Vi tilbyder direkte databaseadgang, samt mulighed for at manipulere databaser med værktøjer som phpMyAdmin, HeidiSQL, Sequel Pro og MySQL Workbench. For at konfigurere direkte databaseadgang, skal du konfigurere en SSH-tunnel til dit Kinsta-websted. Tjek et par forskellige måder, til hvordan du kan oprette forbindelse på, nedenfor.

Opret forbindelse til databasen med phpMyAdmin

Du kan oprette forbindelse til din WordPress-database ved hjælp af phpMyAdmin, som er tilgængelig inde fra MyKinsta. Naviger til WordPress Websteder > navn på websted > Info.

Rul ned til sektionen Databaseadgang, og du finder dit databasebrugernavn og password, som du skal bruge for at logge ind på phpMyAdmin.

For at få adgang til login-siden skal du klikke på linket Åbn phpMyAdmin.

Åbn phpMyAdmin fra MyKinsta.
Åbn phpMyAdmin fra MyKinsta.

SSH og Database Information

I forbindelsesmetoderne vist nedenfor skal du indsamle SSH- og databaseoplysninger for dit websted fra MyKinsta. Disse oplysninger kan findes i MyKinsta under WordPress Websteder > navn på websted > Info.

• SFTP/SSH-host
  • SFTP/SSH brugernavn
  • SFTP/SSH-password
  • SFTP/SSH-port
  • Database navn
  • Database brugernavn
  • Database password
Legitimationsoplysninger til opsætning af SSH-tunneling kan findes i MyKinsta.
Legitimationsoplysninger til opsætning af SSH-tunneling kan findes i MyKinsta.

Forbind til databasen med kommandolinjen

Hvis du foretrækker at arbejde udelukkende i kommandolinjen, kan du oprette forbindelse til din Kinsta-database direkte via en SSH-tunnel. Dette giver dig mulighed for at bruge lokale databaseadministrationsværktøjer som MySQL Shell til at foretage ændringer i en MySQL-database på en sikker måde.

For at oprette forbindelse til din database via SSH-tunnel skal du bruge et par vigtige oplysninger fra fanen Info på dit websted i MyKinsta.

• SSH-brugernavn
  • SSH-password
  • SSH-host
  • SSH-port
  • Database-brugernavn
  • Database password

macOS

I macOS skal du starte Terminal og køre nedenstående kommando. Sørg for at erstatte “ssh_username”, “ssh_host” og “ssh_port” med dit webstedets indstillinger. Denne kommando binder din lokale port 3307 til port 3306 på fjernserveren, der indeholder din database, og udfører den nødvendige port forwarding.

ssh -fN ssh_username@ssh_host -p ssh_port -L 3307:127.0.0.1:3306

For kinstalife-webstedet i skærmbilledet ovenfor kan nedenstående kommando bruges til at starte SSH-sessionen.

ssh -fN [email protected] -p 47780 -L 3307:127.0.0.1:3306

Indtast din SFTP/SSH-password, når du bliver bedt om det, og tryk på “Enter”. Hvis du ikke får vist en meddelelse om “forkert password”, betyder det, at du er klar til at gå i gang!

SSH-tunnel i macOS.
SSH-tunnel i macOS.

På dette tidspunkt er din Mac sat op til at oprette forbindelse til din fjerndatabase via 127.0.0.0.1:3307. Hvis du ikke allerede har gjort det, skal du installere MySQL Shell lokalt.

Brug kommandoen nedenfor til MySQL Shell for at oprette forbindelse til din database.

mysqlsh --host=127.0.0.1 --port=3307 -u database_username -p --sql

For vores kinstalife-websted ville vi bruge nedenstående kommando.

mysqlsh --host=127.0.0.1 --port=3307 -u kinstalife -p --sql

Du vil blive bedt om at oplyse dit database password, så sørg for at have det klar. Når du har oprettet forbindelse, vil du se nedenstående SQL-grænseflade, som giver dig mulighed for at forespørge din fjerndatabase direkte.

MySQL Shell på macOS.
MySQL Shell på macOS.

Opret forbindelse til database med HeidiSQL

Nedenfor er et eksempel på, hvordan du opretter forbindelse til din database direkte ved hjælp af HeidiSQL.

Trin 1

Download HeidiSQL og installer det. Når du starter den første gang, skal du oprette en ny sessionfil med følgende oplysninger.

