Klonings-funktionen i MyKinsta kopierar hela din WordPress-webbplats, inklusive databasen och filerna. Under processen skapas det automatiskt nya SFTP-, SSH- och databasuppgifter, och du kan komma åt dem i MyKinsta när den klonade webbplatsen har skapats.

För att använda den här funktionen måste du ha en Pro-plan eller högre plan och du måste ha minst ett oanvänt utrymme öppet / tillgängligt på din plan för den nya webbplatsen. Om du inte har ett oanvänt utrymme att klona din webbplats till kan du alternativt klona din webbplats till en Premium-iscensättningsmiljö.

Klona din webbplats i MyKinsta

Steg 1

Skapa en WordPress-webbplats i MyKinsta.
Skapa en WordPress-webbplats i MyKinsta.

Logga in på MyKinsta, klicka på WordPress-webbplatser i det vänstra sidofältet, klicka på knappen Lägg till webbplats nära det övre högra hörnet och välj Skapa ny webbplats i rullgardinsmenyn.

Steg 2

På sidan Lägg till webbplats klickar du på alternativet Klona en befintlig miljö och klickar på Fortsätt.

Klona en befintlig miljö i MyKinsta.
Klona en befintlig miljö i MyKinsta.

Steg 3

Välj den webbplats som du vill klona.

Välj antingen Live– eller Iscensättningsmiljön.

Ange ett namn för den nya webbplatsen och klicka på knappen Fortsätt.

Nästa steg i att klona en befintlig miljö i MyKinsta.
Nästa steg i att klona en befintlig miljö i MyKinsta.

Beroende på storleken på din webbplats tar det vanligtvis cirka 10-20 minuter innan kloningsprocessen är klar. När allt är klart kommer din nyligen klonade webbplats att finnas i din WordPress-webbplatslista.

Om processen inte slutförs efter en timme startar du en chatt med vårt supportteam för att ta en titt på kloningsprocessen och lösa den förseningen.

Efter kloningen

Om du inte lade till en anpassad domän under kloningsprocessen kan du använda webbplatsens temporära webbadress för att komma åt den tills du är redo att lägga till en anpassad domän.

När du är redo att lägga till webbplatsens anpassade domän och gå live kan du kolla in vår guide om hur du lägger till en domän och vår Gå Live-checklista.

Viktiga anmärkningar

• Hårdkodade webbadresser i filer måste uppdateras med den nya webbadressen.
  • Om webbadresser som är lagrade i plugin- eller temainställningarna inte uppdaterades automatiskt med automatisk sök och ersätt under kloningsprocessen, måste även dessa uppdateras.
  • Om teman eller plugins har inbyggd cache måste denna rensas.
  • Din klonade webbplats är helt separat från den ursprungliga webbplatsen. Den beräknas mot planens totala antal webbplatser, besök och bandbredd (om tillämpligt).
  • Om plugins för social delning som CoSchedule eller Social Networks Auto Poster är aktiva på din webbplats kan de börja dela innehåll automatiskt från den klonade webbplatsen. Se till att alla webbadresser som är relaterade till dessa uppdateras eller inaktivera pluginen tills din nya webbplats är live och du är redo att använda dem.