Det kan nogle gange være frustrerende, når du indser, at du ikke har nok adgang til data til at fejlfinde problemer på dit WordPress-websted. Heldigvis kan du med den nye fornyede MyKinsta Analytics nu undersøge og diagnosticere en masse af disse problemer direkte fra dit dashboard. I dag vil vi dykke ned i hver sektion af MyKinsta Analytics og dele nogle eksempler (og scenarier i den virkelige verden) på, hvordan du kan drage fordel af disse nye rapporter, så du kan forbedre og rette dine WordPress-websteder. Find ud af, hvad der foregår under motorhjelmen!

Vi dykker ind i MyKinsta Analytics

MyKinstas primære dashboard har et par hurtige indsigter i dit ressourceforbrug, såvel som dataoverførsel og unikke besøg. For at dykke ned i de mere dybdegående rapporter skal du klikke på Analytics i sidebar i venstre side.

Få adgang til MyKinsta analytics.
Få adgang til MyKinsta analytics.

Øverst kan du filtrere statistikkerne individuelt eller se data for dem alle sammen. Du kan derefter vælge at se data for de seneste 24 timer, 7 dage eller 30 dage.

Filtrer MyKinsta analytics.
Filtrer MyKinsta analytics.

MyKinsta Analytics er opdelt i syv forskellige sektioner, som vi vil dykke ned i hver yderligere nedenfor:

1. Ressourcer

Under sektionen for ressourceforbrug kan du se dit samlede antal besøgende, båndbreddeforbrug, samlede anmodninger efter bytes og samlede anmodninger efter besøg.

Besøgende

Besøgsrapporten lader dig se det samlede antal personer, der har besøgt dit WordPress-websted. Hvis du fremhæver et bestemt tidspunkt på grafen, vil den vise dig nogle sammenligningsstatistikker, såsom at det samlede antal besøgende er højere end den foregående dag osv. Dette er det nøjagtige antal besøgende på websted. Husk, at dine Google Analytics-filtre og regler ikke fungerer her. Hvis du gerne vil vide antallet af menneskelige besøgende på dit websted, vil alle tjenester vise et andet antal baseret på deres eget sæt regler – hvem de anser for at være irrelevant/bottrafik, og dem, de ikke gør.

Ressourcer – Besøgende
Ressourcer – Besøgende

Kinstas hostingplaner er baseret på det samlede antal besøgende på dit websted. Læs mere om, hvordan Kinsta tæller besøgende. Bemærk: Dit samlede antal besøg i ressourcesektionen kan afvige fra det samlede antal, du ser på dit primære MyKinsta-dashboard. Dette skyldes, at MyKinsta-dashboardet viser besøg inden for din aktuelle faktureringscyklus.

Brug af båndbredde

Rapporten om båndbreddeforbrug viser de samlede data, dit websted har brugt. Kinsta opkræver for planer baseret på antallet af besøgende på dit websted, men båndbreddeforbrug kan hjælpe dig med at fejlfinde problemer med ydeevnen. Hvis du fremhæver et bestemt tidspunkt på grafen, vil den vise dig nogle sammenligningsstatistikker, såsom at totalen er lavere end et gennemsnittet for perioden osv.

Ressourcer – båndbreddeforbrug
Ressourcer – båndbreddeforbrug

Vi anbefaler på det kraftigste, at hver kunde implementerer et CDN. Ikke kun fordi du vil se en stigning i hastigheden, men dette kan være en fantastisk måde at reducere båndbredde og ressourcer på dit websted. CDN-båndbredde er meget billig eller endda gratis. Tjek vores dybdegående indlæg om fordelene ved et WordPress CDN, og hvorfor du skal bruge et. Eller, hvis du er klar, så tjek hvordan du aktiverer Kinsta CDN på dit websted.

Topforespørgsler efter bytes

En byte er en sekvens af binære bits i en serialiseret datastrøm i datatransmissionssystemer. Når det kommer til dit WordPress-websted, måles dette typisk i MBs, GBs og TBs. Det samlede antal bytes, der overføres til dit websted, udgør din båndbredde. I rapporten øverste anmodninger efter bytes kan du se præcis, hvilke anmodninger på dit websted, der bruger mest båndbredde.

