsta-subdomein, moet je de site omschakelen om het live domein te gebruiken.

Schakelen tussen domeinen

Als je een Kinsta-subdomein hebt gebruikt om een voorbeeld van de site te bekijken, kunt je de site omschakelen om het live domein te gebruiken. Volg deze stappen:

1. Maak een handmatige back-up van de site zodat je die kunt herstellen, mocht er tijdens dit proces iets misgaan.
  2. Voeg je live domein toe aan de site als primaire domein.
  3. Voer een zoek-vervang van de sitedatabase uit om alle instanties van de URL in de database bij te werken.
  4. Wis het cachegeheugen van de site.
  5. Bewerk je hostbestand of gebruik het hulpprogramma hosts.cx om een voorbeeld van de site te bekijken en te bevestigen dat deze correct wordt geladen in het live domein.

Nadat je hebt bevestigd dat de site met behulp van het live domein correct wordt geladen, werk je het DNS bij en verwijs je het live domein naar Kinsta.

(Optioneel) Migreer je SSL-certificaat

Als je huidige site een SSL-certificaat gebruikt en over https laadt, moet je hier bij Kinsta een SSL-certificaat installeren om de site via https te laten laden. Afhankelijk van het type SSL dat je gebruikt, moeten er waarschijnlijk enkele stappen worden ondernomen:

• Als je een premium SSL-certificaat hebt gekocht, kun je eenvoudig hetzelfde certificaat hier bij Kinsta installeren.
  • Als je momenteel een gratis SSL gebruikt bij je huidige host en de gratis SSL-optie van Kinsta wilt gebruiken, moet je wachten met het installeren van de SSL totdat de site vanuit Kinsta wordt geladen. Nadat de site vanuit Kinsta is geladen, kan de gratis SSL worden aangemaakt.

Nadat de SSL is geïnstalleerd, moet je een zoek-vervang van de sitedatabase uitvoeren om elke verschijning van de site-URL in de database bij te werken van http naar https. Ons bericht over het oplossen van waarschuwingen voor gemengde inhoud bevat een gedetailleerde beschrijving van het bijwerken van deze URL’s.

Nadat de site met succes is geladen via https, kun je de Force HTTPS-tool gebruiken in het MyKinsta-dashboard. Hierdoor worden alle http-aanvragen omgeleid naar https, zodat de site alleen toegankelijk is via https.

Installeer Kinsta MU-Plugin

Onze Kinsta MU-Plugin wordt automatisch geïnstalleerd op nieuwe WordPress-installaties die hier bij Kinsta worden uitgevoerd. Omdat je de site echter zelf hebt gemigreerd, moet je de Kinsta MU-Plugin handmatig downloaden en installeren. Dit omvat onze volledige paginacaching en andere functies, zoals de mogelijkheid om de Kinsta Kinsta CDN  te implementeren.

Stap 1: Download en pak de plug-in uit

Download eerst de Kinsta MU-Plugin en pak deze uit.

Stap 2: Uploaden naar site

Je moet vervolgens via SFTP verbinding maken met de site en de bestanden kinsta-mu-plugins-folder en kinsta-mu-plugins.php-file uploaden naar de /wp-content/mu-plugins/-map.

Kinsta MU-plug-ins

Kinsta MU-plug-ins

Als de /wp-content/mu-plugins/-map niet bestaat, maak je deze eerst aan en plaats je vervolgens het bovenstaande bestand en map.

map met mu-plug-ins

map met mu-plug-ins

Delen