För att säkerställa att dina data förblir säkra och krypterade stöder Kinsta endast SFTP-anslutningar.

FTP-klienter

Om du inte redan har en FTP-klient installerad på datorn rekommenderar vi något av följande:

FTP-inställningar

Du måste konfigurera FTP-klienten med följande inställningar, som finns i MyKinsta under Webbplatser > webbplatsnamn > Info:

• Anslutningstyp: SFTP (ej vanlig FTP)
  • Adress/webbadress/hostnamn: Hittas i MyKinsta under WordPress-webbplatser > webbplatsnamn > Info
  • Användarnamn: Hittas i MyKinsta under WordPress-webbplatser > webbplatsnamn > Info
  • Lösenord: Hittas i MyKinsta under WordPress-webbplatser > webbplatsnamn > Info
  • Port: Varierar från webbplats till webbplats, finns i MyKinsta under WordPress-webbplatser > webbplatsnamn > Info

SFTP-detaljer i MyKinsta
    SFTP-detaljer i MyKinsta

Vissa FTP-klienter kan ha FTP som anslutningstyp som standard, så se till att SFTP är valt som anslutningstyp. Om du inte gör detta kan du möta ett fel som ser ut så här:

Cannot establish FTP connection to an SFTP server. Please select proper protocol.

Exempel på klienter

Här är några exempel på inställningar i FTP-klienter.

Cyberduck

SFTP-detaljer i Cyberduck.
SFTP-detaljer i Cyberduck.

WinSCP

SFTP-inställningar i WinSCP.
SFTP-inställningar i WinSCP.

FlashFXP

SFTP-inställningar i FlashFXP.
SFTP-inställningar i FlashFXP.

Transmit

SFTP-inställningar i Transmit.
SFTP-inställningar i Transmit.

Ändra ditt SFTP-lösenord

Om du vill ändra din webbplats SFTP-lösenord kan du göra det i MyKinsta.

Steg för att ändra ditt SFTP-lösenord

1. Logga in på MyKinsta.
  2. Klicka på WordPress-webbplatser i den vänstra sidofältsmenyn.
  3. Välj den webbplats du vill ändra SFTP-lösenordet för.
  4. Under SFTP-sektionen klickar du på knappen Generera nytt SFTP-lösenord.
  5. Klicka på knappen Skapa nytt lösenord i popup-fönstret som visas för att bekräfta ändringen.
  6. Du kommer att få ett meddelande längst ned på skärmen inom någon sekund, då lösenordet uppdateras.
  7. Kopiera och klistra in det nya lösenordet i din FTP-klient efter behov.
Ändra SFTP-lösenord i MyKinsta.
Ändra SFTP-lösenord i MyKinsta.

Mer information

SFTP är ett säkert sätt att ansluta till dina webbplatsfiler och det enda filöverföringsprotokollet som stöds på Kinsta. För mer information om hur SFTP är säkrare, se till att kolla in skillnaden mellan FTP och SFTP.