Je kunt nu rechtstreeks vanuit je MyKinsta dashboard redirectregels toevoegen. Redirects maken het mogelijk om makkelijk en snel verkeer door te sturen van de ene plek naar de andere. Ze zijn vooral erg handig voor het voorkomen van 404 fouten, het regelen van goede SEO terwijl je veranderingen doorvoert, en het doorsturen van bezoekers naar de juiste plekken binnen je website.

Het gebruiken van gratis WordPress plugins om redirects te implementeren kan soms leiden tot slechtere prestaties, doordat ze bijna allemaal de wp_redirect function gebruiken, waardoor je website extra code moet uitvoeren en resources moet aanwenden. Sommige plugins voegen ook autoloaded data toe aan je wp_options tabel, wat je database nodeloos groter maakt. Het toevoegen van redirects via MyKinsta zorgt ervoor dat de regels op het niveau van de server worden geïmplementeerd, wat een veel betere manier is. Volg simpelweg de stappen hieronder om de redirects zo op de meest optimale manier toe te voegen.

Zo voeg je een redirectregel toe

Stap 1

Om een redirect toe te voegen, klik je binnen MyKinsta op je site en ga je vervolgens naar “Redirects”. Daar klik je op “Een redirect toevoegen “.

Voeg de gewenste redirects toe.

Voeg de gewenste redirects toe.

Stap 2

Je kunt vervolgens het gewenste type redirectregel kiezen. Lees dit artikel over redirects om meer te weten te komen over welke type regel het handigst is in welke situatie. Onze tool gebruikt en ondersteunt regex-formules.

In het voorbeeld hieronder voegen we een 301 redirect toe voor de URL van een artikel dat veranderd is en een nieuwe titel heeft gekregen. Door de redirect zorgen we ervoor dat alle verkeer, backlinks en link juice van Google nu naar de nieuwe URL gaat. 301 redirects geven ongeveer 90-99% van de ‘link juice’ door. Je kan kiezen welk domeintype je aan de redirect toevoegt. In dit geval willen we zowel het verkeer van www als niet-www doorsturen.

Toevoegen van een 301 redirect in MyKinsta.

Toevoegen van een 301 redirect in MyKinsta.

Let op: dit zal automatisch UTM parameters en alle andere parameters aan het einde van een URL doorsturen. Als de oude URL bijvoorbeeld op social media is gedeeld met een tool zoals Buffer, zou het er zo uit kunnen zien:

https://wpdev.ink/blogpost/?utm_content=buffer

Dit zal automatisch worden veranderd naar:

https://wpdev.ink/newblogpost/?utm_content=buffer

Je zult gezien hebben dat we ook ^ toevoegen aan de “Redirect from” URL hierboven. Dat doen we omdat de redirecttools van Kinsta automatisch Regex gebruiken. Daarom moet je ^ toevoegen aan het begin van elk “from” bestandspad, tenzij je het wilt matchen op andere plekken dan aan het begin van het pad. Als je bijvoorbeeld alleen /blogpost zou gebruiken, zou je per ongeluk een redirectloop kunnen maken via andere URL’s, bijvoorbeeld /category/blogpost.

Het is ook belangrijk om je huidige backlinks te checken in een tool zoals Ahrefs. Zo zou je bijvoorbeeld backlinks op externe website kunnen hebben die naar twee verschillende versies van je URL verwijzen:

https://wpdev.ink/blogpost
https://wpdev.ink/blogpost/

Zoals je ziet heeft de tweede versie een voorwaartse backslash aan het einde. Als je daar niet op let, kan dat de redirect annuleren. Weet je dus niet zeker welke versie van je link externe websites naar linken, dan kun je beter standaard een wildcard regex commando (?) gebruiken, zodat ze allebei werken. Zie ook ons voorbeeld hieronder:

Toevoegen van een wildcard redirect in MyKinsta.

Toevoegen van een wildcard redirect in MyKinsta.

In het voorbeeld hierboven zouden alle links naar zowel /blogpost als /blogpost/ (met de backslash dus) doorgestuurd moeten worden naar /newblogpost. Verder kun je al je redirectregels eenvoudig beheren vanuit het dashboard.

Beheren van redirectregels in het MyKinsta dashboard.

Beheren van redirectregels in het MyKinsta dashboard.

Regex gebruiken

Een ‘regular expression’ (regex) is een combinatie van tekens waarmee een zoekpatroon wordt vastgesteld. Hieronder staan enkele voorbeelden die binnen de redirecttool van MyKinsta gebruikt kunnen worden. Het veld “Redirect van” ondersteunt regex en het veld “Redirect naar ” staat ook groepsreferenties en enkele variabelen toe (bijvoorbeeld $host en $scheme). Hierbij zijn een paar belangrijk dingen om op te letten:

Nog wat veelgebruikte syntax binnen regex:

Regex voorbeelden

Om je pagina https://domein.com/store op te nemen

^/store

Om je pagina https://domein.com/store op te nemen (met hoofdlettergevoelige redirect)

(?i)^/store

Om een enkel bestand op te nemen, bijvoorbeeld https://domein.com/store.php:

^/store\.php

Om alle bestanden van een bepaald type op te nemen, bijvoorbeeld alle PHP bestanden:

^/store/.*\.php

Om alles op te nemen dat een bepaalde zin bevat, zoals https://domein.com/*store*
Het wordt aanbevolen om de redirectstring te specificeren met “/” aangezien dat de kans verkleint dat je iets per ongeluk doorstuurt. Let op: aangezien onze tool automatisch regex toepast, wordt .* automatisch toegepast en is dus in dit geval overbodig.

