Edge Caching gemmer din Kinsta-websted/-side-cache (som kun gemmes i dit websteds datacenter) til et hvilket som helst af Cloudflares globale netværk af 250+ datacentre. Når dine besøgende indlæser dit websted i deres browser, vil cachelagrede svar blive leveret fra det sted, der er tættest på dem.

Når beta-testen er færdig, vil Edge Caching blive inkluderet gratis med alle Kinsta-planer. I modsætning til nogle lignende cacheløsninger er der ingen ekstra omkostninger for dig, og Edge Caching kræver ikke et separat plugin.

Edge Caching Data

Under beta-testen af ​​Edge Caching-tjenesten vil vi logge response hastighedsmålinger på webstedet for før og efter sammenligningsdata.

Vi udfører en test, før vi aktiverer Edge Caching, og en anden umiddelbart efter, at Edge Caching er aktiveret. Der vil ikke være yderligere test, efter at Edge Caching er aktiveret, og den indledende test vil ikke påvirke dit websteds ydeevne. Data indsamlet under test er kun til Kinstas interne brug.

Her er hvad vi logger:

• Endelig URL testet (efter omdirigeringer; normalt https://the-sites-primary-domain.com/)
  • Webstedsnavn (yoursite2)
  • Webstedets LXD-region (uscentral)
  • Virksomhedens planniveau (Basic, Business, Enterprise, Agency)
  • Sitetype (bestemt af returneret HTML-tekst, f.eks. e-handel, LMS, forum, special_builder, tredjeparts_cache, no-type)
  • Om webstedet har en personlig Cloudflare-konto
  • Om Nginx-cache modtog et HIT/MISS/etc.
  • Om Cloudflare cache modtog et HIT/MISS/etc.
  • Cachetype bestemt ud fra Kinsta-headers (Edge, CDN, None)
  • Samlet tid til hastighedstest
  • TTFB af hastighedstest

Igen, enhver identificerbar information er udelukkende til vores interne brug.

Samlede testdata kan konsolideres og præsenteres offentligt. For eksempel, “80% af e-handelswebsteder fandt 30% hastighedsforøgelse med Edge Cache.”

Aktivier Edge Caching

For at aktivere edge caching skal du logge ind på MyKinsta og gå til WordPress Websteder > Navn på websted > Edge Caching.

Når du har læst de ting, du skal vide, før du aktiverer Edge Caching, skal du klikke på knappen Aktiver Edge Caching, hvis alt ser godt ud.

Aktiver Edge Caching i MyKinsta.
Aktiver Edge Caching i MyKinsta.

Klik på knappen Aktiver Edge Caching i Aktiver Edge Caching i modal/pop op-vinduet for at bekræfte, at du vil aktivere det.

Bekræft aktivering af Edge Caching i MyKinsta.
Bekræft aktivering af Edge Caching i MyKinsta.

Når Edge Caching er aktiveret, vil du se Edge Caching-indstillingerne.

Edge Caching-indstillinger i MyKinsta.
Edge Caching-indstillinger i MyKinsta.

Ryd Edge Cache

Der er et par måder, du kan rydde dit websteds edge cache på. Bemærk: Hvis dit tema eller et aktivt plugin på dit websted har indbygget cache, anbefaler vi at rydde cachen der først.

Rydning af cache i dit WordPress Dashboard

Log ind på dit WordPress-dashboard.

Hvis du har brug for at rydde cachen for hele webstedet, skal du klikke på linket Ryd cache i administrator værktøjslinjen nær øverste højre hjørne af siden. Dette vil rydde både Edge-cache og Site-cache.

Ryd cache i WordPress med Kinsta MU plugin.
Ryd cache i WordPress med Kinsta MU plugin.

Hvis du ønsker, at cachen automatisk skal ryddes for specifikke URL’er eller stier, når du foretager ændringer på dit websted, kan du konfigurere dem i Kinsta MU-plugin-indstillingerne. Klik på Kinsta Cache i venstre sidebar, og tilføj de URL’er, du vil slette, når der foretages opdateringer til dit websted. For mere information, se vores vejledning om tilføjelse af brugerdefinerede cache-URL’er i Kinsta MU-pluginnet.

Rydning af cache i MyKinsta

Log ind på MyKinsta og gå til WordPress Webesteder >Navn på websted > Edge Caching.

Klik på knappen Ryd cache for at rydde al cache.

Ryd Edge Cache i MyKinsta.
Ryd Edge Cache i MyKinsta.

