Nadat je een website hebt geïnstalleerd kan je deze natuurlijk bewerken. Je kan pagina’s op drie manieren openen: via de lijst met sites, de detailpagina voor de website of door ze direct te openen in je browser. De belangrijkste plekken:

De website zelf

Je kan je website openen door op het icoon voor openen te klikken naast de website in de lijst, door op “Open site” te klikken binnen de detailpagina van de site, of door de URL van de site te bezoeken, die je kan vinden onder “Site Host” binnen de pagina met details.

HTTPS

Je kan je lokale sites bezoeken via HTTPS. Open eerst de pagina met details over de site en schakel HTTPS in. Achter de schermen wordt dan een zelfgetekend certificaat aangemaakt en opgeslagen in de host OS. DevKinsta schrijft naar de lokale keystore en hiervoor heeft het programma toestemming nodig. Op macOS moet je je wachtwoord invoeren en op Windows de toestemming accepteren.

DevKinsta site details

Bestanden

Al je PHP bestanden, het WordPress thema en dependencies zijn te vinden in de standaard website-map.

C:\Users\username\DevKinsta\sitename is de standaardmap voor Windows gebruikers, en bij macOS is /users/username/DevKinsta/sitename de standaardmap. Je kan de standaardmap veranderen via settings.

WordPress backend (WP admin)

Je kan de admin openen door te klikken op “More” in de lijst met sites en vervolgens op “Open WP Admin” te klikken, door op de knop “WP Admin” te klikken in de pagina met details over site of door de pagina te openen in je browser (de WordPress admin kan je vinden door “/wp-admin” toe te voegen aan je URL).

Databasebeheer

Adminer is een tool voor databasemanagement en kan geopend worden door op het icoon “more” te klikken in de lijst met sites, door “Open database manager” te kiezen in de lijst met sites of door op “Database manager” te klikken in de pagina met details. Voor meer informatie over de Admin kan je onze korte pagina over de Database manager lezen.

E-mail inbox

DevKinsta vangt alle e-mails op die je website verstuurt. Je kan e-mails beheren per website. Hier vind je daar meer informatie over.

DevKinsta site emails

Logging

Zowel access.logs en php-fpm.logs zijn beschikbaar voor debugging en het oplossen van problemen met je lokale site. Ga naar de map DevKinsta/logs/ om de logs van je website te bekijken. Het logbestand van elke website kan je bekijken met je favoriete tekstverwerker. Ga naar Logging voor meer informatie.