Bij Kinsta bieden we een uptime-garantie die wordt ondersteund door onze Service Level Agreement (“SLA”). Elke site draait in een enkele Linux container, waarbij de database draait als een service binnen de sitecontainer. We draaien niet meerdere load-balanced instances van elke site. Als je meer wilt weten, lees dan ons artikel over onze Kinsta architectuur.

Uptimemonitoring en notificaties

We monitoren de uptime van alle sites op ons platform en controleren je site elke 2 minuten. Als onze monitoring detecteert dat een site niet wordt geladen, reageren onze technici snel om de service op de site te herstellen.

Wanneer sitemonitoringsnotificaties bovendien zijn ingeschakeld in MyKinsta (Gebruikersinstellingen > Notificaties), als een van de onderstaande fouten wordt gedetecteerd op je WordPress site, sturen we je een e-mail om je te laten weten dat je site onmiddellijke aandacht nodig heeft:

• Sitefouten – We gebruiken een speciaal ontworpen tool voor het monitoren van onze infrastructuur. Als we fouten of problemen op je site detecteren, sturen we je een e-mailbericht om je dit te laten weten.
  • DNS fouten Een juiste DNS configuratie is van cruciaal belang voor je WordPress site. Als we ontdekken dat de DNS van je site niet correct naar Kinsta verwijst, sturen we je meteen een melding.
  • SSL fouten – Als er een configuratieprobleem is met je domein en het SSL certificaat verloopt, stellen wij je hiervan op de hoogte.
  • Verlopen domeinnaam – Als we een verlopen domeinnaam ontdekken die aan je Kinsta site is toegewezen, sturen we je een waarschuwing.

Opmerkingen over monitoring

Enkele scenario’s die onze uptimemonitoring kunnen verstoren zijn:

• Wachtwoordbeveiliging (basisverificatie). Als dit is ingeschakeld, retourneert je site een 401 foutmelding naar onze monitor.
  • Cloudflare’s Under Attack mode. Dit retourneert een 503 antwoord op ons HEAD verzoek, wat het monitoren verstoort.
  • Een site in onderhoudsmodus (wat kan gebeuren als updates worden uitgevoerd of als een onderhoudsmodusplugin is ingeschakeld) kan een 503 respons terugsturen, waardoor monitoring niet mogelijk is.
  • We kunnen geen niet-WordPress sites monitoren.
  • Botblokkeringsservice of -plugin. Als je alle bots blokkeert of als je onze kinsta-bot user-agent hebt geblokkeerd, krijgt onze monitor een 406 responscode en kan hij de site niet monitoren.
  • Als het IP adres van onze uptime-monitor of het land van herkomst (geo-blocking) is geblokkeerd, zal dit het monitoren verhinderen. Als je deze features op de servers van Kinsta activeert, kunnen we uitzonderingen toevoegen, zodat onze monitor niet wordt geblokkeerd.
  • Eigen cachingregels en configuraties bij CDN, proxy of beveiligingsdiensten kunnen problemen veroorzaken. Het cachen van alles, inclusief Kinsta’s query string HEAD verzoek, zal onze monitoring verstoren.
  • Sites met reverse proxy setups waarbij het primaire domein niet doorverwijst naar de doel URL kunnen niet worden gemonitord.
  • Sites waar het primaire domein niet verwijst naar de installatie/site waaraan het is toegevoegd, of als het doorverwijst naar een ander domein in dezelfde domeinlijst kunnen niet worden gemonitord.