• Netværkstype: MySQL (SSH-tunnel)
  • Hostsnavn / IP: localhost (eller 127.0.0.0.1)
  • Bruger: Database brugernavn fra MyKinsta
  • Password: Database password fra MyKinsta
  • Port: 3306
  • Database: Database navn fra MyKinsta
Ny sessionsfil HeidiSQL
Ny sessionsfil HeidiSQL

Trin 2

Du skal derefter downloade Plink.exe (PuTTY Link, et kommandolinje forbindelsesværktøj) og angive placeringen under fanen Avanceret i HeidiSQL. Brug derefter følgende oplysninger under fanen SSH-tunnel.

• SSH Host: SFTP/SSH Host IP-adresse fra MyKinsta
  • SSH-port: SFTP/SSH-port fra MyKinsta
  • Brugernavn: SFTP/SSH-brugernavn fra MyKinsta
  • Password: SFTP/SSH-password fra MyKinsta
  • Lokal port: 3306
SSH-tunnelindstillinger i HeidiSQL.
SSH-tunnelindstillinger i HeidiSQL.

Trin 3

Klik på Åbn, og den bør bede dig om at stole på værten og tilføje nøglen til dit register.

Opret forbindelse til databasen med Sequel Pro

Nedenfor er et eksempel på, hvordan du opretter forbindelse til din database direkte ved hjælp af Sequel Pro.

Trin 1

Download Sequel Pro, og installer det. Når du starter det første gang, skal du oprette en ny forbindelse. Klik på fanen SSH-fanen.

Sequel Pro
Sequel Pro

Trin 2

Udfyld følgende forbindelsesparametre:

• MySQL-host: 127.0.0.0.1
  • Brugernavn: Database brugernavn fra MyKinsta
  • Password: Database password fra MyKinsta
  • Database: Database navn fra MyKinsta
  • Port: 3306
  • SSH-host: SFTP/SSH Host IP-adresse fra MyKinsta
  • SSH-bruger: SFTP/SSH-brugernavn fra MyKinsta
  • SSH-password: SFTP/SSH-password fra MyKinsta
  • SSH-port: SFTP/SSH-port fra MyKinsta

Trin 3

Klik på Tilslut.

Opret forbindelse til databasen med MySQL Workbench

Trin 1

Download MySQL Workbench, og installer det. Når du starter den første gang, skal du oprette en ny sessionfil med følgende oplysninger.

Trin 2

Åbn Workbench og opret en ny forbindelse. For at gøre dette skal du klikke på menuen DatabaseAdministrer forbindelser. Klik derefter på knappen Ny, og giv din forbindelse et navn.

MySQL Workbench connection
MySQL Workbench connection

Trin 3

Vælg Standard TCP/IP over SSH i drop-down-menuen for forbindelsesmetode.

Trin 4

Udfyld følgende forbindelsesparametre:

• SSH-hostnavn: SFTP/SSH Host IP-adresse efterfulgt af et kolon (:) og port fra MyKinsta (f.eks. 123.123.12.123:53229)
  • SSH-brugernavn: SFTP/SSH-brugernavn fra MyKinsta
  • SSH-password: SFTP/SSH-password fra MyKinsta
  • MySQL-værtsnavn: localhost
  • MySQL Server Port: 3306
  • Brugernavn: Database brugernavn fra MyKinsta
  • Password: Database password fra MyKinsta

Klik derefter på Luk.

Trin 5 (kun Windows-brugere)

Hvis du kører Windows, skal du opdatere systemtypen under fanen Systemprofil. Som standard er disse indstillinger dog gråtonede. Hvis du vil aktivere dem, skal du klikke på fanen Fjernstyring og aktivere Native Windows Remote Management midlertidigt.

Dette vil gøre det muligt for dig at ændre konfigurationsindstillingerne under fanen Systemprofil. Opdater følgende:

• Systemtype: Database: Database Password Linux
  • Installationstype: Ubuntu Linux (MySQL-pakke)
MySQL Workbench systemprofil
MySQL Workbench systemprofil

Skift derefter under fanen Remote Management tilbage til Do not use remote management.

Trin 6

Åbn forbindelsen fra listen. Du vil sandsynligvis se to pop-up vinduer: SSH Server Fingerprint Missing og Connection Warning (Advarsel om forbindelse). Klik på Fortsæt i begge vinduer.

SSH server fingerprint missing
SSH server fingerprint missing
MySQL Workbench connection warning
MySQL Workbench connection warning

Du bør derefter kunne få adgang til og administrere databasen.

Hvis du får følgende fejl: “Incompatible SSH peer (no acceptable kex algorithm)”, fortæller den dig, at din Workbench-software er forældet. Vi har dog fået rapporter fra kunder om en mulig fejl med “check for updates”-indstillingen, der rapporterer, at de allerede kører den nyeste version, når de faktisk ikke gør det. Løsningen er at gå til download-siden og hente den nyeste version.