Oavsett om du vill uppgradera eller nedgradera är det enkelt att byta hosting-planer på Kinsta. Detta kan göras med några enkla klick i MyKinsta’s instrumentpanel, utan att du någonsin behöver kontakta vårt faktureringsteam.

Det finns inget driftstopp inblandat och allt ändras automatiskt och proportionellt till den andra planen. Följ stegen nedan.

Added:

Byta abonnemang

Det finns en mängd skäl till varför du kan behöva uppgradera eller nedgradera din hosting-plan. Här är några vanliga exempel:

  • Du vill dra nytta av Kinstas årliga rabatt (två månader gratis).
  • Du behöver mer diskutrymme eller lanserar ytterligare WordPress- webbplatser.
  • Du har en mycket krävande webbplats och behöver ytterligare PHP-bearbetare som rekommenderas av vårt supportteam.
  • Din webbplats har blivit populär och du måste höja gränsen på din besöksräknare.
  • Du arbetar inte längre med en viss klient och behöver inte så stor plan.
  • Du stänger av webbplatser och befinner dig under de gränser som anges i din nuvarande plan.
  • Du är på Kinstas äldre planer och vill byta till våra nya planer baserat på antalet besökare. (Obs: när du byter från våra äldre planer till våra nya abonnemang kan du inte växla tillbaka)

Systemet är proportionellt

Vårt system är proportionellt, vilket innebär att vi beräknar den outnyttjade tiden på den gamla planen och den återstående tiden på den nya planen inom en 30-dagars eller en årlig faktureringsperiod. Vi använder Stripe som vår betalningsleverantör och det proportionella beloppet beräknas ner till det andra. Du kan faktiskt uppgradera eller nedgradera flera gånger under en månad och allt är automatiserat på vår sida.

Uppgraderingar tillämpas inte retroaktivt

Viktig anmärkning om överskott: När du uppgraderar planer börjar ditt nya abonnemang gälla omedelbart från det att du gör ändringen. Om du har ådragit dig några överskott innan du uppgraderar kommer detta fortfarande att tillämpas på din nästa faktura. Detta beror på att när du uppgraderar planer gäller din nya plan bara från det ögonblick du gör ändringen. Den nya uppgraderade planen tillämpas inte retroaktivt.

Till exempel, låt oss säga att du registrerar dig för Start-planen ($ 30 per månad / i princip $ 1 per dag / tillåter 20k besök). Under de närmaste 30 dagarna får du 100.000 besök vilket resulterar i över 80.000 besök. Den 30:e dagen uppgraderar du till Business 1 (B1) – planen. Vi skulle ersätta dig $ 1 för resten av Start-planen och debitera dig $ 3,33 för en dag på B1-planen. Så innan något överpris övervägts, skulle den totala kostnaden ha varit $ 32,33 ($ 29 för 29 dagar på Start-planen och $ 3,33 för en dag på Business 1- planen). Du skulle då fortfarande vara ansvarig för gången det kom över 80.000 besök, som blir $ 80 ($ 1 / 1.000 besök).

Månatliga planer

Fördelning proportionellt Exempel

You sign up for a Business 1 monthly account and then decide to switch to a Business 2 monthly account 10 days into your current period. As long as the difference in the final amount due is lower than $100 there are no payments made at this time, the additional cost will be added to your next invoice. If the total amount due is increased by more than $100 we may charge the amount automatically.

10 dagar
20 dagar
Business 1
Business 2
  • The Business 1 plan is $115 USD/month, and the Business 2 plan is $225 USD/month
  • 10 days were used under the Business 1 plan (for this example, in a 30 day month), and 20 days under the Business 2 plan
  • This means you have 20 days of the Business 1 plan that will be credited for the time remaining in your current billing term in the amount of $76.67
    Calculation
                                        $115 / 30 * 20 = $76.67                                
  • And 20 days of your new Business 2 plan that will be due in the amount of $150.
    Calculation
                                        $225 / 30 * 20 = $150                                
  • The total amount of this upgrade for the remaining 20 days in your current billing term would be $73.33
    Calculation
                                        $150 - $76.67 = $73.33                                
  • As plans are always paid for in advance, your next invoice will contain the balance due from your upgrade and also the full price of next month's Business 2 plan, which is $225 for a total of $298.33.
The total paid amount at the beginning of your new period is $298.33
Calculation
                    

Unused time on Business 1 (20 days) = -$76.67

Remaining time on Business 2 (20 days) = $150

Price for 1 month of Business 2 = $225

Totalt: $298.33

Fördelning proportionellt Exempel

You sign up for a Pro monthly account and then decide to downgrade to a Starter monthly account 13 days into your current period. There are no refunds made at this time. Your next invoice(s) will be reduced by any credit amounted.

