Når du aktiverer CDN, udelukker vi som standard visse filer fra at blive serveret af CDN:

• robots.txt-filen.
  • Alle filer i den .well-known mappe.
  • Ethvert filnavn, der indeholder ordet “sitemap” (uanset om det er i begyndelsen, midten eller slutningen af ​​filnavnet).

I dit websteds CDN-indstillinger (WordPress-websteder > navn på websted > CDN > Ekskluder filer fra CDN > Indstillinger), kan du konfigurere yderligere biblioteksstier, URL-stier og/eller filtypenavne til at blive ekskluderet fra CDN.

CDN-exkludering indstillinger

For at administrere dit websteds CDN-ekskluderinger skal du klikke på dit websted i MyKinsta og gå til CDN. Under sektionen Udelad filer fra CDN skal du klikke på knappen Indstillinger.

Tilføj ekskluderinger

Indtast den (mappe) sti, URL (sti) eller filtypenavn, du vil ekskludere.

• Ekskluder filer baseret på mappe (mappesti): Indtast én mappe eller filsti ad gangen i forhold til den offentlige mappe/mappe, f.eks. /wp-content/uploads/custom-image-folder, /my-documents eller /data-feed.txt, og klik på knappen Tilføj mappe. Alle statiske aktiver i disse mapper og undermapper (hvis de findes) vil blive udelukket fra CDN.
  • Ekskluder filer baseret på URL (URL-sti): Indtast stien (medtag ikke protokollen eller domænet), en side ad gangen som /homepage, /blog/2021 eller /shopping, og klik på knappen Tilføj URL-sti. Alle statiske aktiver på disse sider vil blive udelukket fra CDN, baseret på deres Referer-header. Når en side indlæses i browseren, har alle underanmodninger om statiske aktiver en Referer-header, der matcher sidens URL. Enhver underanmodning, der har en udelukket URL-sti i sin Referer-header, udelukkes fra CDN.
  • Ekskluder filer baseret på type: Tilføj en eller flere filtypenavne som .jpg, .jpeg eller .gif ved at vælge hver filtype fra rullemenuen og klikke på knappen Tilføj filtypenavn for hver filtype, du vil tilføje. Enhver fil, der ender på nogen af ​​disse udvidelser, vil blive udelukket fra CDN, uanset hvor de er placeret i dine webstedsfiler. For hurtigt at finde en filtypenavn, kan du begynde at skrive den i det angivne felt.

MyKinsta-indstillinger for CDN-ekskludering.
    MyKinsta-indstillinger for CDN-ekskludering.

Rediger ekskluderinger

For at redigere stien eller URL-ekskluderingerne skal du klikke på blyantikonet (rediger) i højre side for denne ekskludering.

Rediger mappe- eller URL-ekskluderinger i Kinsta CDN-indstillinger.
Rediger mappe- eller URL-ekskluderinger i Kinsta CDN-indstillinger.

Foretag de ønskede ændringer af ekskluderingen i Rediger ekskludering modal/pop op-vinduet, og klik på knappen Rediger ekskludering for at gemme dine ændringer.

Gemmer din redigering til en CDN-ekskludering.
Gemmer din redigering til en CDN-ekskludering.

Slet ekskluderinger

For at slette en udelukkelse skal du klikke på skraldespanden (slet)-ikonet i højre side for den udelukkelse.

Slet en mappe eller URL-ekskludering i Kinsta CDN-indstillinger.
Slet en mappe eller URL-ekskludering i Kinsta CDN-indstillinger.

Du kan også vælge flere ekskluderinger ved at markere afkrydsningsfeltet ud for hver enkelt eller markere multi-select-feltet øverst på hver ekskluderingsliste for at vælge alle ekskluderinger på denne liste.

Slet flere filtypeekskluderinger i Kinsta CDN.
Slet flere filtypeekskluderinger i Kinsta CDN.

Vigtige bemærkninger

• Procentkodning (alias URL-kodning) er en metode til indkodning af mellemrum og visse specialtegn i URL’er. Hvis det er nødvendigt, håndteres dette i baggrunden. Hvis du indtaster en URL-sti med mellemrum eller andre reserverede tegn, vil den blive vist i MyKinsta, som du indtaster den, men vil blive gemt og brugt med den kodede værdi, så den fungerer efter hensigten. Hvis du ikke er sikker på, om en URL-sti er kodet, skal du besøge sidens eller aktivets URL og kopiere URL-stien fra din browsers adresselinje.
  • Understier til en mappesti eller URL-sti er også udeladt. For eksempel, hvis /blog er indtastet, vil undersider som /blog/category-1 og /blog/category-1/some-post-title også blive udelukket fra CDN. Hvis du ikke ønsker, at disse undersider skal ekskluderes, skal du indtaste hele stien til den side, der skal ekskluderes. Indtastning af /blog/category-2/some-title vil udelukke denne side fra CDN, mens andre sider som /blog, /blog/category-1 og endda /blog/category-2/some-other-title stadig vil være betjenes af CDN.
  • Kun én sti eller filtypenavn kan indtastes ad gangen.
  • En enkelt, specifik fil kan udelukkes ved at tilføje biblioteksstien og filnavnet til feltet Ekskluder filer baseret på bibliotek.

Ekskluderingseksempler

Ekskluder alle statiske aktiver i mappen /public/wp-content/my-custom-folder.

Tilføj /wp-content/my-custom-folder for at ekskludere filer baseret på sti.

Tilføj /wp-content/my-custom-folder for at ekskludere filer baseret på mappe i CDN-indstillinger.
Tilføj /wp-content/my-custom-folder for at ekskludere filer baseret på mappe i CDN-indstillinger.

Ved at besøge en side, der indlæser statiske aktiver fra den mappe, og se fanen Netværk i browserudviklerværktøjer, vil det vise, at disse statiske aktiver omgår CDN.

Undlad filen data-feed.txt i den offentlige mappe.

Tilføj /data-feed.txt for at ekskludere filer baseret på mappe.

Tilføj /data-feed.txt for at ekskludere filer baseret på mappe i CDN-indstillinger.
Tilføj /data-feed.txt for at ekskludere filer baseret på mappe i CDN-indstillinger.

Ekskluder alle statiske aktiver på /shop/item-1-siden.

Tilføj /shop/item-1 for at ekskludere filer baseret på URL.

Tilføj /shop/item-1 for at ekskludere filer baseret på URL i CDN-indstillinger.
Tilføj /shop/item-1 for at ekskludere filer baseret på URL i CDN-indstillinger.

Besøg https://example.com/shop/item-1-siden og se fanen Netværk for browserudviklerværktøjer vil vise, at alle statiske aktiver, der er indlæst på den side, omgår CDN.

Udelad alle PDF-filer fra CDN.

Tilføj PDF-udvidelsen til Ekskluder filer baseret på type.

Tilføj PDF-udvidelsen til Ekskluder filer baseret på type i CDN-indstillinger.
Tilføj PDF-udvidelsen til Ekskluder filer baseret på type i CDN-indstillinger.

Besøger du en hvilken som helst side, der indeholder en PDF-fil og ser fanen Netværk for browser udviklerværktøjer, vil det vise, at filen omgår CDN.

Resumé

Ved at tilføje CDN-ekskluderinger har du mere finkornet kontrol over, hvilke filer der serveres af CDN. For de bedste resultater skal du være så bred som du kan med dine ekskluderinger, men være så specifik som det er nødvendigt, så du ikke ved et uheld udelukker filer, der kunne betjenes af CDN.