Het kan voorkomen dat een klant ons een site laat migreren, maar dat het even duurt voordat de nieuwe site live is. Wanneer de site op onze servers staat en de klant klaar is om live te gaan, dan kan het daarom voorkomen dat de inhoud van de nieuwe site opnieuw moet worden bijgewerkt wanneer er op de oude server nieuwe content is gepubliceerd terwijl de migratie bezig was.

Als dit jou is overkomen, dan heb je een aantal opties:

Migreer de wijzigingen handmatig

De eerste optie is om de wijzigingen zelf handmatig te migreren. Dit kan je doen op (ten minste) drie verschillende manieren:

• Je kan de ingebouwde export- en importfeatures van WordPress, of een plugin gebruiken om de content te exporteren dat nog op de server van je oude host staat. Daarna importeer je het naar Kinsta. Installeer vervolgens alle benodigde nieuwe plugins en pas updates toe van thema’s, plugins en de WordPress kern.
  • Er zijn veel backup- en migratieplugins waarmee je een WordPress site kan migreren. Hoewel we backup-plugins die doorlopende backups maken niet toestaan op ons platform, is het wel toegestaan om een backup-plugin te gebruiken om een nieuwe kopie van je site te migreren als er een plugin is waar je bekend en vertrouwd mee bent.
  • Kopieer gewijzigde bestanden naar onze servers met SFTP of SSH. Je kan dan een verse kopie van database van de live site maken en deze importeren met phpMyAdmin of SSH. Dit proces wordt verder beschreven in ons artikel Zo verhuis je zelf een WordPress site (zonder downtime).

Voordat je met dit alles begint, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de wijzigingen die na de initiële migratie zijn aangebracht bij Kinsta. Als je de WordPress configuratie hebt gewijzigd, bestanden hebt gewijzigd, of na de initiële migratie naar Kinsta plugins of thema’s hebt verwijderd of toegevoegd, dan is het mogelijk dat die wijzigingen worden overschreven wanneer je de site voor een tweede keer migreert, afhankelijk van hoe je het hebt aangepakt.

Kinsta vragen voor een tweede migratie

Als je de update zelf niet wil of kan afhandelen, dan kan je Kinsta om hulp vragen.

Als de initiële migratie in de afgelopen 7 dagen heeft plaatsgevonden, dan kunnen we de nieuwe, bijgewerkte bestanden simpelweg kopiëren en een versie kopie van de database importeren. Houd er rekening dat je live site tijdens dit proces mogelijk in onderhoudsmodus moet gaan. De kosten voor een eenmalige synchronisatie van een site die in de afgelopen 7 dagen is gemigreerd, is $50. Je kan er ook voor kiezen om te betalen met een gratis migratiecredit als er zich nog een in je account bevindt.

Als het meer dan een week geleden is sinds de initiële migratie, is de kans groot dat we de hele site willen migreren alsof het een geheel nieuwe migratie is. In dit geval zijn de migratiekosten $100. Ook hier kan je ervoor kiezen om ons een gratis migratiecredit te laten gebruiken als er een in je account voorradig is.

Als je dit artikel leuk vond, dan zal onze support je zeker bevallen. Alle hostingpakketten van Kinsta hebben 24×7-ondersteuning van onze ervaren WordPress-ontwikkelaars en -engineers. Chat met hetzelfde team dat onze Fortune 500-klanten ondersteunt. Bekijk onze pakketten