Hvis du kun skal rydde specifikke URL’er eller stier, skal du indtaste URL’en i feltet Ryd URL-cache og klikke på knappen Ryd URL-cache. For også at rydde cache for undermapper under URL’en, skal du markere afkrydsningsfeltet ud for Ryd cache for hver undermappe under den angivne URL.

Ryd Edge Cache for specifikke URL'er.
Ryd Edge Cache for specifikke URL’er.

Bemærk: Dette rydder kun Edge Caching. Hvis din webstedscache også skal ryddes, skal du rydde den separat ved at gå til Værktøjer > Webstedscache og klikke på knappen Ryd cache.

Test Edge Caching

Før du tester dit websted med et websteds hastighedstest værktøj, anbefaler vi, at du inspicerer HTTP-headers på en side for at bekræfte, at den indlæses fra edge-cachen. Nedenfor er et par måder at kontrollere dit websteds HTTP-headers på.

Tjek Edge Caching med Kinstas HTTP Status og Redirect Checker

Du kan tjekke HTTP-status og omdirigeringskæde for enhver URL med vores gratis HTTP status and redirect checker. Ved at bruge dette værktøj kan du gennemgå response headers for at kontrollere, om Edge Caching fungerer.

Vælg en side, der skal serveres fra edge-cachen, og kopier URL’en fra din browsers adresselinje. Indsæt denne URL i redirect checker tool og kør kontrollen.

Du bør se resultater som dette:

Edge Cache-headere, ki-cache-type og Ki-CFCache-Status, i HTTP status og redirect checker.
Edge Cache-headere, ki-cache-type og Ki-CFCache-Status, i HTTP status og redirect checker.

Rul ned, indtil du ser response headers. I dette afsnit er der to overskrifter til at kontrollere værdierne af: ki-cache-type og Ki-CF-Cache-Status. Headeren af ki-cache-type skal have værdien Edge. Ki-CF-Cache-Status-headeren skal have værdien HIT eller SAVING.

Tjek Edge Caching med en webbrowser

Du kan bruge din webbrowsers indbyggede udviklerværktøjer til at kontrollere, om Edge Caching fungerer. I dette eksempel bruger vi Google Chrome til at inspicere HTTP-headers for vores websteds hjemmeside. For at starte Chrome-udviklerværktøjerne skal du højreklikke hvor som helst på siden og klikke på Inspicer.

Undersøg med browserudviklingsværktøjer i Chrome.
Undersøg med browserudviklingsværktøjer i Chrome.

Klik derefter på fanen Netværk og genindlæs siden. Når siden indlæses, vil du se en liste over anmodningerne i venstre side af vinduet med udviklerværktøjer. Klik på den første sideanmodning for at bekræfte, at Edge Caching fungerer korrekt.

Edge Cache-headere, ki-cache-type og Ki-CFCache-Status, på fanen Netværk i browserens udviklerværktøjer.
Edge Cache-headere, ki-cache-type og Ki-CFCache-Status, på fanen Netværk i browserens udviklerværktøjer.

På fanen Headers skal du rulle ned, indtil du ser response headers. I dette afsnit er der to overskrifter til at kontrollere værdierne af: ki-cache-type og Ki-CF-Cache-Status. Headeren af ki-cache-type skal have værdien Edge. Ki-CF-Cache-Status-headeren skal have værdien HIT eller SAVING.

Tjek Edge Caching i Terminal

Hvis du er bekendt med at bruge Terminal (kommandolinje), kan du også kontrollere HTTP-headers med curl-kommandoen. Brug kommandoen nedenfor og erstat URL’en i slutningen af kommandoen med dit websteds URL.

curl -L -s -o /dev/null -D - https://kinstaexample.com

Efter at have kørt denne kommando, bør du få et svar som dette:

Edge Cache-headers, ki-cache-type og Ki-CFCache-Status, på kommandolinjen.
Edge Cache-headers, ki-cache-type og Ki-CFCache-Status, på kommandolinjen.

Der er to headers til at kontrollere værdierne af: ki-cache-type og Ki-CF-Cache-Status. Headeren af ​​ki-cache-typen skal have værdien Edge. Ki-CF-Cache-Status-headeren skal have værdien HIT eller SAVING.

