Edge Caching gemmer din Kinsta-websted/-side-cache (som kun gemmes i dit websteds datacenter) til et hvilket som helst af Cloudflares globale netværk af 260+ datacentre. Når dine besøgende indlæser dit websted i deres browser, vil cachelagrede svar blive leveret fra det sted, der er tættest på dem.

Edge Caching er inkluderet gratis med alle Kinsta-planer. I modsætning til nogle lignende cacheløsninger er der ingen ekstra omkostninger for dig, og Edge Caching kræver ikke et separat plugin.

Aktiver Edge Caching

For at aktivere Edge Caching skal du logge ind på MyKinsta og gå til WordPress-websteder > webstedsnavn > Edge-caching.

Ting at vide, før du aktiverer Edge Caching

• Edge Caching respekterer i øjeblikket ikke snævert omfang geolocation cachevariationer (nær landegrænser, stat, by). Når IP Geolocation er aktiveret i MyKinsta (WordPress Sites > Webstedsnavn > Værktøjer Geolocation), gemmes cachen på hver PoP-placering baseret på placeringen af den første besøgende, der anmoder om den pågældende side.
  • Advanced Site Cache tilpassede ekskluderinger (såsom kombinationer af brugerdefinerede cookies og URI’er) respekteres ikke af Edge Caching.
  • Du kan aktivere Edge Caching, hvis vores supportteam ikke har konfigureret tilpassede cacheregler for dit websted, der bruger tilpassede cookies eller geolocation.

Klik på knappen Aktiver.

Aktiver Edge Caching i MyKinsta.
Aktiver Edge Caching i MyKinsta.

I Aktiver Edge Caching modal/pop-up, der vises, læs listen igennem og klik på knappen Aktiver Edge Cache, hvis alt ser godt ud.

Bekræft aktivering af Edge Caching i MyKinsta.
Bekræft aktivering af Edge Caching i MyKinsta.

Hvis vi opdager, at brugerdefinerede cacheregler er blevet tilføjet, vil der blive vist en advarsel i Aktiver Edge Caching-modal. Hvis du er sikker på, at disse regler ikke vil være i konflikt med Edge Caching, kan du fortsætte ved at klikke på knappen Aktiver Edge Caching. Hvis du ikke er sikker, så tjek med en udvikler for at se, om dit websteds tilpassede cachingregler vil være kompatible med Edge Caching.

Advarsel om tilpassede cacheregler, når du aktiverer Edge Caching, der lyder: Det ser ud til, at du tidligere har konfigureret tilpassede cacheregler. Brugerdefinerede regler kan i nogle tilfælde forårsage problemer, når de bruges sammen med Edge Caching. Vil du stadig fortsætte?
Advarsel om tilpassede cacheregler ved aktivering af Edge Caching.

Når Edge Caching er aktiveret, vil du se Edge Caching-indstillingerne.

Edge Caching-indstillinger i MyKinsta.
Edge Caching-indstillinger i MyKinsta.

Aktiver mobil cache

Hvis dit websted registrerer mobilbrowsere og genererer sider med markup, der er unikke for disse enheder, kan du aktivere en mobilcache adskilt fra indholdet for desktopbrugere. Hvis du er i tvivl om dette, bedes du kontakte din webstedsudvikler først.

Når Edge Caching er aktiveret, kan du aktivere mobil caching i dit websteds Edge Caching-indstillinger (WordPress Sites > Webstedsnavn > Edge Caching). Klik på knappen Aktiver mobil cache for at drage fordel af Edge Caching til mobile enheder.

Aktiver Mobile Edge Caching.
Aktiver Mobile Edge Caching.

Ryd Edge Cache

Der er et par måder, du kan rydde dit websteds edge cache på. Bemærk: Hvis dit tema eller et aktivt plugin på dit websted har indbygget cache, anbefaler vi at rydde cachen der først.

Rydning af cache i dit WordPress Dashboard

Log ind på dit WordPress-dashboard.