Ressourcer – topforespørgsler efter bytes
Ressourcer – topforespørgsler efter bytes

Topforespørgsler efter optælling

Rapporten med topanmodninger efter antal viser dig de mest efterspurgte ressourcer fra dit websted på serveren. Brug af denne rapport og ovenstående kan hjælpe dig med at fejlfinde og finde ud af, hvor din båndbredde går hen. Mange gange kan du nemt få øje på et mønster.

Ressourcer – topanmodninger efter antal
Ressourcer – topanmodninger efter antal

2. CDN-brug

Under CDN-brugsafsnittet kan du se din CDN-båndbredde, topfiler efter anmodninger, topfiler efter byte og topfiludvidelser efter byte. Hvis en bestemt mediefil fra dit websted overtager hele din båndbredde, vil du være i stand til at få øje på den inden for et par sekunder.

CDN-brug i analyser
CDN-brug i analyser

Nederst i CDN-brugsafsnittet kan du se de øverste filtypenavne efter bytes. Dette gør det nemt at se, hvilken type medie på dit websted, der er ansvarlig for det meste af dit båndbreddeforbrug.

CDN top filtypenavne
CDN top filtypenavne

3. Spredning

Under spredningssektionen kan du se forskellige indsigter om trafikken på dit websted.

Mobil vs Desktop

Mobil vs desktop-rapporten giver dig mulighed for at se, hvilke enheder der rammer dit websted. I dette eksempel nedenfor kan du se, at det primært er desktop-trafik på over 86%.

Dispersion – mobil vs desktop
Dispersion – mobil vs desktop

4. Overvågning af ydelse

Under præstations overvågningssektionen kan du se din gennemsnitlige PHP + MySQL-svartid, PHP-gennemstrømning, AJAX-brug, top-gennemsnitlige upstream-tid og top maksimale upstream-tid.

Gennemsnitlig PHP + MySQL-svartid

Når du besøger dit WordPress-websted, bruges PHP og MySQL til at kompilere og forespørge på de data, du ser på siden. Dette diagram viser dig den gennemsnitlige responstid for PHP-motoren og MySQL-motoren for hver ikke-cachelagret dynamisk anmodning. At kende disse svartider kan hjælpe dig med at fejlfinde langsomhed. Hvis du ser store spidser her, er du velkommen til at åbne en ny chat med vores supportteam.

Ydeevne – Gennemsnitlig PHP + MySQL-svartid
Ydeevne – Gennemsnitlig PHP + MySQL-svartid

PHP Throughput

Throughput angiver antallet af transaktioner pr. sekund, en applikation kan håndtere, og i denne rapport refererer det til PHP-gennemstrømning fra dit WordPress-websted. Med andre ord viser det dig, hvor mange gange et PHP-aktiv blev anmodet om.

Ydeevne – PHP-throughput
Ydeevne – PHP-throughput

PHP arbejdsgrænse

PHP-arbejder grænsediagrammet viser, hvor mange gange PHP-motoren rapporterede at nå det maksimale tildelte arbejderantal i sin fejllog. For eksempel, hvis din plan omfatter 4 PHP-arbejdere, og dit websted bruger alle 4 PHP-arbejdere på samme tid og ikke er i stand til straks at svare på indkommende PHP-anmodninger, vil det tælle som én PHP-arbejdergrænse.

Hver af hostingplanerne hos Kinsta inkluderer et vist antal PHP-arbejdere. Dette diagram kan hjælpe dig med at måle, om dit websted konstant rammer grænser eller ej, samt hvordan opdatering til en nyere PHP-motorversion kan påvirke det.

PHP arbejdstagergrænse
PHP arbejdstagergrænse

AJAX-brug

AJAX er et script på klientsiden, der kommunikerer til og fra en server/database uden behov for en postback eller en komplet sideopdatering. Når det kommer til WordPress, har mange af jer sikkert set dette i jeres hastighedstest. De to øverste problemer med AJAX inkluderer plugins, der får det til at stige, og CPU-problemer på back-end. Sørg for at tjekke vores dybdegående indlæg om diagnosticering af høj Admin-AJAX-brug på dit WordPress-websted.

