Hoewel we klanten van Kinsta over het algemeen aanbevelen gebruik te maken van onze Cloudflare integratie, begrijpen we dat sommige sites mogelijk een externe proxy of CDN moeten gebruiken. We hebben verschillende populaire CDN- en proxydiensten getest op compatibiliteit, die we hebben gedocumenteerd in de onderstaande artikelen:

1. Fastly
  2. CloudFront
  3. Imperva
  4. Sucuri
  5. Ezoic
  6. StackPath

Dit artikel richt zich niet op een specifieke dienst, maar geeft je eerder richtlijnen over hoe je kunt controleren of een externe proxy of CDN provider compatibel is met de Cloudflare integratie van Kinsta.

Proxy- en CDN checklist (vooraf)

1. Staat de dienst toe dat Cloudflare IP adressen worden gebruikt voor de origin/backend host?

Dit is hoe de dienst verbinding maakt met je Kinsta site. In zeldzame gevallen kan een dienst het toevoegen van bepaalde IP adressen verbieden.

Als je je site IP kunt toevoegen in de origin/backend hostconfiguratie van de proxyservice, kun je doorgaan naar het volgende punt in de checklist. Als de proxydienst een fout vertoont en het toevoegen van het IP adres van je site blokkeert, moet je in plaats daarvan hosting.kinsta.cloud als hostnaam proberen.

2. Ondersteunt de proxydienst het versturen van Server Name Indication (SNI) of Host header details?

Moderne browsers ondersteunen Server Name Indication (SNI), die moet worden ondersteund door je proxy of CDN provider. De dienst moet het ook mogelijk maken om een juiste Host header te verzenden in verzoeken naar je origin die overeenkomen met het domein dat je bij Kinsta gebruikt.

Als je bijvoorbeeld voorbeeld.com gebruikt bij je externe dienst, maar productiesite.com is het primaire domein van de site bij Kinsta, moet je met je proxy de Host header kunnen aanpassen/overschrijven om productiesite.com te zijn.

Als die goed is ingesteld, dan begrijpt je origin server dat de dienst op zoek is naar productiesite.com en kan deze dus goed “reageren” met het juiste SSL certificaat en de gevraagde content.

Als je niet zeker weet waar je deze instelling kan vinden, kun je het vragen aan het supportteam van je proxy of de CDN provider.

Geavanceerde proxy- en CDN checks

Als je dienst deze “preliminary” checks hierboven heeft doorstaan, kun je doorgaan met het checken van losse features van de dienst en kijken of deze aansluiten bij jouw behoeften.

We kunnen hier niet alle scenario’s behandelen, maar hieronder staan enkele features waarmee rekening moet worden gehouden bij het checken op compatibiliteit:

Cache

Als de dienst caching aanbiedt, moet je deze extra laag cache in gedachten houden wanneer je sitewijzigingen aanbrengt. Deze extra cachelaag moet dus ook worden gewist wanneer je de algehele cache wilt wissen.

Als je problemen hebt met het zien van wijzigingen op je site of als een plugin zich niet gedraagt zoals verwacht na het installeren of opnieuw installeren, moet je de cache in alle lagen wissen, waaronder:

1. Plugins (indien van toepassing)
  2. Thema’s (indien van toepassing)
  3. Site/servercache bij Kinsta (vanuit MyKinsta of met de Kinsta MU plugin)
  4. Caching van je proxy of CDN
  5. Browsercache

SSL, HTTPS en TLS

Kinsta ondersteunt TLS versies 1.2 en hoger, en de proxy of CDN dienst moet dat ook doen.

Je kan SSL gebruiken tussen je proxydienst en Kinsta, maar het is belangrijk om geen conflicterende instellingen in te stellen. Als je bijvoorbeeld HTTPS bij Kinsta forceert, kun je HTTPS mogelijk niet ook forceren bij je dienst. Als je probeert HTTP op de ene plaats en HTTPS op een andere plaats te forceren, zal dit ongetwijfeld een redirectloop veroorzaken.

Firewall, WAF, DDoS mitigatie en botdetectie

Je kunt een combinatie hiervan gebruiken op je proxy- of CDN dienst in aanvulling op wat de Cloudflare integratie van Kinsta biedt, maar doe dit met de nodige voorzichtigheid. Als je problemen wilt oplossen met IP blocks die worden veroorzaakt door false positives, moet je eerst contact opnemen met je proxy of CDN dienst om te zien of ze het IP adres in kwestie blokkeren. Als dat niet het geval is, moet je contact opnemen met ons ondersteuningsteam om te zien of het IP adres bij Kinsta is geblokkeerd.

Analytics

Als jouw proxydienst een juiste X-Forwarded-For of soortgelijke header verzendt met het oorspronkelijke IP adres van de bezoeker, moet de analytics blijven werken zoals verwacht via zowel je proxydienst als Kinsta.

Afbeeldingsoptimalisatie

Deze feature kan worden ingezet bij je CDN of proxydienst, of met een WordPress plugin. Om onverwachte resultaten te voorkomen, mag je niet meerdere afbeeldingsoptimalisatietools gebruiken.

Samenvatting

Met deze checklist om te controleren op compatibiliteit met externe CDN- of proxydiensten kan je bepalen of je dienst (waarschijnlijk) compatibel is met de Cloudflare integratie van Kinsta.

Als alles niet werkt zoals verwacht, raden we je aan de instellingen te controleren en contact op te nemen met het serviceteam van je CDN of proxydienst voor hulp bij het oplossen van problemen en het oplossen van eventuele conflicten. Als er iets op de server moet worden gecontroleerd of gerepareerd, is ons ondersteuningsteam 24/7 beschikbaar om je te helpen via chat.