Zodra Kinsta CDN is ingeschakeld, zijn de Code minificatie instellingen beschikbaar. Minificatie verwijdert onnodige tekens zoals opmerkingen en witruimte uit je code.

Deze tekens zijn erg handig voor mensen bij het werken aan code, maar browsers hebben ze niet nodig. Door ze te verwijderen, optimaliseer je je code, verminder je de grootte van je pagina’s, en verkort je hiermee ook de laadtijd.

Klik op de knop Instellingen om de gewenste instellingen voor codeminificatie te configureren.

Instellingen codeminificatie voor MyKinsta CDN.
Instellingen codeminificatie voor MyKinsta CDN.

Kies in de popup voor CSS, JS, of beide en klik op de knop Instellingen wijzigen om je instellingen op te slaan.

Instellingen codeminificatie opslaan voor Kinsta CDN.
Instellingen codeminificatie opslaan voor Kinsta CDN.

Belangrijke opmerkingen

• Zorg ervoor dat je je site checkt nadat je codeminificatie hebt ingeschakeld. Sommige browsers kunnen problemen hebben met geminificeerde items. Als je problemen op je site tegenkomt, schakel dan codeminificatie uit.
  • Het kan een paar minuten duren voordat codeminifcatie ingeschakeld wordt.
  • Als je je eigen Cloudflareaccount hebt, moet je de cache wissen bij Cloudflare (in het Cloudflare dashboard of met de Cloudflare plugin) om de minificatie te laten werken.
  • Alle bestanden die eindigen op .css of .js en die via het door Kinsta gehoste domein worden aangeboden, worden verkleind, afhankelijk van het bestandstype waarvoor je minificatie inschakelt of als je dit voor beide inschakelt. Als je bijvoorbeeld voorbeeld.com bij ons host en ervoor kiest om CSS bestanden te verkleinen, worden zowel voorbeeld.com/wp-content/themes/jouwthema/style.css als voorbeeld.com/wp-content/plugins/woocommerce/willekeurig-bestand.css verkleind, maar extern gekoppelde assets zoals twitter.com/styles/example-shared.css kunnen niet met deze tool worden verkleind.

Controleren op codeminimificatie

1. Bezoek je site en open ontwikkelaarstools in je browser.
  2. Dubbelklik op het tabblad Network op een JS- of CSS-bestand om het in een nieuw tabblad te openen. Zorg ervoor dat je er een kiest die niet eerder al is gemificeerd door je thema of een plugin.
  3. Controleer het bestand op witruimte of opmerkingen. Als je JS- of CSS bestanden ziet die niet zijn geminimaliseerd, wis dan de CDN cache en laad de pagina een paar keer opnieuw. Controleer vervolgens de JS- of CSS bestanden opnieuw.
  4. Als bestanden ook na het wissen van de CDN cache niet zijn geminificeerd, open dan een nieuwe chat met ons ondersteuningsteam en laat hen de URL’s weten van de bestanden die niet zijn geminimaliseerd.

Voordelen van Kinsta CDN codeminificatie

Deze minificatie wordt gedaan op de edge van Cloudflare en daar ook gecached, dus het heeft een aantal voordelen ten opzichte van codeminificatie met een plugin:

• Je server hoeft geen resources (CPU/geheugen/opslag) te gebruiken om de bestanden te verkleinen. Cloudflare regelt dat aan hun kant.
  • Je server hoeft vervolgens ook niet de verkleinde bestanden te leveren. Cloudflare levert ze rechtstreeks van de dichtstbijzijnde edge server naar de bezoeker die het verzoek indient.
  • Cloudflare verkleint de bestanden op de achtergrond, dus het eerste verzoek aan een nog niet geminimaliseerde asset wordt niet vertraagd door het proces van Cloudflare om het te verkleinen. Het volgende verzoek aan die asset zou de gecachete, geminificeerde versie moeten krijgen.