Admin-AJAX brug
Admin-AJAX brug

AJAX-brugsrapporten i MyKinsta analytics kan være en fantastisk måde at hjælpe dig med at fejlfinde disse typer problemer. Du kan se, om der er AJAX-forbrugsspidser i bestemte perioder. Dette diagram viser antallet af admin-ajax-anmodninger. Du kan derefter bruge nogle af tipsene i det indlæg, vi nævnte ovenfor, til at indsnævre, hvor de muligvis kommer fra.

Ydeevne – AJAX-brug
Ydeevne – AJAX-brug

Topgennemsnitlig PHP + MySQL-response time

Upstream-tid er den samlede tid, det tager for NGINX (og upstream-servere) at behandle en anmodning og sende et svar. Tiden måles i sekunder med millisekund opløsning. Læs mere om NGINX-metrics. Denne liste viser de øverste gennemsnitlige PHP- og MySQL-svartider (kombineret) for dine anmodninger.

Ydeevne – Topgennemsnitlig PHP + MySQL-response time
Ydeevne – Topgennemsnitlig PHP + MySQL-response time

Top Maksimal Upstream Time

Denne liste viser de bedste svartider fra PHP og MySQL. Bemærk venligst, at disse tal kan være engangsspidser. Det foreslås at sammenligne denne liste med Top Gennemsnitlig Upstream Time.

Ydeevne – top maksimal upstream time
Ydeevne – top maksimal upstream time

5. Response

Under response-afsnittet kan du se din response code breakdown, response statistikker, 500 fejlopdeling, 400 fejlopdeling, omdirigeringsopdeling og top 404 fejl.

Response Code breakdown

Rapporten om nedbrydning af svarkode giver dig mulighed for at se en oversigt over fordelingen af HTTP status codes der serveres for de anmodede ressourcer. Response codes, også kendt som HTTP status codes, er ikke altid dårlige. For eksempel betyder en 200 HTTP-status codes, at “Alt er OK.” Dette er den kode, der leveres, når en webside eller ressource fungerer præcis, som den forventes. Vi går ind på de andre længere nede.

Response – response code breakdown
Response – response code breakdown

Response statistik

Response rapporten giver dig mulighed for at se det samlede antal omdirigeringer, der sker, fejl, succesrate og fejlforhold. Hvert WordPress-sted vil typisk have et lille fejlprocentforhold, og det er helt normalt.

Response – response statistik
Response – response statistik

500 fejlopdeling

Rapporten for 500 fejlopdeling viser dig det samlede antal af 500 fejl, der opstod på serveren. Her er en mere dybdegående forklaring af, hvad hver af disse betyder:

• 500: “Der var en fejl på serveren, og anmodningen kunne ikke gennemføres.” En generisk kode, der betyder, at der var en “intern serverfejl.” Noget gik galt på serveren, og den anmodede ressource blev ikke leveret.
  • 502: “Dårlig gateway.” Denne fejlkode betyder typisk, at en server har modtaget et ugyldigt svar fra en anden. Nogle gange vil en forespørgsel eller anmodning tage for lang tid, så den annulleres eller dræbes af serveren. Læs mere om, hvorfor der opstår en 502 dårlig gateway-fejl.
  • 503: “Serveren er ikke tilgængelig til at håndtere denne anmodning lige nu.” Anmodningen kan ikke gennemføres lige nu. Denne kode kan blive returneret af en overbelastet server, der ikke er i stand til at håndtere yderligere anmodninger. Vi har en trin-for-trin guide til, hvordan du løser fejlen 503 service utilgængelig i WordPress.
Response – 500 fejl opdeling
Response – 500 fejl opdeling

400 fejlopdeling

400 fejlopdelingsrapporten viser dig det samlede antal af 400 fejl, der opstod på serveren. Her er en mere dybdegående forklaring af, hvad hver af disse betyder:

