Der kan være tidspunkter, hvor du har brug for at blokere en IP-adresse (eller adresser) for at forhindre ondsindet adfærd fra bots, spammere eller andre.

Identifikation af IP-adresser, der skal blokeres i MyKinsta

Et eksempel på en IP-adresse, du muligvis skal blokere, er en, der sender en masse ikke-cached anmodninger til dit websted på kort tid. Ikke-cachede anmodninger kan føre til overdreven ressourceforbrug og forårsage problemer på dit websted.

For at se de øverste IP-adresser, der besøger dit websted, kan du bruge MyKinstas analyse-dashboard. Log ind på MyKinsta og gå til WordPress Websteder > Navn på websted > Analytics > Geo & IP. Under sektionen Top-klient-IP’er skal du se efter eventuelle IP-adresser, der foretager flere anmodninger end andre IP’er med en faktor på 5-10x eller mere. Det er normalt de IP-adresser, du vil undersøge nærmere.

Du kan bruge en omdømmekontrol som CleanTalk eller Spamhaus for at se, om IP-adressen er blevet identificeret som en bot, spammer eller anden ondsindet IP-adresse. Selvom IP-adressen ikke er angivet, er det ikke en garanti for, at den er legitim. IP-adressen er muligvis endnu ikke identificeret og angivet i deres database som ondsindet. Hvis IP-adressen fremsætter en anmodning, der får dit websted til at returnere en fejl eller gå ned, er det værd at prøve at blokere IP-adressen som et fejlfindingstrin.

Blokering af en IP-adresse i MyKinsta

For at blokere en IP-adresse eller række af IP-adresser i MyKinsta, kan du bruge IP Deny-værktøjet.

IP-afvisningsværktøjet er en kraftfuld funktion, og hvis den bruges forkert, kan den blokere en legitim tjeneste eller person. Hvis du har spørgsmål om en bestemt IP-adresse, bedes du åbne en chat med vores supportteam.

I MyKinsta skal du gå til WordPress websteder > dit websted > IP deny og klikke på knappen Tilføj IP-adresser.

Begynd at tilføje IP-adresser til IP Deny-værktøjet i MyKinsta.
Begynd at tilføje IP-adresser til IP Deny-værktøjet i MyKinsta.

I Tilføj IP-adresser for at nægte modal/pop-up, der vises, kan du tilføje IPV4-adresser, IPV6-adresser og CIDR (Classless Inter-Domain Routing) IP-adresseområder til blokeringslisten. Med CIDR-intervaller kan du blokere et sekventielt interval af IP-adresser (f.eks. 127.0.0.1 til 127.0.0.255). For at generere et gyldigt CIDR-interval anbefaler vi at bruge et værktøj som IPAddressGuide.com.

Her er et par eksempler på IP-adresser, du kan blokere:

• IPV4-adresse – 103.5.140.141
  • IPV6-adresse – 2001:0db8:0a0b:12f0:0000:0000:0000:0001
  • CIDR-område – 128.0.0.1/32

Når du har tilføjet den eller de IP-adresser, der skal blokeres, skal du klikke på knappen Tilføj IP-adresser.

Tilføj en IP-adresse for at afvise i MyKinsta.
Tilføj en IP-adresse for at afvise i MyKinsta.

IP-adressen og eventuelle andre, du har tilføjet, vil nu blive vist på IP-deny-listen. På samme side kan du redigere (redigere/blyant-ikon) eller slette (slet/papirkurv-ikon) enhver IP-adresse eller -område.