Fejlfinding Edge Caching

Hvis Edge Caching ikke ser ud til at virke, er der et par ting, du kan tjekke efter:

• Værdien af X-Kinsta-Cache-headeren: Edge Caching cacher kun svaret, hvis det allerede var cachelagret i Site-cache (fuld side-cache). Hvis værdien af ​​X-Kinsta-Cache ikke er HIT, så cachelagres siden ikke i Site-cache og kan ikke cachelagres af Edge Caching.
  • Hvis du forventer, at siden cachelagres, og det ikke er en, der almindeligvis udelukkes fra cachen (f.eks. wp-admin, indkøbskurv, min konto, kassen osv.), kan du kontakte vores supportteam for at sikre, at siden gør det ‘t indeholder et udelukket URL-mønster eller en cookie i webstedets Nginx-indstillinger.
  • Værdien af Cache-Control-headeren: Edge Caching respekterer almindelige værdier i denne header, inklusive no-cache, som omgår cachen. Denne headerværdi kan tilføjes på grund af en indstilling eller kode i dit tema, eller den kan tilføjes med et plugin som f.eks. HTTP Headers.

Deaktiver Edge Caching

Efter aktivering af Edge Caching, vises et grønt flueben ved siden af ​​Aktiveret nær toppen af ​​siden. Til højre for dette afsnit kan du klikke på knappen Deaktiver for at deaktivere Edge Caching.

Deaktiver Edge Caching i MyKinsta.
Deaktiver Edge Caching i MyKinsta.

Vigtige bemærkninger

1. I øjeblikket vil Edge Caching ikke være aktiveret som standard.
  2. Det kan tage 2-5 minutter at rydde Edge Cache i alle Cloudflares datacentre. Når du ser færdiggørelsesmeddelelsen i MyKinsta, skal du tillade 2-5 minutter, før cachen ryddes i alle datacentre. Hvis du har en side, der skal opdateres oftere, kan vores supportteam hjælpe dig med at ekskludere denne side fra Edge Caching.
  3. Edge Caching kan aktiveres på live-websteder og premium-scenemiljøer. Det kan ikke aktiveres for standard scenemiljøer.
  4. Edge-cachelagring er inkompatibel med snævert rækkevidde geolocation-cachevariationer eller avancerede webstedscache-tilpassede ekskluderinger som kombinationer af tilpassede cookies og URI’er.
  5. Hvis dit websted serverer forskellige sider til mobil og desktop baseret på user-agent-detektion, vil det ikke være kompatibelt med vores Edge-cache. Det er ikke kompatibelt, fordi en side først kunne besøges af en besøgende fra mobil, siden cachelagres i Edge Caching, og derefter vil cachen blive serveret for alle efterfølgende besøgende (inklusive desktop). Denne inkompatibilitet gælder ikke, hvis dit websted bruger registrering på klientsiden, og siden er ændret på klientsiden. Det er kompatibelt med Edge Caching, fordi besøgende på webstedet alle modtager den samme side fra cache/server, med ændringer foretaget efterfølgende af JS og/eller CSS på klientsiden.
  6. Edge Caching serverer din Kinsta site/side cache, men serverer ikke statiske aktiver som billeder, JavaScript-filer og CSS-filer. Kinsta CDN, som er uafhængig af Edge Caching, kan aktiveres til at betjene dit websteds statiske aktiver.
  7. Hvis Kinsta CDN er aktiveret, har dit websted et ekstra cachelag, der administreres separat fra Edge Caching. Rydning af cache i Kinsta MU-pluginnet rydder ikke Kinsta CDN-cachen, som skal ryddes separat.
  8. Vi har caching-regler på plads, så Edge Caching kan fungere med standard WordPress-, BuddyPress-, WooCommerce- og Easy Digital Downloads-websteder. Vi udelukker almindelige private URI’er og cookies, så dit WordPress-dashboard, dine fora, indkøbsvogn sider eller hvor som helst en bruger er logget på vil automatisk omgå caching. Hvis du bruger en tilpasset WordPress-opsætning, kan der være yderligere sektioner på dit websted, der skal omgå cache, eller yderligere regler, der skal tilføjes for kompatibilitet. Hvis det er tilfældet, kan du altid kontakte vores supportteam.
  9. Edge Cache er indstillet til at udløbe hver 30. dag, men kan være kortere, hvis der ikke er adgang til Edge Cache i noget tid.
  10. Når du opdaterer sider i WordPress, er der ingen grund til manuelt at rydde webstedets cache eller Edge Caching; begge vil automatisk blive slettet.
  11. Hvis du bruger din egen Cloudflare-konto til dit websted, kan du bruge Edge Caching, hvis du ikke bruger Cloudflares Automatic Platform Optimizations (APO). Disse to cachingmetoder er inkompatible, så du vil bruge den ene eller den anden, ikke begge.

Opsummering

Hvis du vil have en måde at fremskynde dit websted på, så prøv Edge Caching. Det gør visning af cachelagret indhold fra flere datacentre muligt med minimal opsætning og ingen ekstra plugin påkrævet.