• 401: “Uautoriseret.” Dette returneres af serveren, når målressourcen mangler gyldige godkendelsesoplysninger.
  • 403: “Adgang til den ressource er forbudt.” Denne kode returneres, når en bruger forsøger at få adgang til noget, som de ikke har tilladelse til at få adgang til. For eksempel kan et forsøg på at se adgangskodebeskyttet indhold uden at logge på give en 403-fejl.
  • 404: “Den anmodede ressource blev ikke fundet.” Den mest almindelige fejlmeddelelse af dem alle. Denne kode betyder, at den anmodede ressource ikke eksisterer, og at serveren ikke ved, om den nogensinde har eksisteret.
  • 405: “Metode ikke tilladt. Dette genereres, når hostingserveren (oprindelig server) understøtter den modtagne metode, men målressourcen gør det ikke.
  • 429: “For mange anmodninger.” Dette genereres typisk af serveren, når brugeren har sendt for mange forespørgsler på en given tid (hastighedsbegrænsning). Mange gange kan dette ske fra bots eller scripts, der forsøger at brute-force deres vej ind på din standard WordPress-loginside. Du kan hjælpe med at låse dit websted ved at ændre din WordPress login-URL.
  • 499: “Klient lukket anmodning.” Dette returneres af NGINX, når klienten lukker anmodningen, mens NGINX stadig behandler den.
Response – 400 fejl opdeling
Response – 400 fejl opdeling

Omdirigeringsopdeling

300 fejlopdelingsrapporten viser dig det samlede antal af 300 fejl, der opstod på serveren. Husk, at ligesom 200 svarkoder, er ikke alle fejl dårlige. 300 fejl betyder typisk, at du blot har flyttet indholdet et andet sted hen. 301-omdirigeringer er for eksempel meget vigtige, da de vil hjælpe med at bevare dine SEO-placeringer for URL- og ændringer. På dit websted Her er en mere dybdegående forklaring af, hvad hver af disse betyder.

• 301: “Den anmodede ressource er blevet flyttet permanent.” Denne kode leveres, når en webside eller ressource er blevet permanent erstattet med en anden ressource. Det bruges til permanent URL-omdirigering.
  • 302: “Den anmodede ressource er flyttet, men blev fundet.” Denne kode bruges til at angive, at den anmodede ressource blev fundet, bare ikke på det sted, hvor den var forventet. Det bruges til midlertidig URL-omdirigering.
  • 304: “Den anmodede ressource er ikke blevet ændret siden sidste gang, du fik adgang til den.” Denne kode fortæller browseren, at ressourcer, der er gemt i browserens cache, ikke har ændret sig. Det bruges til at fremskynde levering af websider ved at genbruge tidligere downloadede ressourcer.
Response – omdirigeringsopdeling
Response – omdirigeringsopdeling

Top 404 fejl

Top 404-fejlrapporten hjælper dig med at fejlfinde de mest efterspurgte ressourcer, som besøgende eller automatiserede bots rammer, og som ikke længere findes på dit websted.

Top 404 fejl
Top 404 fejl

Hvis du ser en stor mængde 404-fejl, anbefales det, at du går dit websted igennem og retter dem med henblik på SEO og brugervenlighed. Du kan også slå dem op i Google Search Console under crawl-fejl.

Ret 404-fejl
Ret 404-fejl

6. Cache Analyse

Under cacheanalyseafsnittet kan du se din cachekomponentstak, samlede cache-omgåelser og cachekomponentdiagram.

Cache Components Stack

Når der anmodes om en fil eller ressource fra Kinstas servere, sender den en værdi i HTTP-response header (X-Kinsta-Cache) for at fortælle dig cachens status.

HTTP-response header
HTTP-response header

Der er fire typer cache-response-headere, der returneres:

• HIT: Et HIT betyder, at ressourcen bliver serveret fra cachen på Kinstas servere. Det er typisk det, du vil se.
  • BYPASS: Det betyder, at der sandsynligvis er en regel eller konflikt, der forhindrer ressourcen i at cache. Vi har regler på plads, så visse ting på dit WordPress-websted ikke cachelagres. For eksempel er din /wp-login.php side et. Dette er for at sikre korrekt funktionalitet, når du logger ind på dit dashboard.
  • MISS: Det betyder, at indholdet endnu ikke var i cachen, men vil være efter den første anmodning. Den anden anmodning til den fil vil være et cache-HIT. Husk, at hver gang du renser cachen på dit WordPress-websted, skal den genopbygges af folk, der besøger den. Derfor anbefaler vi ikke at rydde hele cachen konstant. Kinsta MU-pluginnet renser automatisk kun visse sektioner af dit websted, så resten kan forblive cachelagret. Læs mere om, hvordan Kinsta håndterer caching.
  • EXPIRED: Dette betyder, at det cachelagrede indhold er udløbet, og det nye indhold fra hostingserveren er blevet hentet.

