In deze gids laten we je een paar manieren zien om de cache van je site te wissen. Opmerking: Als je thema of een actieve plugin op je site een ingebouwde cache heeft, raden we je aan eerst daar de cache te wissen.

Cache wissen in je WordPress dashboard

Log in op je WordPress dashboard.

Als je de cache van de hele site wilt wissen, klik je op de link Clear Cache in de admintoolbar in de rechterbovenhoek van de pagina.

Verwijder de cache van je WordPress dashboard met de Kinsta MU plugin.
Verwijder de cache van je WordPress dashboard met de Kinsta MU plugin.

Als je wilt dat de cache automatisch wordt leeggemaakt voor specifieke URL’s of paden wanneer je wijzigingen aanbrengt op je site, kun je die configureren in de instellingen van de Kinsta MU plugin. Klik op Kinsta Cache in de linker zijbalk en voeg de URL’s toe die je wilt wissen wanneer er updates aan je site worden gedaan. Voor meer informatie bekijk je onze gids over hoe je custom caching URL’s toevoegt aan de Kinsta MU plugin.

Cache legen in MyKinsta

Log in op MyKinsta en klik op Websites in de linker zijbalk.

Klik op je sitenaam in de sitelijst en klik op het tabblad Tools.

Klik op de knop Cache legen om alle cache te wissen.

Verwijder de cache vanuit het tabblad Tools in MyKinsta.
Verwijder de cache vanuit het tabblad Tools in MyKinsta.

Cache wissen met WP-CLI

Maak verbinding met je server met SSH en navigeer naar de document root van je site:

cd public

Flush de object cache van je site met het volgende commando:

wp cache flush

Als de Kinsta Must Use (MU) Plugin op de site is geïnstalleerd, kun je de volledige paginacache wissen met dit commando:

wp kinsta cache purge

Je kan ook beide commando’s tegelijkertijd uitvoeren met een enkele regel:

wp kinsta cache purge && wp cache flush

Sluit SSH af met het volgende commando:

quit

Redis cache opruimen met SSH

Als je de Redis add-on aan je site hebt toegevoegd, kun je verbinding maken met je server met SSH en de Redis cache flushen met het volgende commando:

redis-cli flushall async

Sluit SSH af met het volgende commando:

quit