De prestatie van jouw WordPress-sites is altijd een van onze topprioriteiten geweest en dat zal ook altijd zo blijven. Daarom werken we samen met KeyCDN, een Content Delivery Network (CDN) met 34 locaties en die ondersteuning biedt voor HTTP/2 en IPv6. In onze ervaring kan een CDN meestal 70% of bandbreedteaanvragen van uw webhost helpen lossen en in sommige gevallen de laadtijden tot 50% verkorten!

Kinsta DNS inschakelen

Volg onderstaande stappen om Kinsta DNS in te schakelen op je WordPress-website.

Important

Integratie van CDN is direct gekoppeld aan het domein van je website. Als je dus van plan bent om op korte termijn veranderingen aan te brengen in het domein van je website, is het verstandiger om te wachten met het inschakelen van CDN totdat je deze veranderingen hebt gemaakt.

Zodra de CDN is ingeschakeld en je brengt vervolgens ook maar de kleinste veranderingen aan bij het domein van je website, zoals het wisselen naar een nieuw domein of migreren van HTTP naar HTTPS, dan moet je de optie ‘Remove CDN integration’ aanzetten. Zodra de CDN-integratie helemaal verwijderd is, kan je deze weer toevoegen.

Stap 1

Meld je aan bij het MyKinsta-dashboard en klik op ‘Sites’.

Stap 2

Klik op de website waarvoor je de Kinsta CDN wil inschakelen. Klik daarna aan de linkerkant op “Kinsta CDN”.

Kinsta CDN

Kinsta CDN

Stap 3

Klik op de knop “Kinsta CDN inschakelen”. Hiermee wordt voor je site een CDN-cachezone geïmplementeerd. Dit kan tot 15 minuten duren. Een willekeurig CDN-domein wordt aan je site toegewezen en ziet er ongeveer zo uit: abcd1234.kinstacdn.com

Kinsta CDN inschakelen

Kinsta CDN inschakelen

Let op: we zijn momenteel druk bezig om het mogelijk te maken om een zelfbedachte CDN-URL in te stellen voor je website, zoals: cdn.yourdomain.com.

Nu zal je een scherm te zien krijgen met daarop de vooruitgang van het installatieproces. Hier gebeurt het volgende:

Als, om wat voor reden dan ook, er iets misgaat in dit proces, neem dan contact op met onze support. Zodra je de zone hebt aangemaakt, zet Kinsta de CDN automatisch aan op je website. Alle statische content, zoals afbeeldingen, CSS en JavaScript-bestanden zal nu vanuit de Kinsta CDN-cache worden geladen.

Zodra de CDN is ingeschakeld, heb je de keuze uit de volgende opties:

Kinsta CDN info

Kinsta CDN info

Kinsta CDN testen

Nu je de CDN hebt ingeschakeld, kan je deze testen met een tool om de snelheid van je website te meten. Je zal dan zien dat je bestanden en media worden geladen vanuit de URL van je CDN.

Kinsta CDN HTTP-verzoek

Kinsta CDN HTTP-verzoek

Zorg ervoor dat je de CDN een aantal keren achter elkaar test, zodat je zeker bent dat de media is gecachet. De x-cache HTTP-header zal een ‘HIT’ laten zien wanneer deze is gecachet. Indien deze niet gecachet is staat er een ‘MISS’. Als je dit niet een paar keer probeert, dan kan het eruit zien alsof de CDN jouw website niet sneller maakt, terwijl je eigenlijk simpelweg niet de cache hebt opgebouwd. Lees meer over hoe een CDN werkt. and how to properly run a website speed test.

Kinsta CDN-cache hit

Kinsta CDN-cache HIT

Elke asset die door de CDN wordt geladen heeft ook een x-edge-location HTTP-header met een corresponderende locatieafkorting. Hierdoor kan je erachter komen vanaf welke POP en/of locatie je asset wordt geladen. In het voorbeeld hieronder kan je zien dat de locatie ussf is, wat betekent dat deze wordt geladen vanuit San Francisco in de Verenigde Staten.

CDN locatie HTTP-header

CDN locatie HTTP-header

Hieronder vind je een tabel met alle POP’s en bijbehorende locatieafkortingen en hun locaties.