Cache Components Stack rapporten lader dig se det samlede antal response header værdier, der er blevet genereret fra dit websted.

Cache – cache components stack
Cache – cache components stack

Cache-komponentdiagram

Cache-komponentdiagrammet er igen en anden måde at se dine samlede cache-anmodninger på.

Cache – cache-component diagram
Cache – cache-component diagram

Top cache-bypasses

Rapporten om omgåelse af topcache giver dig mulighed for at se nogle af de øverste anmodninger, der omgår cachen på Kinstas servere. Det er godt at tage et kig på dette og sikre, at de burde være det. I eksemplet nedenfor kan vi se, at OneSignal push notification plugin har et par filer, der omgår cachen. På grund af hvordan plugin’et fungerer, er dette faktisk OK. Vi kan også se, at /wp-cron.php ikke er cachelagret, hvilket igen ikke burde være det.

Cache – omgåelse af topcache
Cache – omgåelse af topcache

7. Geo Analyse & IP

Under Geoanalyse-sektionen kan du se dine toplande, topregioner, topbyer og den øverste IP-adresse, der besøger dit websted.

Toplande

Toplanderapporten kan være en god måde at bestemme, hvor du skal placere dit WordPress-websted. Dette er en geoanalyse efter land af anmodninger fra besøgendes IP-adresser. I eksemplet nedenfor skal siden sandsynligvis placeres på en server i USA, da størstedelen af trafikken er derfra. Sørg for at læse vores dybdegående indlæg om netværk forsinkelse, og hvorfor det er vigtigt at placere dit websted strategisk. Kinsta har nu 34 Google Cloud Platform-lokationer rundt om i verden, hvor du kan hoste dit WordPress-websted.

Geo & IP – toplande
Geo & IP – toplande

Topregioner

Denne rapport er en geoanalyse efter region af anmodningerne fra besøgendes IP-adresser.

Geo & IP – topregioner
Geo & IP – topregioner

Top byer

Top by rapporten er en geoanalyse efter by af anmodninger fra besøgendes IP-adresser.

Geo & IP – top byer
Geo & IP – top byer

Top klient-IP’er

Top klient-IP-rapporten kan være meget nyttig, hvis dit websted pludselig genererer meget båndbredde eller bliver ramt af bots. Dette viser de øverste IP-adresser opført efter antal anmodninger.

Geo & IP - top klient-IP'er
Geo & IP – top klient-IP’er

Hvordan kan du bruge disse data? Nå, vi lavede for nylig et casestudie på et lille WordPress-websted for e-handel. Analyse af de 10 bedste klient-IP’er til webstedet for de sidste 7 dage viste en vis mistænkelig aktivitet. Et flertal af dem havde over 10.000 anmodninger, og der var en del. Det var højst sandsynligt et DDoS eller brute force attack. Når vi indtastede et par af de bedste IP’er i Google-søgning, kunne vi se, at de fleste af dem var proxy-adresser, hvilket betyder, at nogen højst sandsynligt ønskede at skjule deres trafik.

Proxy IP
Proxy IP

Det næste trin i dette scenarie, som vi vil anbefale, er enten at kontakte vores supportteam for at blokere IP’erne for dig eller overveje en webapplikationsfirewall som Cloudflare eller Sucuri. Du kan se vores casestudie, hvor Sucuri øjeblikkeligt blokerede al denne dårlige trafik.

Yderligere Noter

Fuld logdata med hensyn til analyser opbevares i 30 dage. Vi foreslår, at du tjekker dashboardet og analysesektionen oftere efter første migrering til Kinsta. Hvis du ser en uforklarlig trafikstigning eller inkonsekvens, som vækker bekymring, så giv vores team besked, så kan vi undersøge logfilerne yderligere for dig for at hjælpe med at fastslå årsagen.

Med alle ovenstående data har du forhåbentlig nu en bedre forståelse af, hvordan Kinsta leverer indhold til dine besøgende.