Hvis du har brug for at rydde cachen for hele webstedet, skal du klikke på linket Ryd cache i administrator værktøjslinjen nær øverste højre hjørne af siden. Dette vil rydde både Edge-cache og Site-cache.

Ryd cache i WordPress med Kinsta MU plugin.
Ryd cache i WordPress med Kinsta MU plugin.

Hvis du ønsker, at cachen automatisk skal ryddes for specifikke URL’er eller stier, når du foretager ændringer på dit websted, kan du konfigurere dem i Kinsta MU-plugin-indstillingerne. Klik på Kinsta Cache i venstre sidebar, og tilføj de URL’er, du vil slette, når der foretages opdateringer til dit websted. For mere information, se vores vejledning om tilføjelse af brugerdefinerede cache-URL’er i Kinsta MU-pluginnet.

Rydning af cache i MyKinsta

Log ind på MyKinsta og gå til WordPress-webesteder > webstedsnavn > Edge Caching.

Klik på knappen Ryd cache for at rydde al cache.

Ryd Edge Cache i MyKinsta.
Ryd Edge Cache i MyKinsta.

Hvis du kun skal rydde specifikke URL’er eller stier, skal du indtaste URL’en i feltet Ryd URL-cache og klikke på knappen Ryd URL-cache. For også at rydde cache for undermapper under URL’en, skal du markere afkrydsningsfeltet ud for Ryd cache for hver undermappe under den angivne URL.

Ryd Edge Cache for specifikke URL'er.
Ryd Edge Cache for specifikke URL’er.

Bemærk: Dette rydder kun Edge Caching. Hvis din webstedscache også skal ryddes, skal du rydde den separat ved at gå til Værktøjer > Webstedscache og klikke på knappen Ryd cache.

Test Edge Caching

Før du tester dit websted med et websteds hastighedstest værktøj, anbefaler vi, at du inspicerer HTTP-headers på en side for at bekræfte, at den indlæses fra edge-cachen. Nedenfor er et par måder at kontrollere dit websteds HTTP-headers på.

Tjek Edge Caching med Kinstas HTTP Status og Redirect Checker

Du kan tjekke HTTP-status og omdirigeringskæde for enhver URL med vores gratis HTTP status and redirect checker. Ved at bruge dette værktøj kan du gennemgå response headers for at kontrollere, om Edge Caching fungerer.

Vælg en side, der skal serveres fra edge-cachen, og kopier URL’en fra din browsers adresselinje. Indsæt denne URL i redirect checker tool og kør kontrollen.

Du bør se resultater som dette:

Edge Cache-headere, ki-cache-type og Ki-CFCache-Status, i HTTP status og redirect checker.
Edge Cache-headere, ki-cache-type og Ki-CFCache-Status, i HTTP status og redirect checker.

Rul ned, indtil du ser response headers. I dette afsnit er der to overskrifter til at kontrollere værdierne af: ki-cache-type og Ki-CF-Cache-Status. Headeren af ki-cache-type skal have værdien Edge. Ki-CF-Cache-Status-headeren skal have værdien HIT eller SAVING.

Tjek Edge Caching med en webbrowser

Du kan bruge din webbrowsers indbyggede udviklerværktøjer til at kontrollere, om Edge Caching fungerer. I dette eksempel bruger vi Google Chrome til at inspicere HTTP-headers for vores websteds hjemmeside. For at starte Chrome-udviklerværktøjerne skal du højreklikke hvor som helst på siden og klikke på Inspicer.

Undersøg med browserudviklingsværktøjer i Chrome.
Undersøg med browserudviklingsværktøjer i Chrome.

Klik derefter på fanen Netværk og genindlæs siden. Når siden indlæses, vil du se en liste over anmodningerne i venstre side af vinduet med udviklerværktøjer. Klik på den første sideanmodning for at bekræfte, at Edge Caching fungerer korrekt.

Edge Cache-headere, ki-cache-type og Ki-CFCache-Status, på fanen Netværk i browserens udviklerværktøjer.
Edge Cache-headere, ki-cache-type og Ki-CFCache-Status, på fanen Netværk i browserens udviklerværktøjer.

