Als je eenmaal een site hebt gemaakt, kun je hem aanpassen op de gebruikelijke manier.

De website zelf

Je kunt je site openen met een van de volgende middelen:

• het Open site pictogram naast elke site in de lijst met sites,
  • door te klikken op Open site op de Site info pagina,
  • door de URL van de site te bezoeken (die je kunt vinden onder Site Host op de Site info pagina).

HTTPS

Je kunt je lokale sites via HTTPS bezoeken door SSL en HTTPS in te schakelen. Open eerst de Site info pagina en zet HTTPS aan. Achter de schermen wordt een zelfondertekend certificaat gegenereerd en opgeslagen in het host OS. DevKinsta schrijft naar de lokale keystore, en voor deze operatie heeft het toestemming nodig. Typ op macOS je wachtwoord; accepteer op Windows het bevestigingsvenster.

DevKinsta site details

Opmerking: als je Firefox gebruikt en een SSL fout ziet wanneer je je site probeert te bekijken, volgen hier de stappen om dat probleem op te lossen in Firefox, op Windows:

1. Typ about:config in de adresbalk en druk op Enter.
  2. Er kan een waarschuwingspagina verschijnen. Klik op Accept the Risk and Continue en ga door om naar de about:config pagina te gaan.
  3. Typ security.enterprise_roots.enabled in het zoekveld.
  4. Klik op de toggle knop naast de preference van security.enterprise_roots.enabled om de waarde van false naar true te zetten.
  5. Herstart Firefox.

Voor meer details en oplossingen voor andere besturingssystemen, zie Firefox’s gids voor het instellen van Certificate Authorities (CA’s) in Firefox.

Bestanden

Al je PHP bestanden, WordPress thema en dependencies staan in je standaard sitemap.

• C:\Users\username\DevKinsta\sitename is de standaardmap voor Windows gebruikers.
  • /users/username/DevKinsta/sitename is de standaardmap voor Mac gebruikers.

Je kunt de standaard sitemap wijzigen in Settings.

WordPress backend (WP admin)

Je kunt het WordPress dashboard bereiken door:

• te klikken op het pictogram WordPress in de lijst Websites,
  • te klikken op de knop WP Admin op de site detailpagina,
  • of het in je browser te bezoeken (het WordPress dashboard is te bereiken door “/wp-admin” toe te voegen aan de URL van je site).

Databasebeheer

Adminer is een tool voor databasebeheer en is te bereiken door:

• te klikken op het kebab (drie-punt) pictogram in de lijst Websites en in het dropdown menu te kiezen voor Database manager openen,
  • of te klikken op de knop Database manager op de Site info pagina.

Voor meer informatie over Adminer, zie onze Databasebeheer gids.

E-mail inbox

DevKinsta onderschept alle e-mails die door je site worden verzonden. Je kunt e-mails per site beheren. Meer details zijn beschikbaar in ons Email Inbox artikel.

DevKinsta site emails

Logging

Zowel access.logs en php-fpm.logs zijn beschikbaar voor debugging en het oplossen van problemen met je lokale site. Ga naar de map DevKinsta/logs/ om de logs van je website te bekijken. Het afzonderlijke logbestand van elke site kan worden bekeken in je favoriete tekstverwerker. Ga naar Logging voor meer informatie.