POP Location
Atlanta, USA (usat) Oslo, Norway (noos)
Chicago, USA (usch) Paris, France (frpa)
Dallas, USA (usda) Stockholm, Sweden (sest)
Miami, USA (usmi) Vienna, Austria (atvi)
New York, USA (usny) Warsaw, Poland (plwa)
Los Angeles, USA (usla) Zurich, Switzerland (chzh)
San Francisco, USA (ussf) Bangalore, India (inba)
São Paulo, Brazil (brsp) Hong Kong, China (cnhk)
Seattle, USA (usse) Istanbul, Turkey (tris)
Frankfurt, Germany (defr) Moscow, Russia (rumo)
London, UK (uklo) Singapore (sgsg)
Madrid, Spain (esma) Taiwan, Taipei (twta)
Milano, Italy (itmi) Tokyo, Japan (jptk)
Auckland, New Zealand (nzau) Johannesburg, South Africa (zajo)
Melbourne, Australia (aume) Perth, Australia (aupe)
Sydney, Australia (ausy) Montreal, Canada (camo)
Amsterdam, Netherlands (nlam) Helsinki, Finland (fihe)
Bucharest (robu)

Belangrijke punten

Hier zijn een aantal belangrijke punten betreffende de integratie van de Kinsta CDN.

Multisite compatibiliteit

Submappen of subwebsites op subdomeinen werken ook met Kinsta CDN. Dit betreft zowel domeinmapping als mapping van domeinen naar een subwebsite. Dit is getest met de WordPress MU Domain plug-in en de Domain Mapping plug-in van WPMUDEV.

Toch zijn er wel een aantal belangrijke dingen om rekening mee te houden wanneer je met multisite werkt:

Realiseer je wel dat elke extra thema en plug-in complexiteit zal toevoegen aan je website of de werking van je website kan veranderen. Dit vergroot de kans dat de CDN niet meer werkt zoals verwacht. Als je vragen hebt over het voorgaande, dan bevelen we je aan om contact op te nemen met onze klantenservice voordat je Kinsta CDN inschakelt.

CDN-bandbreedte

Elk hostingpakket dat wij aanbieden komt met een genereuze hoeveelheid gratis CDN-bandbreedte voor zowel nieuwe als bestaande cliënten. Hieronder kan je vinden hoeveel bandbreedte je bij elk pakket krijgt:

Zodra je het CDN-limiet hebt bereikt houden we je site draaiende en hebben we een tarief van $0.10 USD voor elke GB die je over de CDN-bandbreedte heengaat.

CDN-gebruik in analyses

CDN-gebruik in analyses

Je kan CDN-overschrijdingen bekijken met de resourceverbruik-widget in de hoofdpagina van het MyKinsta-dashboard.

Downtime en WordPress problemen? Kinsta is de hosting oplossing speciaal ontworpen om jou tijd te besparen! Bekijk onze kenmerken
CDN-overschrijdingen

CDN-overschrijdingen

CDN-probleemoplossing

We redirecten standaard al het verkeer naar HTTP, maar als je de WordPress plugin Autoptimize gebruikt, zorg er dan voor dat je HTTPS gebruikt onder de CDN base URL binnen de instellingen. Als je hier per ongeluk HTTP invoert, kan je mixed-content waarschuwingen krijgen op je site. Protocol-relatieve URL’s zouden hier ook moeten werken. Zorg ervoor dat je de Autoptimize cache leegmaakt na het opslaan.

Autoptimize Kinsta CDN instellingen

Autoptimize Kinsta CDN instellingen

CDN verifiëren met Google Search Console

Wanneer je de Kinsta gebruikt, worden afbeeldingen automatisch door Google gecrawld en geïndexeerd. Als je echter aanvullende gegevens over je afbeeldingen wil zien (zoals het aantal geïndexeerde afbeeldingen), moet je de CDN verifiëren met Google Search Console. Volg de onderstaande stappen.

Stap 1

Ga naar Google Search Console en klik op ‘Add a Property’.

Autoptimize Kinsta CDN instellingen

Autoptimize Kinsta CDN instellingen

Stap 2

Selecteer de methode “URL Prefix” en voer je volledige Kinsta CDN domein in en klik op “Continue”.

Kinsta CDN toevoegen aan Google Search Console

Kinsta CDN toevoegen aan Google Search Console

Stap 3

Omdat je geen controle hebt over de DNS van *.kinstacdn.com, dien je HTML-upload als methode te kiezen om je domein te verifiëren.

Download het HTML verificatiebestand voor Google Search Console.

Download het HTML verificatiebestand voor Google Search Console.

Stap 4

Download het bestand dat je wordt aangeboden en upload het naar de hoofdmap van je WordPress-website via SFTP.

GSC-verificatiebestand

GSC-verificatiebestand

Stap 5

Klik op ‘Verify’. Je zou nu een bevestiging moeten zien.

KinstaCDN is geverifieerd in Google Search Console.

KinstaCDN is geverifieerd in Google Search Console.

Als je dit artikel leuk vond, dan zal onze support je zeker bevallen. Alle hostingpakketten van Kinsta hebben 24×7-ondersteuning van onze ervaren WordPress-ontwikkelaars en -engineers. Chat met hetzelfde team dat onze Fortune 500-klanten ondersteunt. Bekijk onze pakketten