På fanen Headers skal du rulle ned, indtil du ser response headers. I dette afsnit er der to overskrifter til at kontrollere værdierne af: ki-cache-type og Ki-CF-Cache-Status. Headeren af ki-cache-type skal have værdien Edge. Ki-CF-Cache-Status-headeren skal have værdien HIT eller SAVING.

Tjek Edge Caching i Terminal

Hvis du er bekendt med at bruge Terminal (kommandolinje), kan du også kontrollere HTTP-headers med curl-kommandoen. Brug kommandoen nedenfor og erstat URL’en i slutningen af kommandoen med dit websteds URL.

curl -L -s -o /dev/null -D - https://kinstaexample.com

Efter at have kørt denne kommando, bør du få et svar som dette:

Edge Cache-headers, ki-cache-type og Ki-CFCache-Status, på kommandolinjen.
Edge Cache-headers, ki-cache-type og Ki-CFCache-Status, på kommandolinjen.

Der er to headers til at kontrollere værdierne af: ki-cache-type og Ki-CF-Cache-Status. Headeren af ​​ki-cache-typen skal have værdien Edge. Ki-CF-Cache-Status-headeren skal have værdien HIT eller SAVING.

Fejlfinding Edge Caching

Hvis Edge Caching ikke ser ud til at virke, er der et par ting, du kan tjekke efter:

• Værdien af X-Kinsta-Cache-headeren: Edge Caching cacher kun svaret, hvis det allerede var cachelagret i Site-cache (fuld side-cache). Hvis værdien af ​​X-Kinsta-Cache ikke er HIT, så cachelagres siden ikke i Site-cache og kan ikke cachelagres af Edge Caching.
  • Hvis du forventer, at siden cachelagres, og det ikke er en, der almindeligvis udelukkes fra cachen (f.eks. wp-admin, indkøbskurv, min konto, kassen osv.), kan du kontakte vores supportteam for at sikre, at siden gør det ‘t indeholder et udelukket URL-mønster eller en cookie i webstedets Nginx-indstillinger.

Deaktiver Edge Caching

Efter aktivering af Edge Caching, vises et grønt flueben ved siden af ​​Aktiveret nær toppen af ​​siden. Til højre for dette afsnit kan du klikke på knappen Deaktiver for at deaktivere Edge Caching.

Deaktiver Edge Caching.
Deaktiver Edge Caching.