/store or /store/

Neem beide volgende URL’s op: https://mijndomein.com/fast-racing en https://mijndomein.com/fast-car-racing

^/fast(-car)?-racing

Hier vind je nog een ander voorbeeld uit ons artikel over Google AMP uitschakelen. We moesten al onze blogartikelen met /amp/ redirecten naar de originele niet-AMP URL om ervoor te zorgen dat ze opnieuw geïndexeerd werden (maar dan met de oorspronkelijke URL’s). Oftewel, we moesten alles voor /amp/ vangen in de URI en dat toevoegen in plaats van “$1”.

/(.*)\/amp
Voorbeeld van het uitschakelen van Google AMP Regex.

Voorbeeld van het uitschakelen van Google AMP Regex.

Doorsturen van www-verkeer naar niet-www ( en andersom)

Voeg een 301 redirect toe voor al het www-verkeer naar niet-www.

www.mydomain.com - ^(.*)$ - https://mydomain.com$1
Redirect www-verkeer met een 301-redirect.

Redirect www-verkeer met een 301-redirect.

Too many redirects

Wanneer je de redirects niet goed instelt, kan het gebeuren dat je een oneindige redirectloop maakt, waardoor je een fout kan zien zoals ERR_TOO_MANY_REDIRECTS. In zo’n geval kun je het best teruggaan naar je redirectregels en ze controleren. Dit gebeurt vooral vaak wanneer de URL locatie onderdeel is van zowel “Redirect van” als “Redirect naar”.

Het volgende kan bijvoorbeeld een loop veroorzaken:

Downtime en WordPress problemen? Kinsta is de hosting oplossing speciaal ontworpen om jou tijd te besparen! Bekijk onze kenmerken

Redirect van: ^/blog/about Redirect naar:  https://domain.com/blog/about-me

Waarom? Omdat het proces aankwam bij^/blog/about, waardoor het laatste stuk -me niet meer uitmaakt, en je een oneindige loop krijgt. Je moet zowel het einde van de string als het startpunt specificeren. Dit zou je moeten doen om een goede redirect te maken:

Redirect van: ^/blog/about$ Redirect naar: https://domein.com/blog/about-me

Het $-karakter vertelt Nginx om te stoppen en het verzoek alleen de matchen als de precieze string aanwezig is, zonder iets erachteraan.

Meer informatie over Regex

Hier zijn nog wat handige links voor meer informatie over regex, wat je ermee kunt doen, en informatie om de basis onder de knie te krijgen:

Zo kun je redirectregels in bulk importeren

Wellicht beschik je een complexer systeem of wil je de 301 redirectplugin verwijderen van je WordPress website. We hebben dan ook de mogelijkheid om redirectregels in bulk te importeren uit een CSV-bestand.

Stap 1

Om meerdere redirectregels in één keer toe te voegen, klik je weer op je website in MyKinsta en ga je naar “Redirects”. Vervolgens klik je op “Bulk importeren”.

De redirecttool van MyKinsta ondersteunt ook bulk import.

De redirecttool van MyKinsta ondersteunt ook bulk import.

Stap 2

Plak de inhoud van een CSV bestand in het veld. Het CSV bestand mag alleen informatie bevatten dat gescheiden wordt door komma’s, in deze volgorde: statuscode, domein (all voor alle domeinen), “redirect van” bestandspad, en “redirect naar” URL. Elke redirect moet op een nieuwe regel komen. Vervolgens klik je op “Redirects importeren”.

Bulk import redirect regels.

Bulk import redirect regels.

Het in één keer verwijderen van meerdere redirectregels wordt ook ondersteund.

Zo kun je redirects exporteren

We snappen dat sommige mensen honderden of zelfs duizenden redirects hebben. Het is dan handig om ze te kunnen exporteren om ze makkelijker offline te bewerken en opnieuw te kunnen importeren, net als de mogelijkheid om eenvoudig redirects over te kunnen zetten naar een andere tool of dienst wanneer dat nodig is. In zo’n geval komt “Naar CSV exporteren ” van pas.

Exporteer redirects naar CSV.

Exporteer redirects naar CSV.

Exporteren van redirects uit WordPress

Als je je huidige redirect wilt migreren van een WordPress plugin naar MyKinsta, bieden veel plugins exportmogelijkheden binnen de instellingen (zoals in het voorbeeld hieronder van EPS redirects plugin). Zorg er alleen wel voor dat ze het juiste format hebben voor je ze allemaal importeert.

EPS plugin export redirects

EPS plugin export redirects

Als je gebruik maakt van de Simple 301 Redirects plugin dan kan je de Export Simple 301 Redirects to CSV plugin gebruiken

Belangrijk:

Ons team is altijd bereid om te helpen bij het instellen van eenvoudige redirects. Maar aangezien we geen Apache gebruiken, kun je niet .htaccess gebruiken. In plaats daarvan gebruiken we Nginx, dat eigen syntax heeft voor rewrite-regels. Je kan alles wat je binnen je .htaccess bestand kan doen, ook doen met Nginx. Hiervoor moet je het wel ‘vertalen’ naar de syntax van Nginx. Wij voegen het vervolgens toe aan het configbestand van je website. Als het .htaccess bestand van je website veel complexe regels bevat, kun je het beste met een developer samenwerken om deze om te zetten naar Nginx format en de omgezette regels doorsturen naar ons team.

Als je dit artikel leuk vond, dan zal onze support je zeker bevallen. Alle hostingpakketten van Kinsta hebben 24×7-ondersteuning van onze ervaren WordPress-ontwikkelaars en -engineers. Chat met hetzelfde team dat onze Fortune 500-klanten ondersteunt. Bekijk onze pakketten