13 dagar
17 dagar
Pro
Starter
  • The Pro plan is $70 USD/month, and the Starter plan is $35 USD/month
  • 13 days were used under the Pro plan (for this example, in a 30 day month), and 17 days under the Starter plan
  • This means you have 17 unused days of the Pro plan that will be credited for the time remaining in your current billing term in the amount of $39.67
    Calculation
                                        $70 / 30 * 17 = $39.67                                
  • And 17 days of your new Starter plan that will be due in the amount of $19.83.
    Calculation
                                        $35 / 30 * 17 = $19.83                                
  • The total credit amount of this downgrade for the remaining 17 days in your current billing term would be $19.84
    Calculation
                                        $19.83 - $39.67 = -$19.84                                
  • As plans are always paid for in advance, your next invoice will apply the credit from your downgrade toward your next month's Starter renewal, which is $35, for a total due of $15.16.
The total paid amount at the beginning of your new period is $15.16
Calculation
                    

Unused time on Pro (17 days) = -$39.67

Remaining time on Starter (17 days) = $19.83

Price for 1 month of Starter = $35

Totalt: $15.16

Årsplaner

När du byter från en månadsplan till en årsplan kommer din månadsplan att stängas och en ny årsplan att öppnas. Systemet beräknar automatiskt en kredit baserat på den tid som är kvar på din månadsplan och tillämpar krediten mot det belopp som ska betalas för den nya årsplanen.

Växla mellan årsplaner

Alla ändringar i en årsplan (uppgraderingar eller nedgraderingar) avbryter planen och skapar en ny plan med ett nytt faktureringsdatum, inklusive tillägg. Systemet kommer att tillämpa det återstående saldot på den tidigare planen på den nya.

Så här byter du hostingplaner

Följ dessa enkla steg för att byta hosting-plan.

Steg 1

Logga in på MyKinsta’s instrumentpanel. På vänster sida klickar du på Företag. Klicka sedan på Uppdatera plan längst upp till höger.

Uppdatera hosting-plan på Kinsta
Uppdatera hosting-plan på Kinsta

Steg 2

Din aktuella plan är markerad. Du kan sedan välja den plan som du vill byta till. Du kommer hitta både månadsplaner och årsplaner (med två kostnadsfria månadsrabatter som redan har tillämpats)

Byt hostingplaner
Byt hostingplaner

Vi har även 15% rabatter på alla planer för välgörenhetsorganisationer och ideella organisationer, samt open source-projekt. Dessa är dock inte tillgängliga i MyKinsta’s instrumentpanel. Du måste kontakta vårt säljteam. Du kan byta abonnemang när som helst, men rabatten måste läggas till manuellt på vår sida. Detsamma gäller för anpassade plan-begäranden.

Anpassad plan-begäran
Anpassad plan-begäran

Steg 3

Klicka sedan på Uppdatera. Din nya plans gränser (antal webbplatser, besökare, diskutrymme, osv.) kommer då att återspeglas i MyKinsta’s instrumentpanel. Du kan behöva uppdatera skärmen.

Och naturligtvis, får du gärna kontakta vårt supportteam om du har några frågor om att byta planer.

Viktiga anmärkningar

  • Var och en av våra planer innehåller ett fördefinierat antal kostnadsfria migreringar. Dessa återställs dock inte när du byter abonnemang. Anta till exempel att du för närvarande använder B1 och använde den inkluderade migreringen för att flytta till Kinsta. Om du senare uppgraderar till B2 (som innefattar två migreringar) får du en extra migrering som läggs till i ditt konto, inte två.
  • Ändring av planer med flera webbplatser kan ta ett tag att slutföra. Medan du väntar kan du stänga modal / popup-fönstret och använda MyKinsta. Om du är orolig för att ändringarna tar för lång tid, vänligen kontakta vårt supportteam så kan vi undersöka saken.