Vigtige bemærkninger

1. Edge Caching vil blive aktiveret som standard i den nærmeste fremtid.
  2. Det kan tage 2-5 minutter at rydde Edge Cache i alle Cloudflares datacentre. Når du ser færdiggørelsesmeddelelsen i MyKinsta, skal du tillade 2-5 minutter, før cachen ryddes i alle datacentre. Hvis du har en side, der skal opdateres oftere, kan vores supportteam hjælpe dig med at ekskludere denne side fra Edge Caching.
  3. Edge Caching kan aktiveres på live-websteder og premium-scenemiljøer. Det kan ikke aktiveres for standard scenemiljøer.
  4. Edge-cachelagring er inkompatibel med snævert rækkevidde geolocation-cachevariationer eller avancerede webstedscache-tilpassede ekskluderinger som kombinationer af tilpassede cookies og URI’er.
  5. Edge Caching serverer din Kinsta site/side cache, men serverer ikke statiske aktiver som billeder, JavaScript-filer og CSS-filer. Kinsta CDN, som er uafhængig af Edge Caching, kan aktiveres til at betjene dit websteds statiske aktiver. Hvis Kinsta CDN er aktiveret, har dit websted et ekstra cachelag, der administreres separat fra Edge Caching. CDN-cachen kan ryddes med Kinsta MU-pluginet, med WP-CLI (hvis Kinsta MU-pluginet er installeret), eller ved at rydde CDN-cachen i MyKinsta.
  6. Vi har caching-regler på plads, så Edge Caching kan fungere med standard WordPress-, BuddyPress-, WooCommerce- og Easy Digital Downloads-websteder. Vi udelukker almindelige private URI’er og cookies, så dit WordPress-dashboard, dine fora, indkøbsvogn sider eller hvor som helst en bruger er logget på vil automatisk omgå caching. Hvis du bruger en tilpasset WordPress-opsætning, kan der være yderligere sektioner på dit websted, der skal omgå cache, eller yderligere regler, der skal tilføjes for kompatibilitet. Hvis det er tilfældet, kan du altid kontakte vores supportteam.
  7. Edge Caching fungerer ikke for anmodninger, der returnerer en Set-Cookie Response Header. Som standard fjernes Set-Cookie respons-headeren fra cachelagrede svar på alle nyoprettede websteder hos Kinsta. En Set-Cookie response-header bruges typisk til at levere data beregnet til en specifik klient. Caching af denne response-header kunne vise besøgendes data, der ikke er beregnet til dem.
  8. Edge Cache er indstillet til at udløbe hver 30. dag, men kan være kortere, hvis der ikke er adgang til Edge Cache i noget tid.
  9. Når du opdaterer sider i WordPress, er der ingen grund til manuelt at rydde webstedets cache eller Edge Caching; begge vil automatisk blive slettet.
  10. Hvis du bruger din egen Cloudflare-konto til dit websted, kan du bruge Edge Caching, hvis du ikke bruger Cloudflares Automatic Platform Optimizations (APO). Disse to cachingmetoder er inkompatible, så du vil bruge den ene eller den anden, ikke begge.
  11. Hvis du har blokeret ondsindede IP-adresser med IP Deny-værktøjet i MyKinsta og ikke ønsker, at de blokerede IP-adresser skal nå selv en cachelagret version af dit websted eller tælles med i analyser, skal du ikke aktivere Edge Caching. IP-adresser, der er blokeret med IP Deny-værktøjet, blokeres på Nginx-niveau, ikke på Cloudflare-niveau. Da Cloudflare-niveauet ikke har detaljerne om IP-adresser blokeret på Nginx-niveau, når Edge Caching er aktiveret, kan en cachelagret version af dit websted blive serveret til en blokeret IP-adresse fra et Cloudflare-datacenter. Hvis du er ligeglad med, om en blokeret IP-adresse når en cachelagret version af dit websted eller ej, kan du aktivere Edge Caching. Bemærk: Besøg på cachelagrede sider tælles med i analyser, selvom IP-adressen er blokeret på Nginx-niveau.
  12. Edge Caching er inkompatibelt med geolokationsbaseret blokering (geo-blokering), såsom kun at tillade visse lande adgang til dit websted. Geo-blokering sker på Nginx-niveau, ikke på Cloudflare-niveau. Da Cloudflare ikke har dit websteds geo-blokeringsdetaljer, når Edge Caching er aktiveret, kan en cachelagret version af dit websted blive serveret til en blokeret placering fra et Cloudflare-datacenter. Hvis du er ligeglad med, om en blokeret placering når en cachelagret version af dit websted eller ej, kan du aktivere Edge Caching.

Ydelsesdata

I vores betafase indsamlede vi ydeevnedata fra 91 websteder for at teste hastighedsforbedringerne af vores nye Edge Caching-funktion. Her er resultaterne:

• Den gennemsnitlige HTML-indlæsningstid for et websted, der bruger vores sidecache (X-Kinsta-Cache: HIT) var 0,4909 sekunder. Den gennemsnitlige indlæsningstid med Edge Caching var 0,2239 sekunder, en hastighedsforbedring på 45,6% eller næsten halvering af indlæsningstiden for HTML!
  • Den gennemsnitlige TTFB-forskel var 51% (0,4025 – 0,2069).

Opsummering

Hvis du vil have en måde at fremskynde dit websted på, så prøv Edge Caching. Det gør visning af cachelagret indhold fra flere datacentre muligt med minimal opsætning og ingen ekstra plugin påkrævet.